ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Παιδική (!) παραβατικότητα έως εγκληματικότητα

Τον τελευταίο καιρό όλα τα δελτία ειδήσεων είναι γεμάτα με περιπτώσεις, μικρών ή μεγάλων, «συμμοριών» νεαρών, μέχρι παιδικών, «ηρώων» που προβαίνουν σε παραβατικές, αντικοινωνικές πράξεις, από απλές καταστροφές, βίαιες επιθέσεις και κλοπές, έως ληστείες και όργια σε πανεπιστημιακές δομές.

Για τις θεωρούμενες πιο σοβαρές περιπτώσεις είναι, ήδη, έντονος ο προβληματισμός και υπάρχει η τάση να αντιμετωπιστούν και κάποιες ενέργειες της Πολιτείας δείχνουν ότι κάτι πάει να γίνει. Το νέο όμως φαινόμενο, που θα έπρεπε να απασχολήσει σοβαρά όλους τους πολίτες, η διαρκώς επιτεινόμενη παιδική παραβατικότητα αντιμετωπίζεται, ακόμη, πολύ χαλαρά, άρα αναποτελεσματικά.

Είναι, βέβαια, φυσικό, σχεδόν, φαινόμενο τα παιδιά να προβαίνουν σε «σκανταλιές», στο σπίτι, στο σχολείο, στις γειτονιές. Δεν έχουν ακόμη κοινωνικοποιηθεί και επομένως θεωρώντας «όλον τον κόσμο δικό τους» και «τους άλλους εμπόδιο» έχουν, ήδη, φτάσει να χρησιμοποιούν μαχαίρια(!) και να δικαιολογούν τις επιθετικές τακτικές ότι «το κάνουν για πλάκα»!

Τα γεγονότα στο Αλεποχώρι νεαρών με την εισβολή σε ακίνητο, τους πυροβολισμούς από τον ιδιοκτήτη και τους τραυματισμούς, δυστυχώς, των παιδιών, είναι χαρακτηριστικά όχι μόνο για αυτό καθεαυτό το επεισόδιο όσο για την πρόσληψή του από τις αρχές και τους περιοικούς.

Συνελήφθη, βεβαίως, ο δράστης των πυροβολισμών (είχε άδεια οπλοφορίας, για κάποιους λόγους προφανώς...) και των τραυματισμών, κανένας όμως δεν σχολίασε την εισβολή των «συμμοριτών» ούτε το φοβερό «το κάναμε για πλάκα»!!

«Για πλάκα», λοιπόν σε λίγο θα διαλύουν τα σχολεία, «για πλάκα» θα διατάζουν και θα δέρνουν τους καθηγητές, «για πλάκα» θα παίζουν τους κλέφτες και τους αστυνόμους με τους αστυνομικούς... Και μη χειρότερα!

Δεν χρειάζεται, προς το παρόν σχολιασμός ή αναζήτηση των αιτίων του φαινομένου. Αρκεί να πούμε ότι το πρώτο μέτρο που πρέπει να παρθεί είναι να επισημανθούν οι ευθύνες των γονέων και τα, επομένως, παρεπόμενα... Φυσικά θα επανέλθουμε.

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)