Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περί Γ. Τράγκα και της αμύθητης περιουσίας...

 

Παρά το ότι είναι ενδεχόμενο να έχουμε ένα νέο σίριαλ διογκούμενο κατά τις ανάγκες και όχι μόνο για λόγους θεαματικότητας(...) και να μεταβληθούμε σε ντετέκτιβ (!) και εισαγγελείς, με μεγαλύτερο «ενδιαφέρον» από τις ατελείωτες εκπομπές για τους τρεις «περίεργους» θανάτους των παιδιών της Πάτρας, πρέπει να γράψουμε δύο λόγια για τον μακαρίτη Τράγκα, τη φημολογούμενη «αμύθητη» περιουσία του και την τύχη της.

 

Ο Γιώργος Τράγκας υπήρξε «επιτυχημένος δημοσιογράφος», με ό,τι αυτό σημαίνει και υπονοείται..., κατ’εξοχήν ραδιοφωνικός. Γνωστών πολιτικών «φρονημάτων», γνωστών (ομολογημένων) ξένων και εντόπιων «σχέσεων», που τις «αποκάλυπτε» στα «ενημερωτικά» Show του, όπως διακήρυττε, ακριβός, όπως αυτοδιαφημιζόταν. Και, δυστυχώς, είχε την ειρωνική «τύχη» και μοιραία να «φύγει» από έναν ιό που ανάλωσε τα τελευταία χρόνια του υποστηρίζοντας, με νύχια και με δόντια, ότι δεν υπήρχε(!) έτσι, ώστε η «φυγή» του να μην προκαλέσει, άδικα ίσως, και μεγάλη θλίψη...

 

Και επέπρωτο αυτή η, σχεδόν, χαιρεκακία να «δικαιωθεί» με όσα επακολούθησαν και με τα ερωτήματα που γεννήθηκαν από την, αναπόφευκτη, διαθήκη του. Πού τα βρήκε, πώς τα απέκτησε, πώς «διέλαθε» των πυκνών, όπως έλεγε, ελέγχων, που δεν «εύρισκαν» τίποτα το μεμπτόν;

 

Δυστυχώς, είναι πολύ πιθανόν να μην ενδώσουν πολλοί στο να εντρυφήσουν επί πολύ και βαθύτερα εις την υπόθεσιν(!), διότι οι συνειρμοί για τους συναδέλφους του και τους πολυπληθείς «γνωστούς» του και όψιμους «ερευνητές» του να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα και ευρύτερα. Δεν θα μπορέσουν να πείσουν ότι αποτελούσε, εξαίρεση, όπως δεν ήταν εξαίρεση ο Τσοχατζόπουλος ή ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τα ισόβια, αλλά ο κανόνας, με ελάχιστες (αν υπάρχουν...) εξαιρέσεις!

 

Ισως αυτή να είναι η μόνη «παρακαταθήκη», αθέλητη βέβαια, που άφησε πίσω του ο εκλιπών ιδιαίτερα στους υποψήφιους οπαδούς του στο κόμμα που άφησε έκθετο, ανάμικτη με κάποια ανακούφιση για το από τι... γλύτωσαν!