ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η παγκόσμια αντιπαλότητα επιδεινούται

Aμεσοι κίνδυνοι για την Ελλάδα.

Oσο περνούν οι ημέρες εντείνεται απειλητικά ο νέος  παγκόσμιος διπολισμός, σχηματικά «Ανατολής» και «Δύσης» (όμως η Βραζιλία στην Ανατολή-BRICS, ενώ οι Ιαπωνία, Αυστραλία στη Δύση!), που αποκρυσταλλώνεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που για την ώρα εξασφαλίζει κέρδη για ΗΠΑ και Ρωσία (γι’αυτό και συνεχίζεται), ενώ ζημιώνεται η Ε.Ε. και η Κίνα, με καταστροφή της Ουκρανίας και απειλητικές εξελίξεις στους μικρότερους.

Ομως ο διπολισμός αυτός είναι γεμάτος αντιφάσεις εκρηκτικές και εσωτερικές αντιθέσεις απειλητικές.

Η «Δύση» τώρα, εκφράζει την Παγκοσμιοποίηση, δηλαδή την διάλυση των Εθνών-Κρατών, που μόνο εκεί μέσα μπορεί να ανθίσει η δημοκρατία, και την χυλοποίηση των ανθρώπων, ενώ έχει ως σημαία της αυτήν την Δημοκρατία!

Ομως οι λαοί της (τα έθνη-κράτη) αντιδρούν, με παράδειγμα τις ΗΠΑ, όπου απειλείται εμφύλιος, και την Ε.Ε., όπου υπεραμύνονται οι λαοί των εθνών-κρατών τους όχι με εκφραστές τους αριστερούς δημοκράτες, αλλά τους (θεωρούμενους) αντιδραστικούς και αντιδημοκράτες! Και όπλα της  «Δύσης», τώρα, το (μέχρι πρότινος) «κλινικά νεκρό» ΝΑΤΟ και τα διάφορα Νταβός, όπου συντονίζεται και κατευθύνεται η απανθρωποίηση των ανθρώπων.

Το «Ντάβος», αναγκαστικά περιληπτικά.

Η Σύναξη του Ντάβος στην Ελβετία (...) ξεκίνησε το 1971 από τον τραπεζίτη (...) Κλάους Σβαμπ για να διδαχτούν 444 διευθυντικά στελέχη δυτικοευρωπαϊκών εταιρειών το Αμερικανικό management και εξελίχθηκε σταδιακά σε master of the world (κυρίαρχος του κόσμου)!! Εκεί συγκεντρώνονται οι πάσης φύσεως ελίτ (τώρα όμως οι «ανατολικοί» στη Σαγκάη της Κίνας ...!) και αποφασίζουν «για το καλό της ανθρωπότητας»(!), δηλαδή την καταστροφή των ανθρώπων, που πρέπει να μην έχουν τίποτα! Ο κ. Σβαμπ δήλωνε: «μέχρι το 2030 δεν θα κατέχουμε τίποτα και συνεπώς θα είμαστε ευτυχισμένοι»!!

Τίποτα, ούτε ενέργεια, ούτε τρόφιμα, ούτε νερό, ούτε σπίτι, ούτε γη και, φυσικά, ούτε πατρίδα. Ολα θα κατέχονται από τις διευθυντικές ελίτ, κάτι που «θα μας κάνει ευτυχισμένους», κάτι που εφαρμόζεται ήδη στο «πειραματόζωο» Ελλάδα και εκτελείται και από τα τρία κόμματα με κυβερνησιμότητα (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ) και  τους υπογραφείς και  υποστηρικτές των Μνημονίων... (Δες και τα άρθρα «Νταβός: Το Forum που έγραψε ιστορία» της Μυρτώς Γκούτση στα «Παραπολιτικά» 21/1/2023 και του Αλκιβιάδη Κεφαλά «Νταβός, ελίτ και πλειστηριασμοί» στη «Δημοκρατία» 13/2/2013).  Από εκεί καθορίζονται οι τιμές των τροφίμων και ενέργειας, τα διάφορα ΕΝΦΙΑ και οι πλειστηριασμοί, από εκεί τα σύνορα και οι συνεκμεταλλεύσεις, από εκεί η εξέλιξη στο Κυπριακό κλπ, και από εκεί καθορίζονται οι εκτελεστές των αποφάσεων στη «Δύση», ευτυχώς χωρίς επιτυχία πάντοτε. Ας θυμηθούμε την τύχη του σχεδίου Ανάν και την τύχη της συμφωνίας συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου Παπανδρέου-Οζάλ...

