ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Κίνδυνοι ρήξεων διεθνώς. Απειλείται η Ελλάδα

 

Γενική, πλανητικά, σύγχυση, μέχρι και πανικός επικρατούν την τελευταία περίοδο παντού. Για την ώρα (αβέβαιο το τέλος) κυριαρχεί η ολέθρια πανδημία του κορονοϊού, με γνωστή, την πηγή και τον χρήστη της (και πιθανό δημιουργό της).  Επεται η λαθρομετανάστευση, εν πολλοίς υποκινούμενη, ως όπλο κάποιων και ακολουθεί η Νέα Τάξη της καταστροφικής Παγκοσμιοποίησης των «Μεγάλων Αδελφών» (που όμως δεν είναι μία μόνο...!), με εμφανείς ήδη, ευτυχώς, τις εγγενείς αδυναμίες της και την κενότητα των φαντασιώσεών της !

 

Και το, φαινομενικά, περίεργο είναι ότι ιδιαίτερα πλήττεται και κινδυνεύει ο Ελληνισμός, στο κέντρο του, την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και στην διασπορά του. Και ως εκ τούτου οφείλουμε να γνωρίζουμε τι γίνεται στον κόσμο ολόκληρο, τους άμεσους και έμμεσους εχθρούς μας και τους τάχα φίλους, που πέρα από την εκμετάλλευση, μας βλέπουν ως υποψήφιο δέλεαρ, θύμα προς τρίτους, με τους οποίους συναλλάσσονται (δες την τύχη του East Med). Και, δυστυχώς, διαθέτουν βοηθούς, συνειδητά ή ασυνείδητα, πολλούς στο εσωτερικό!

 

Η Νέα Τάξη αντεπιτίθεται και απειλεί

 

Η πανδημία ανάγκασε σε αναδίπλωση την απάνθρωπη παγκοσμιοποίηση, αλλά το διαφαινόμενο τέλος με τα ερείπια που αφήνει πίσω της και την γιγάντωση των χρεών παγκόσμια που υπερβαίνουν 3 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ (!) αναπτέρωσαν τις «ελπίδες» των «Μεγάλων Αδελφών», που ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους, ίσως και με όπλο αυτά τα χρέη. Δύο από τα γκουρού της αμερικανοευρωπαϊκής Νέας Τάξης, ήδη προειδοποιούν... Ο, σχεδόν, αιωνόβιος(!) Κίσινγκερ μας «γνωστοποιεί» ότι «μετά την πανδημία όλα θα έχουν άλλο πρόσωπο και θα επικρατήσουν κοσμογονικές αλλαγές σε όλα τα κράτη» και ο Ιάκωβος Ρότσιλντ (της γνωστής οικονομικής «αυτοκρατορίας») μας απειλεί ότι, «την παγκοσμιοποίηση ή θα την αποδεχτείτε ή θα σας την επιβάλουμε»!!

 

 

 

Αδιαφορούν άραγε, πράγματι, για τους αντιπαγκοσμιοποιητικούς μύδρους που εξαπολύουν ο Τραμπ (με τη μισή Αμερική) και ο Πούτιν (με ολόκληρη τη Ρωσική Ομοσπονδία) και με τις αντίπαλες παγκοσμιοποιήσεις της Κίνας και τις ανερμάτιστες φαντασιώσεις, εσχάτως(!), της Τουρκίας(!!); Φαντάζεται κανείς τι πρόκειται να επακολουθήσει, παγκόσμια...

 

Οι αποδυναμωνόμενες, σταδιακά, ΗΠΑ

 

Η «PAX Americana», η πλανητική κυριαρχία και ισορροπία των ΗΠΑ κράτησε μόλις 60 χρόνια, με σημαία της, προσχηματική εν πολλοίς, την προστασία της Δημοκρατίας. Η σταδιακή αποδυνάμωση και ο αυτοπεριορισμός άρχισε, όταν συνειδητοποίησαν το δυσβάσταχτο κόστος... της παντοδυναμίας τους και την μη βοήθεια από τους κάτω από την ομπρέλα τους που λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τον προστάτη τους(!).

 

Ετσι άρχισαν να αποχωρούν από την εύφλεκτη Μέση Ανατολή και γενικότερα τη Μεσόγειο, στοχεύοντας ως κύριο πεδίο το μέτωπο του Ειρηνικού ωκεανού, δηλαδή την αντιμετώπιση της Κίνας!

 

Ομως τώρα αναγκάζονται να επανέλθουν με επίκεντρο (πρόσκαιρο;) την Ελλάδα και την Κύπρο(!), μια που το κενό σπεύδουν να καλύψουν Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία και Τουρκία, ανταγωνιστικά προς αυτές! Και οι εξελίξεις είναι δυσοίωνες, λόγω και του εσωτερικού διχασμού.

 

Η αλληλοσπαρασσόμενη Ε.Ε.

