ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Διαμαρτυρίες «επιχειρηματιών» για έλλειμμα εργατικού προσωπικού

 

Απαιτούν «μέτρα» από την κυβέρνηση!

 

Γεωργικές επιχειρήσεις, εργολάβοι, εστιάτορες και ξενοδόχοι συνεχώς διαμαρτύρονται για έλλειψη εργατικών χειρών και ουσιαστικά ζητούν να βρεθεί τρόπος να πληρώνει το κράτος, δηλ. ο Ελληνικός λαός, για να κερδίζουν εκείνοι.

 

Το μόνο που δεν ζητούν είναι να υλοποιηθεί η πρόταση που είχε κάνει ο κυνικός νεοφιλελεύθερος Π. Δούκας, να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι, αλλά να ικανοποιούν με την απλήρωτη εργασία την ...δημιουργικότητά τους και να μην αισθάνονται ανία ή μελαγχολία λόγω μη απασχόλησης!!

 

Πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Ομως η λύση του είναι απλή. Οταν κάτι σπανίζει, αυξάνεται η τιμή του. Ας αυξήσουν τους μισθούς, ας βελτιώσουν τις συνθήκες δουλειάς και ζωής των εργατών και τότε θα ευρεθούν εύκολα εργαζόμενοι.

 

Φυσικά, θα μειωθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών, αλλά ταυτόχρονα θα ανέβει και η ποιότητα της εργασίας, άρα και τα κέρδη!

 

Απλά πράγματα. Αντ’ αυτού προτείνεται η εισαγωγή ξένων, ώστε να πολλαπλασιαστεί «ο εφεδρικός στρατός εργασίας» και να πληρώνουν τον εργαζόμενο με τον μικρότερο δυνατό μισθό. Και τα επίχειρα να τα πληρώνουμε όλοι, όπως γίνεται σήμερα!

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)