Ας επανέλθουμε όμως στο νέο διπολισμό «Δύσης» και «Ανατολής»:

Ανάλογα με αυτά της «Δύσης», ίσως αντίστροφα όμως, συμβαίνουν και στην «Ανατολή». Με καθεστώτα αυταρχικά (Ρωσία) έως και ολοκληρωτικά (Κίνα) προστατεύεται το Κράτος-Εθνος, που όμως θα έχει την υποστήριξη των πολιτών του, μόνο αν επιτρέπει ελευθερίες. Αν όχι, θα αρχίσει η αντίδραση, ήδη άρχισε και στη Ρωσία με την άρνηση να πολεμήσουν, και στην Κίνα με την παλλαϊκή άρνηση να εγκλεισθούν ξανά, για να αποφύγουν τον κορονοϊό. Η πρώτη ήττα του Σι Τζιπίνκ. Και σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις, πέρα από τις οικονομικές στην παγκόσμια αγορά...

Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί. Και, δυστυχώς, οι προκλήσεις προς τη Ρωσία από το ΝΑΤΟ, δηλαδή ΗΠΑ, με Φινλανδία, βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, και αντιπροκλήσεις στη θάλασσα της Ταϊβάν, δεν προοιωνίζονται ειρηνικές διευθετήσεις. (Ας θυμηθούμε τις Αμερικανικές αντιδράσεις το 1962, όταν οι Ρώσοι έφερναν πυραύλους στην Κούβα, ενώ   τώρα οι ΗΠΑ προκαλούν...). Το σημαντικότερο, μάλιστα, γεγονός των τελευταίων εξελίξεων στην αντιπαλότητα είναι η, για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, επέμβαση της Κίνας σε ευρωπαϊκή διένεξη, τον ρωσοουκρανικό πόλεμο, ως διαμεσολαβητού ειρήνευσης. Εννοείται, φυσικά ότι η «απαγόρευση» από το ΝΑΤΟ στην Κίνα να παράσχει εξοπλιστική, έστω, βοήθεια στη Ρωσία θα αναφέρεται ως ...ανέκδοτο. Ετσι και το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν από δικαστήριο που κανείς δεν αναγνωρίζει!

Η  Κίνα λειτουργεί προσεκτικά και δύσκολα, πάντως, θα συνεργήσει σε παγκόσμια σύγκρουση, εκτός ίσως αν η Δύση (ΗΠΑ) εφαρμόσει τις εμμονικές προτροπές του Μπρεζίνσκι (γκουρού των «Δημοκρατικών» των ΗΠΑ) για ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Ρωσίας...

Και όλα αυτά, χωρίς να αναφερόμαστε στις ήδη πολύπλοκες οικονομικές σχέσεις και διαρκώς εντεινόμενα «συμφέροντα» και παγκόσμιες διαπλοκές παντός είδους, που δημιουργούν, ταυτόχρονα, εικόνα χάους στην ανθρωπότητα και παντοία δεινά σε όλους τους λαούς.

Επιπτώσεις επικίνδυνες για την Ελλάδα.

Είναι κοινός τόπος πλέον τα αρνητικά αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας μας, τα εξοπλιστικά μας, για τις πάσης φύσεως σχέσεις μας με τη Ρωσία από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αναγκαστική(;) «συμμόρφωσή» μας στις απαιτήσεις των ΗΠΑ (και της Ε.Ε.;) για την απομόνωση της Ρωσίας. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι, όμως, και αμεσότερα, ακόμη και για την ακεραιότητα της Ελλάδας (και της Κύπρου), προέρχονται κυρίως από τον, μέχρι τώρα, καιροσκοπισμό της Τουρκίας ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ (ΝΑΤΟ),  «Δύση» και «Ανατολή».

