ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

18/7/2011

Επίκαιρα σχόλια (2)

Κείμενο σε pdf

Υποστηρικτής της λαθρομετανάστευσης, γιατί ο ίδιος αισθάνεται ασφαλής...

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Ελλήνων και αλλοδαπών, νόμιμων και παράνομων, διαθέτει εξαμελή αστυνομική συνοδεία ετήσιου κόστους για τον κρατικό προϋπολογισμό 45.000 ευρώ. Ταυτόχρονα ο ίδιος έχει κατηγορήσει κατ’ επανάληψη κάθε φωνή κατά της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης ως ακραία κι έχει συνδράμει ενεργά από τη θέση του για τη de facto νομιμοποίηση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης (βλ. Υπατία), άρα για τη διαίωνισή του. Είναι όμως πολιτικά ανήθικο να κατηγορεί κανείς ως ακραίους απλούς ανθρώπους που, ανυπεράσπιστοι, διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά στη ζούγκλα του κέντρου της Αθήνας. Και να υπερηφανεύεται ότι «εγώ κυκλοφορώ εκεί», χωρίς να αναφέρει ότι διαθέτει προστασία, με δαπάνη αυτών που κατηγορεί, από πάσης φύσεως κινδύνους.

 

...και κατά της «πλατείας», γιατί πριν από αυτή η Αθήνα υπήρξε θελκτική.

 

Ταυτόχρονα, ο κύριος δήμαρχος εξαργυρώνει σταδιακά τα γραμμάτιά του προς την κυβέρνηση για τη στήριξη που του παρέσχε στην εκλογή του. Έτσι, δήλωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την απομάκρυνση των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος, γιατί, όπως λέει, «δημιουργούν αρνητική εικόνα στους τουρίστες». Ταυτίστηκε, έτσι, με τον υπουργό δικαιοσύνης. Οι σκηνές πρέπει πράγματι να αποχωρήσουν για το καλό του κινήματος για όσο διάστημα η συμμετοχή στην «πλατεία» παραμένει λόγω θέρους σε χαμηλά επίπεδα. Εντύπωση προκαλεί όμως ότι ο κύριος δήμαρχος θεωρεί τις σκηνές το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον τουρισμό της Αθήνας, τη στιγμή που ολόκληρα δημοτικά διαμερίσματα είναι πλέον αδιάβατα, λόγω κυρίως της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης. Δεν τον ενοχλούν ούτε οι κουκουλοφόροι του κ. Παπουτσή, ούτε οι τόνοι των χημικών κατά αθώων πολιτών, ούτε η καλπάζουσα αισχροκέρδεια, ούτε η ασχήμια και κακογουστιά της πόλης. Όλ’ αυτά, φαίνεται, δεν ενοχλούν τους τουρίστες! Θαυμάστε τον!

 

Βασικές, διαχρονικές αρχές εξωτερικής πολιτικής

 

Ο αείμνηστος τέως πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, σε τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ΡΙΚ εν έτει 1993, όταν ήταν απλός βουλευτής και απλό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου, δήλωσε:
«Δύο είναι οι βασικές μου πεποιθήσεις για το εθνικό θέμα. Πρώτον, ότι αν δεν βρεθεί μια λύση του Κυπριακού που να επιτρέψει ανάμιξη πληθυσμού, αλλά θα δημιουργεί δύο εθνικά αμιγείς περιοχές, τότε ο ελληνισμός της Κύπρου είναι βέβαιο ότι σε βάθος ιστορικό δεν έχει μέλλον, ότι θα έχει την τύχη του ελληνισμού της Τενέδου, της Ίμβρου και των λοιπών χαμένων πατρίδων. Δεύτερον, ότι δεν πρόκειται να επιτύχουμε λύση του Κυπριακού αν δε λύσουμε τις βασικές πτυχές του: πλήρης αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, επιστροφή όλων των προσφύγων, κατάργηση των εγγυήσεων, εδαφικές διευθετήσεις. Όσο κι αν συζητούμε δευτερεύουσες πτυχές του Κυπριακού, όσο σημαντικές κι αν είναι αυτές (π.χ. πρόνοιες του Συντάγματος), δεν πρόκειται όχι να επιτύχουμε λύση, αλλά να έχουμε την παραμικρή πρόοδο στις συνομιλίες, αν παρεκκλίνουμε, έστω λίγο, από αυτές τις βασικές πτυχές του Κυπριακού, αν η Τουρκία δεν ξεκαθαρίσει τη θέση της σχετικά με αυτά τα ζητήματα».
Και στη συνέχεια,. στην ερώτηση του δημοσιογράφου: «Πώς μπορούμε να επιτύχουμε πλέον μια λύση μετά τις τόσες de facto καταστάσεις, που η μια προστίθεται πάνω στην άλλη επί τόσα χρόνια;» ο Τάσσος Παπαδόπουλος απαντά: «Καμιά λύση δεν πρόκειται ποτέ να επιτύχουμε, κανένα δίκαιο αίτημά μας δεν πρόκειται ποτέ να εισακουσθεί και ικανοποιηθεί, αν εμείς οι ίδιοι απαρέγκλιτα και με επιμονή δεν το διεκδικούμε. Καμιά de facto κατάσταση δεν μπορεί να γίνει αμετάκλητη, αν εμείς οι ίδιοι δεν την αναγνωρίσουμε με την υπογραφή μας. Μόνο με την αγωνιστικότητα και την επιμονή μας μπορούμε να αποτρέψουμε καταστάσεις του μέλλοντος και να αναιρέσουμε καταστάσεις του παρελθόντος. Και κάτι τελευταίο. Η Τουρκία επιζητεί σταθερά συμφωνία για το Κυπριακό για να νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα της. Καμιά δύναμη του κόσμου δεν μπορεί να μας επιβάλει λύση που δε τη θέλει ο λαός, αν δε βρεθεί δικό μας χέρι να βάλει την υπογραφή του. Τι θα κάνουν; Θα φέρουν στρατεύματα; Θα μας σφάξουν όλους; Άρα, λοιπόν, αγωνιστικότητα και επιμονή στα δίκαια αιτήματά μας».
Το ΑΣΚΕ πιστεύει ότι αυτές οι αρχές θα έπρεπε να είναι το ευαγγέλιο όλων των Ελλήνων διπλωματών και να είναι κτήμα όλου του ελληνικού λαού. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι κύριοι Παπανδρέου και Χριστόφιας ετοιμάζονται να βάλουν την υπογραφή τους γι’ αυτά που θέλει η Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο αντίστοιχα.

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)