 

Η Ευρωπαϊκή (γερμανική) Ενωση (Ε.Ε.) αναγκάζεται να εγκαταλείψει τα όνειρα υπερδύναμης και η Γερμανία, με ζημιές 350 περίπου δις και χρέη, όπως λέγεται, που υπερβαίνουν τα 3 τρις (!) αναδιπλώνεται εις εαυτόν, και τους λίγους συνοδοιπόρους, ιδίως την Τουρκία, στην οποία αποβλέπει ως προμέτωπο... μεγαλομανίας! Ο άξονάς της με την Ισπανία (που ανησυχεί για τα δάνειά της στην ...Τουρκία, 60 δις, για να δουλεύουν τα ναυπηγεία της!!) δεν σημαίνει τίποτα (πολλά όμως για την Ελλάδα...) και ο αντίθετος άξονας Γαλλίας – Ιταλίας (και Ελλάδας, παρά τον «γερμανό» Μητσοτάκη;) υπογραμμίζει τον οριστικό υποβιβασμό της στη θέση που της αξίζει. Αντίθετα, μάλιστα, με την απελευθερωθείσα Αγγλία, που επανέρχεται στο παγκόσμιο προσκήνιο με το σύμφωνο-άξονα ΗΠΑ-Αγγλίας-Αυστραλίας(!) (AUKUS) κατά της Κίνας.

 

Πάντως, μόνο από τη Γαλλία μπορούμε να περιμένουμε κάποια, στήριξη, αν όχι βοήθεια. Οι άλλες χώρες της είναι από εχθρικές (Γερμανία) έως αδιάφορες (Πορτογαλία)...

 

Η «προσεκτική» Ρωσία

 

Η μετασοβιετική Ρωσία, αφού απέβαλε τους τότε πλανητικούς σχεδιασμούς της με το ισχυρό ιδεολόγημα του Σοσιαλισμού, πανίσχυρη στρατιωτικά, αλλά αδύναμη παραγωγικά, εκτός της ενέργειας (και λόγω αυτής κατηγορούμενη, πιθανόν εν μέρει δίκαια, ως υπεύθυνη για την αιφνίδια ενεργειακή κρίση) κάνει προσεκτικά βήματα για την επάνοδό της ως μεγάλης δύναμης.

 

Η πραγματική επιρροή της «περιορίζεται» στις ασιατικές χώρες της συνομοσπονδίας της, στη Λευκορωσία(...), στον Καύκασο(...) και στο σλαβικό μέρος της Βαλκανικής και, βέβαια, στη Συρία. Το άλμα της στα πετρέλαια της Λιβύης είναι επισφαλές, όμως. Οπως και η ευκαιριακή σύμπραξη με την Τουρκία, για την οποία γνωρίζει πως σύντομα θα αποδειχθεί «μεγάλος μπελάς». Το ίδιο, φυσικά, γνωρίζει ότι και για τις «συμφωνίες» με την Κίνα θα αποδειχθούν λυκοφιλία νομοτελειακά, λόγω της απέραντης Σιβηρίας...

 

Πραγματικό άμεσο πρόβλημά της είναι το Ουκρανικό και η συνεπόμενη έξαρση της κρίσης στις αμερικανορωσικές σχέσεις. Υποδαυλίζεται και από χώρες της Ε.Ε., με την αντίφαση οι υποδαυλίζουσες χώρες να είναι εξαρτώμενες ενεργειακά από την Ρωσία!

 

Ομως, ούτως ή άλλως η κρίση αυτή θα εξομαλυνθεί, με ουσιαστική, βαθμιαία αυτονόμηση της ανατολικής («ρωσικής») Ουκρανίας και αρχικά de facto ένωση με την Ρωσία, ιδέα με την οποία έχουν «συμφιλιωθεί οι ΗΠΑ, ενόψει του κοινού κινεζικού κινδύνου.

 

Οσο για την Ελλάδα, μετά το συριζαίικο πάγωμα των ελληνορωσικών σχέσεων κατά τις «οδηγίες» του πάτρωνα, σύντομα θα αναθερμανθούν, σχεδόν υποχρεωτικά...

 

Η, σε προσωρινή αναδίπλωση, Κίνα

 

Η τρίτη μεγάλη πλανητικά δύναμη, συνεχώς «ανερχόμενη και με απώτερες βλέψεις δικής της «παγκοσμιοποίησης» είναι η Κίνα, που τώρα δείχνει να είναι η μόνη χώρα που «επωφελείται» από τη μεγάλη, παγκόσμια οικονομικοκοινωνική κρίση, λόγω του πανδημικού κορονοϊού. Είχε προλάβει, αφού επέτυχε να εισέλθει στον (ΠΟΕ) Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO World Trade Organization) να επεκταθεί οικονομικά, σε όλες, σχεδόν, τις χώρες με τις χαμηλές τιμές (λόγω του ελάχιστου εργατικού κόστους!) και τις μεγάλες επενδύσεις με τα τεράστια συναλλαγματικά αποθέματά της (πχ. της COSCO..!).