Πάντοτε μιλούσαμε και γράφαμε για τον κίνδυνο υποταγής, λόγω του ...υπερκομματικού(!), δηλαδή δικομματικού, ενδοτισμού (και μάλιστα εκούσιου!), συστημικού, στις προσταγές των Πατρώνων της εξάρτησης. Τώρα όμως είναι άμεση εξέλιξη, μετά την επίσκεψη του Μπλίγκεν στην Αγκυρα και την Αθήνα, μετά το μεγάλο σεισμό στην Τουρκία και το δράμα (και έγκλημα) των Τεμπών εδώ.

Η Τουρκία θέλει να «επανέλθει» (δεν είχε φύγει ποτέ!) στη «Δύση»  (χωρίς να αποχωρήσει από τη Ρωσία, μάλιστα!), αλλά, φυσικά, με ένα γερό μπαχτσίσι, το Αιγαίο (Θράκη και Κύπρο...). Προηγήθησαν τα γλυκόλογα και οι ελληνοτουρκικές αγκαλιές, ακολούθησαν Ντόρα, Φίλης, Αλεβιζάτος (και ακολουθούν εκατοντάδες, καλαμαράδες και μη) και στο τσακ ο Καλίν του Ερντογάν έφτασε να μιλήσει ευθέως για συγκυριαρχία του Αιγαίου! Θερμές ευχαριστίες στον κ. Καλίν! «Πέτυχε» ό,τι και ο Ερντογάν στον Εβρο: Ξεσήκωσε τους Έλληνες πολίτες!!!

Δεν σκέφτηκε ο  κ. Καλίν να μας «προσφέρει» και μία συγκυριαρχία στη μισή Μικρά Ασία, το Δυτικό μισό!! Δεν έχουν, γενικώς, οι «Τούρκοι» (οι Τουρκοι αποτελούν, υπενθυμίζουμε, το 5-6% των πληθυσμών-λαών της «Τουρκίας») κανένα πρόβλημα να «συμφωνούν» τα πάντα και να απαντούν αργότερα ότι «το ότι υπογράφουμε μία συμφωνία δεν σημαίνει ότι πρέπει και να την τηρούμε»!!

Ας σοβαρευτούμε. Οι «Τούρκοι» δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Το υπάρχον εδώ πολιτικό σύστημα της διακυβέρνησιμότητας είναι πανέτοιμοι (στην Κύπρο αυτό, τώρα, ίσως όχι!) για ό,τι (νομίζουν ότι) τους εξασφαλίζει μία θεσούλα στην παγκόσμια κυριαρχία των ελίτ (ιδέ Νταβός, όχι βέβαια μέσα σε αυτούς με τις λευκές κονκάρδες, αλλά έστω στις πέμπτες στη σειρά, τις βιολετί) πιστοί στην άποψη ότι «πολιτική είναι η τέχνη να εξαπατάς τους λαούς».

Οταν όμως οι λαοί το κατανοήσουν (άρχισαν ήδη παντού, τώρα και στην Ελλάδα...) ακόμη και παπανδρεοειδείς, μητσοτακηειδείς και οι περί αυτούς, ακόμη και οι ελιαμεπίτες, τσιπραιοειδείς και οι όμοιοί τους να γίνουν Ελληνες πολίτες. Ακόμη και αυτοί!..

Πλησιάζουν τώρα οι εκλογές. Ας κρίνουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες τι θα πρέπει να επιδιώκουν (όχι, βέβαια, ρουσφέτια!) και μετά να ψηφίσουν ό,τι και όποιον δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα διάφορα Νταβός και τα παραρτήματά τους.   Θα είναι μια καλή αρχή.

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)