ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

29/12/2011

Οι δηλώσεις Γιλμάζ και οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα

Κείμενο σε pdf

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΛΜΑΖ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

   Δεν προκαλούν έκπληξη οι αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ στην εφημερίδα «Μπιργκιούν» ότι το τουρκικό κράτος με μυστικά κονδύλια χρηματοδοτούσε πράκτορες, για να μετατρέπουν σε κόλαση την Ελλάδα με τις φονικές πυρκαγιές δασών (καλοκαίρια 1993-96) και για ν’ ανατρέψουν με πραξικόπημα (Μάρτιος 1995) το σύμμαχό τους πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Γκαϊντάρ Αλίεφ, προφανώς για να τον αντικαταστήσουν με κάποιον ακόμη πιο φιλικό προς αυτούς. Πάντα έτσι λειτουργεί το τουρκικό κράτος, όταν βρίσκει ευένδοτους γείτονες.

   Α) Στις 5 Σεπτεμβρίου 1955 εξερράγη βόμβα στον κήπο του σπιτιού του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Οι Τούρκοι θεώρησαν το γεγονός ως μεγάλη προσβολή και το απέδωσαν σε Έλληνες . Την επομένη ξέσπασε ο (από καιρό προετοιμασμένος) φοβερός διωγμός του ελληνισμού σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο, Τένεδο, με τον τουρκικό όχλο (πρωτοστατούντων των εργατικών συνδικάτων!) να παίρνει «εκδίκηση». Μετά από καιρό παραδέχτηκαν ότι την ενέργεια προετοίμασε ο τότε φοιτητής Οκτάι Ενγκίν (που ανταμείφθηκε αργότερα με τη θέση του νομάρχη) και υλοποίησε ο κλητήρας Χασάν Ουτσάρ. [Με τη θέση του «υπουργού» Γεωργίας του ψευδοκράτους ανταμείφθηκε και ο δολοφόνος του Σ. Σολωμού.]

   Β) Ο στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου σε συνέντευξή του στο δίκτυο Haberturk εξήγησε ως εξής τη δράση του στην Κύπρο το 1963-64, με σκοπό να προκληθούν τα επεισόδια που οδήγησαν στη διχοτόμηση της Κύπρου: «Για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού. Για παράδειγμα βάζεις φωτιά σ’ ένα τζαμί. Εμείς κάψαμε τζαμιά στην Κύπρο.»

   Γ) Ο Τούρκος ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς, στρατιώτης στην Κύπρο το 1974, σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού Τουρκ στις 22/1/2009 υπερηφανεύτηκε ότι ο τουρκικός στρατός δολοφονούσε Ελληνοκυπρίους αιχμαλώτους και ότι ο ίδιος σκότωσε 10!

   Δ) Η τουρκική εφημερίδα «Τούρκιγιε τον Ιούλιο 1995 είχε ολοσέλιδη φωτογραφία της καμένης Πεντέλης με τη λεζάντα: «Καταλάβατε τώρα;»

   Ε) Το αυτοκινητικό ατύχημα στο Σουσουρλούκ στις 3/11/1996 απεκάλυψε ότι ο Τούρκος πράκτορας Αμπντουλάχ Τσατλί (που συνεπέβαινε στο αυτοκίνητο με Τούρκους επισήμους) είχε συμμετοχή σε τοποθετήσεις βομβών σε αρμενικούς στόχους στη Γαλλία και σε δολοφονίες Αρμενίων και Κούρδων, με τη βοήθεια Τούρκων διπλωματών.

   ΣΤ) Ο πράκτορας Γιασάρ Οζ, όταν συνελήφθη στην Τουρκία για εμπόριο ηρωίνης στις 8/3/1997, παραπονέθηκε δημόσια: «Όταν μας βάζανε να καίμε τα ελληνικά δάση ήμασταν καλοί, τώρα μας βάζουν φυλακή.»

