ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Εφτασε η ώρα για πραγματική απάντηση στις τουρκικές επιθέσεις !

 

Για την ώρα, η πανδημία υποχωρεί, πιθανόν και οριστικά, και οι λοιμωξιολόγοι κ.λπ. περιορίζονται στα ερευνητικά και κλινικά επιστημονικά καθήκοντά τους.

 

Τώρα όλους μας απασχολεί, δικαίως, η επέλαση της απροσδόκητης ακρίβειας και ο τρόμος μπροστά στους λογαριασμούς της πάλαι ποτέ ΔΕΗ. Πού καιρός και για άλλα σοβαρά, όπως το δημογραφικό, το λαθρομεταναστευτικό και, το άμεσο, τις Τουρκικές, έξαλλες πλέον, απειλές, που ήδη εξελίσσονται «επί του πεδίου», αέρος, θαλάσσης και... ξηράς!

 

Παρ’ολ’αυτά κάτι άρχισε, επιτέλους, να κινείται, για τους τρόπους αντιμετώπισης της, ήδη, επιτιθέμενης εναντίον μας Τουρκίας. Και, πρώτα, πρώτα σπανίζουν, πλέον, τα ψελλίσματα περί κατευνασμού «του θηρίου» (!) με δικές μας παραχωρήσεις, και περιμένουν οι διάφοροι «Ελιαμεπίτες» ευνοϊκότερες (γι’αυτούς) συνθήκες για την επάνοδό τους.

 

Πολλά συνηγορούν υπέρ των παραπάνω, πέρα από τις άμεσες και έμμεσες επισημάνσεις Σαμαρά και Καραμανλή, ακόμη και του Τσίπρα (!) («θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία και ακεραιότητα της χώρας μας»). Το ανθελληνικό πουλέν του Κ. Σημίτη, ο γνωστός Ροζάκης, αναγνώριζε σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει σκοπούς με λεκτικές «διαμαρτυρίες», για πρώτη φορά. Διεθνολόγος σοβαρός επρότεινε να καταρριφθεί ένα drone, ως σημείωση «προς τους συμμάχους» για την απόφαση να αμυνθούμε. Ο υπουργός μας των εξωτερικών υπεγράμμισε ότι «εμείς θα επιλέξουμε την στιγμή της όξυνσης...» (ελπίζουμε να εκφράζει και τον πρωθυπουργό...) και άλλοι πολλοί πλέον με πρώτο τον μεγάλο καθηγητή Μάζη, που για πολύ καιρό ήδη «τα έλεγε όλα», όπου μπορούσε.

 

Θα κλείσουμε, επί του παρόντος, με απόσπασμα σχετικό του σπουδαίου σκιτσογράφου και έξοχου σχολιαστή «Στάθη» στα «παραπολιτικά», στις 4/6/2022. «[...] Μόνο εάν η Ελλάδα διατυπώσει urbi et orbi (= παντού, στην πόλη και τον κόσμο) ένα νέο Αμυντικό Δόγμα που θα διακηρύσσει ότι οποιαδήποτε προσβολή της κυριαρχίας της θα σημαίνει πλήρη και ολοκληρωτικό πόλεμο, θα σοβαρευτεί η Τουρκία, θα σοβαρευτούν οι Σύμμαχοί μας και θα σταματήσει το ροκάνισμα της χώρας [...].» . Δηλαδή ένα δικό μας casus belli!!

 

ΝΑΙ, θα το τολμούσαν όμως και θα το εννοούσαν οι πάσης φύσεως ηγήτορές μας, «οι φιλήκοοι των ξένων...» κατά το πρώτο (και τελευταίο;) Ελληνα πολιτικό, Καποδίστρια;

 

Ναι, αν τους πιέσουν και τους υποχρεώσουν η συντριπτική πλειοψηφία όλων των οπαδών τους. Αυτοί σίγουρα συμφωνούν και ήλθε η ώρα να το εκφράσουν έμπρακτα. –

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)