ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

 

Η γενική εσωτερική κατάσταση αυτή την τρέχουσα περίοδο δεν μπορεί να εμπνεύσει αισιοδοξία. Οι ελπίδες, μας λένε, εναποτίθενται σ’ ένα αόριστο μέλλον που, παρά την είσοδο της  Νέας  Χρονιάς, δεν φαίνεται  στον ορίζοντα.

 

     Η πανδημία μετά τη Δέλτα και τώρα με την Ομικρον, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και δεκάδες αδικαιολόγητους θανάτους παρά την αύξηση των, ελλειπών ακόμη, εμβολιασμών καλά κρατεί. Καλά κρατεί όμως, αποκλειστικά στη χώρα μας, και η πολιτικοποίηση της πανδημίας με τη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μόνο και μόνο για κομματικά οφέλη, αποπροσανατολίζοντας πλήρως. Οπως και οι τηλεγιατροί με τις αλλοπρόσαλλες απόψεις τους.

 

 Το «κίνημα» των αντιεμβολιαστών παρά το μικρό αριθμό τους με τη βοήθεια των ΜΜΕ προβάλλεται υπέρμετρα, όπως έκαναν πριν με τη «Χρυσή Αυγή». Προέρχονται από διάφορους χώρους, από την τέως «Χρυσή Αυγή», από παραθρησκευτικούς κύκλους, από  τους χρηματοδοτούμενους του Σόρος,   που άμεσα με θρασύτητα ή έμμεσα προβάλλουν τον αντιεμβολιασμό. Τα «επιχειρήματά τους  όντως  μπορεί να ερμηνευθούν  με ψυχιατρικούς όρους. Τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου προσδοκούν απ’ αυτούς ν’ αποκτήσουν εκλογική πελατεία, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Πολλάκη, αλλά και ο Βελόπουλος. Οι λοιποί ψάχνονται...

 

Η εξωφρενική αύξηση τιμών της ενέργειας, ιδιαίτερα του φυσικού αερίου, με υπαίτια την Ε.Ε. («πράσινη ενέργεια», δημοπρασίες φυσικού αερίου) που προκαλεί την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος, με ιλιγγιώδεις αυξήσεις  παγκόσμια, σε αγαθά και υπηρεσίες. Στη χώρα μας ως συνήθως οι  λιανικές τιμές όλων των αγαθών και των υπηρεσιών αυξήθηκαν κατακόρυφα εις βάρος του καταναλωτή, πριν καν αυξηθούν  οι χονδρικές τιμές. Οι πιο ευάλωτοι (εργαζόμενοι  γλίσχρα αμειβόμενοι, συνταξιούχοι και οι εκατοντάδες χιλιάδες αναμένοντες συνταξη) καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της θηριώδους κερδοσκοπίας.

 

Με τους  σεισμούς, τις πλημμύρες, τις σφοδρές καταιγίδες, που θα γίνονται όλο και συχνότερα, η χώρα μας είναι πρακτικά ανοχύρωτη. Περισσεύουν τα «θα» και ελλείπουν τα έργα. Πιο σημαντική είναι η «επικοινωνιακή διαχείριση»  με εισαγόμενους υπουργούς και «ειδήμονες». Αλίμονο...

 

Η  Παιδεία θέλουν να την κάνουν ταξική,  εμπορικό προϊόν και παράρτημα εταιρειών. Πειθόμενοι στις  επιταγές του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε  με τη  Στρογγυλή Τράπεζα των Ευρωπαίων Βιομηχάνων να αποφαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν μια «ανεπαρκή κατανόηση του οικονομικού περιβάλλοντος, των επιχειρήσεων και της έννοιας του κέρδους» !!        

 

            Η  εγκληματικότητα έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και η εσωτερική ασφάλεια  έχει επανέλθει στην αλήστου μνήμης τετραετία  του ΣΥΡΙΖΑ,Κάντε ότι κοιμάστε σε περίπτωση που εισβάλουν ληστές στο σπίτι σας»)

 

 Οι απειλές για την ακεραιότητα της χώρας αυξάνονται, και  όλα έχουν αφεθεί στις διακρατικές «συμφωνίες», στις πολυμερείς συνεργασίες, στην αγορά νέων όπλων, που όντως έχουν την αξία τους. Η συμμετοχή στην Ε.Ε., από την οποία δεν έχουμε να περιμένουμε απολύτως τίποτα, διατείνονται  ότι είναι προς όφελός μας.  Ομως, αν παρ’ελπίδα οι απειλές γίνουν πράξη, η Ελλάδα θα είναι μόνη και απροετοίμαστη, αν δεν θωρακίσει την ελληνική κοινωνία, ώστε να είναι έτοιμη από κάθε άποψη  να στηρίξει  την υπεράσπιση της πατρίδας.

 

            Τελικά, υπό τις παρούσες συνθήκες πολλαπλών φοβιών, υγεινομικών, οικονομικών, ανασφάλειας, η κοινωνία εμφανίζει σημάδια συντηρητικοποίησης και απάθειας.  Η πολιτική και οικονομική τάξη προς το παρόν  δεν φαίνεται να κινδυνεύει.     Εως πότε, όμως...

 

 

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)