   Τα παραπάνω είναι μερικά από τα ελάχιστα που αποκαλύφθηκαν ή κατά λάθος ή κατά τύχη ή λόγω των οξύτατων εσωτερικών αντιθέσεων του τουρκικού κράτους. Για τη συμμετοχή Τούρκων πρακτόρων στις πυρκαγιές δασών στην Ελλάδα η ΕΥΠ είχε συγκεντρώσει στοιχεία, τα οποία παρέδωσε στην πολιτική μας ηγεσία, η οποία, ψοφοδεής, τα έκλεισε στα συρτάρια. Το ΑΣΚΕ είχε πάρει θέση για τις πυρκαγιές του 2007 με άρθρο στο «Παρόν» και την «Ε» με τίτλο «Επίθεση κατά της Ελλάδας» (βλ. ιστοσελίδα ΑΣΚΕ, «Ενημέρωση» αρ. φ. 118, Οκτώβριος 2007). Στόχος γενικός των πυρκαγιών η αποδυνάμωση της Ελλάδας και στόχος ειδικός η αντικατάσταση του «απρόθυμου» (για σχέδιο Ανάν, ένταξη Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σχέσεις με Ρωσία) Καραμανλή με τον πρόθυμο για όλα Γιωργάκη. Αυτό που δεν έχει ομολογηθεί ακόμη είναι ότι στις επιχειρήσεις τους αυτές οι τουρκικές υπηρεσίες συνεργάστηκαν με τις αντίστοιχες αμερικανικές, αγγλικές και τις (τότε σύμμαχές τους) ισραηλινές. Και όχι μόνο για τις πυρκαγιές…

Οι αντιδράσεις των ελληνικών πολιτικών κομμάτων

   Από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις (και τα ΜΜΕ που τις στηρίζουν) καμιά δεν έβγαλε επιτέλους το συμπέρασμα ότι πρέπει ν’ αλλάξουμε πολιτική απέναντι στον επιθετικό γείτονα (βλ. και ανακοίνωση ΑΣΚΕ 28/12/2011).

   Στην καλύτερη περίπτωση ζήτησαν διευκρινίσεις από την τουρκική κυβέρνηση (που ποτέ δε θα πάρουν) και αποζημιώσεις (που, επίσης, ποτέ δε θα πάρουν).

   Το ΚΚΕ, ακόμη χειρότερα, υποβάθμισε το γεγονός και εξίσωσε πλήρως τις ευθύνες Ελλάδας και Τουρκίας: «Οι αποκαλύψεις Γιλμάζ επιβεβαιώνουν ότι η δράση μυστικών υπηρεσιών ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη είναι μια συνηθισμένη πρακτική, που οι κυβερνήσεις κρύβουν απ’ τους λαούς.»!! Σαν να ήταν κόμμα τρίτης χώρας, που μεροληπτεί υπέρ του ενόχου! Σαν να είναι το ίδιο εξαρτημένες και υποτελείς οι άρχουσες τάξεις των δύο χωρών. Σαν να είναι και οι δύο χώρες επιθετικές και να καταπατούν το Διεθνές Δίκαιο. Μήπως η Ελλάδα διατηρεί στρατό κατοχής σε κανένα τουρκικό νησί; Μήπως η Ελλάδα απειλεί με casusbelli την Τουρκία, αν ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της για χωρικά ύδατα 12 μίλια στο Αιγαίο; Μήπως αλωνίζουν οι Έλληνες αξιωματούχοι σε κομμάτι της τουρκικής επικράτειας όπως οι Τούρκοι στην ελληνική Θράκη;

   Ο ΣΥΝ, επίσης, φρόντισε να προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον ένοχο: «Οι δηλώσεις του  … Μ. Γιλμάζ, στο βαθμό που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα στις σχέσεις των δύο χωρών. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ζητήσει εξηγήσεις για την ισχύ των δηλώσεων.» Μέσα σε 3 γραμμές καλεί δύο φορές την Τουρκία να διαψεύσει τις δηλώσεις, για να κλείσει το θέμα! Σαν να ήσαν συνεννοημένοι, την επόμενη μέρα ο Γιλμάζ, γελοιοποιούμενος, δήλωσε ότι τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν!!

   Και όλα καλά! Η γκαγκστερική συμπεριφορά της Τουρκίας για άλλη μια φορά θα ξεχαστεί! Ή, μήπως, όχι; Άλλες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να επικρατήσουν στην πατρίδα μας. Επειγόντως!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)