Εκτύπωση αυτής της σελίδας
1/2/2012

Σχόλια

Κείμενο σε pdf

«Εγώ ήρθα από τη θάλασσα, από την Ιωνία. Εσείς από πού ήρθατε;»

Έφυγε από κοντά μας ο μεγάλος σκηνοθέτης - δημιουργός. Δε θα επαναλάβουμε  όσα είναι γνωστά για το πολυβραβευμένο του έργο, την παγκόσμια καταξίωσή του, τις «δάφνες και τις τιμές» του και το ότι έκανε γνωστή και στο τελευταίο κομμάτι γης την αξία του ελληνικού κινηματογράφου, μιας και είμαστε μια χώρα που την αξία τη μετράμε μόνο σε βραβεία. Θα πούμε ότι χάθηκε ένας τεράστιος πνευματικός άνθρωπος, που μίλησε για την ιστορία και την ελληνική ψυχή όσο λίγοι. Χάθηκαν ο Παλαμάς, ο Σεφέρης, ο Ελύτης. Η Ελλάδα ξύπνησε τόσο φτωχότερη! Καλό του ταξίδι στην άλλη θάλασσα…

 

Αγώνες εργαζομένων

Σ’ αυτές τις εποχές που δείχνουν ότι καταρρέουν κατακτήσεις δεκαετιών και ότι η λαίλαπα έχει σαρώσει εργασία και εργασιακές σχέσεις οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας, της Ελευθεροτυπίας και του ΑLTER, με απεργίες, καταλήψεις και επίσχεση εργασίας αποδεικνύουν ότι υπάρχει ελπίδα, ότι μπορούμε να μην ανεχόμαστε τις επαχθείς αλλαγές εξαθλίωσης που προσπαθούν να μας περάσουν. Αυτοί και όποιοι άλλοι που δεν αναφέρουμε εδώ έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας.

 

Τοκογλύφοι και πολιτικοί

Πολλά ΜΜΕ προβάλλουν, και ορθώς, τη σχέση πολιτικών παραγόντων με το πρόσφατα εξαρθρωμένο κύκλωμα των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης. Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν προβάλλουν και τις σχέσεις ολόκληρης της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης με τους διεθνείς τοκογλύφους των αγορών, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή κατάσταση!