 

Ομως δεν έχει ένα ιδεολογικό «αφήγημα»  (έτσι που τα κατάφερε με τον καπιταλιστικό ολοκληρωτικό «σοσιαλισμό» της) για να προσελκύσει λαούς και να υπονομεύσει τα κράτη τους. Ετσι το μόνο όπλο της για παγκόσμια κυριαρχία θα είναι ο κατακτητικός πόλεμος. Θα το τολμήσει, ενάντια σε όλους, τελικά, τους άλλους...;

 

Τώρα... και η Τουρκία !!

 

Μέχρι πρότινος η Τουρκία ήταν ικανοποιημένη με το ρόλο της περιφερειακής δύναμης ως «χωροφύλακα» του αμερικανικού ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή και δύναμη ανάσχεσης της Ρωσίας στην πρόσβαση εκεί και στη Μεσόγειο. Η «αποχώρηση» όμως των ΗΠΑ και ο θρυλούμενος πακτωλός ενεργειακών πηγών ενέργειας «άνοιξε την όρεξη» του ούτως ή άλλως μεγαλομανούς (ετοιμάζεται και για... Χαλίφης όλου του Ισλάμ!) Ερντογάν και απλώνεται παντού. Θέλει τα κεντρικά Βαλκάνια, τον Καύκασο, όλο τον Αραβικό κόσμο και την κεντρική (μόνο;) Ασία, θέλει τη Λιβύη και την κεντρική (μόνο;) Αφρική, περιοριζόμενος, για την ώρα, στους Τουρκικής καταγωγής και τους Μουσουλμάνους.

 

Οπλα του «ιδεολογικά» ο Παντουρκισμός και το Ισλάμ, τη μόνη θρησκεία που έχει δόγμα της τον πόλεμο (κατά των απίστων)...

 

Κάνει παιχνίδι με έναν, έναν εις βάρος του άλλου και τανάπαλιν. Οπως π.χ. Ρωσία-ΗΠΑ, Κίνα-Ρωσία κι έτσι τελικά όλοι θα στραφούν εναντίον της. Εκτός, φυσικά, της Γερμανίας, του μεγάλου εχθρού μας. Πολεμά, βέβαια, μέσω των άλλων, αλλά οι «μισθοφόροι» είναι δίκοπο μαχαίρι. Εχει όμως μέγα πρόβλημα εσωτερικά τους Κούρδους και την απειλή, της ...Δημοκρατίας, και εξωτερικά τον Ελληνισμό, την Ελλάδα και την Κύπρο, το μεγάλο του εμπόδιο.

 

Και η Ελλάδα τι κάνει ;

 

Η Ελλάδα παρουσιάζει εικόνα εφησυχασμού!! Κανένας, σχεδόν, δεν πατά τον κώδωνα του συναγερμού. Φυσικά έχουμε πολλά εσωτερικά προβλήματα να λύσουμε. Ομως για τις όποιες λύσεις προϋπόθεση είναι να υπάρχουμε!

 

Απέναντι τελείωσε η προετοιμασία. Ολοι τους έχουν «πεισθεί» και θα επικροτήσουν την μεγάλη επιχείρηση. Οσο για τους απ’έξω έκριναν ότι αρκεί να τους πουν ότι για το ό,τι θα επιχειρήσουν να πάρουν δεν νομιμοποιούνται να τα κρατούν οι Ελληνες. Ετσι δεν έγινε και στην Κύπρο; Θα προτιμούσαν, βέβαια, να τα πάρουν με τη Χάγη!

 

Και εμείς εδώ τι κάνουμε; Καμιά προετοιμασία για το, αν χρειαστεί, θα απαντήσουμε. Η μεγάλη, πολύ μεγάλη πλειονότητα θα πει το ΟΧΙ.  Αλλά ποιος από τους κρατούντες θα μπει μπροστά; Οι προπομποί των Τούρκων είναι, ήδη, εδώ, όπως, άλλωστε, μας έχει προαναγγείλει ο... Οζάλ. Αλλά εδώ «χαιρόμαστε» για την ...πολυπολιτισμικότητα!

 

Αν όμως εμείς δεν κάνουμε τίποτα, γιατί να έρθουν άλλοι να βοηθήσουν;

 

Παρ’όλα αυτά, όλα είναι δυνατά. Ας αρχίσουμε. Ολοι μιλούν για ενότητα! Αυτή υπάρχει στον Ελληνικό λαό. Οι «κρατούντες» όμως περίμενουν το νεύμα των πατρώνων τους. Μόνο που αυτοί δεν συμφωνούν, βέβαια, μεταξύ τους.

 

Μόνο ο λαός μπορεί. Και θα το κάνει. Μαζί με όλους που θα τιμούν τον όρκο τους.  Κι ας μην προλάβουν να έλθουν «οι φρεγάτες»!!

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)