ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Αφίσα νεολαίας ΑΣΚΕ 2004

Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ

Η εξάρτηση σήμερα εκφράζεται με την ένταξη μας σε διεθνείς συσσωματώσεις εξυπηρέτησης των ισχυρών της Δύσης (π.χ. Ε.Ε., Ν.Α.Τ.Ο.). Η Ε.Ε. με τις ντιρεκτίβες, τους τρομονόμους και το επερχόμενο "Σύνταγμα", περιορίζει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς (Κοινοβούλιο, Δικαιοσύνη, Κυβέρνηση). Η διαφθορά και η αναξιοκρατία διαχέονται σε όλους τους θεσμούς από τα ξενόδουλα κυκλώματα εξουσίας των δοτών πολιτικών δυνάμεων και των εξαγορασμένων διανοούμενων, που προβάλλονται από τα Μ.Μ.Ε.

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.

Μας συρρικνώνουν την παραγωγή, ενώ τα χρέη, η ανεργία (30% για τους νέους) και η φτώχεια διευρύνονται. Η Ε.Ε. μας παίρνει τα τριπλάσια από αυτά που δίνει και νέμονται οι υποτακτικοί της.

 

ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ

Στα A.E.I. ΚΑΙ T.E.I, τα πτυχία κατακερματίζονται, υποβιβάζοντας τη μόρφωση σε κατάρτιση, τα μεταπτυχιακά προγράμματα βρίθουν αναξιοκρατίας.

ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Η ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ
ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ

Οι δήθεν σύμμαχοι μας συντάσσονται μαζί τους και μας εκβιάζουν ωμά, θεωρώντας μας δεδομένους (Μακεδόνικο, Σχέδιο Ανάν, τουρκικές προκλήσεις κ.λ.π.).

Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ

Οι ανιδιοτελείς ανθρώπινες σχέσεις εκλείπουν. Ο ατομικισμός αποθεώνεται, οδηγώντας σε ζωή ανιαρή και σε εθισμούς. Κυριαρχούν η υποκουλτούρα, τα αφελληνισμένα πρότυπα και ο απαθής πολίτης -τηλεθεατής. Τα ιδεώδη του αθλητισμού και το περιβάλλον θυσιάζονται στο βωμό της ακραίας εμπορευματοποίησης.
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ,
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ, ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ:

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ, ΑΡΚΕΙ:

  • Ο ελληνικός λαός να αποφασίζει ο ίδιος για την τύχη του.
Προϋπόθεση γι' αυτό είναι η άμεση αποχώρηση από εκείνες τις διεθνείς συσσωματώσεις που μας καταδυναστεύουν (π.χ. Ε.Ε., Ν.Α.Τ.Ο.)
  • Να κατοχυρώσουμε πραγματική δημοκρατία,
με πλήρη διαχωρισμό και λαϊκό έλεγχο των εξουσιών, άμεση συμμετοχή του λαού στη λήψη των αποφάσεων, πραγματικό κοινωνικό έλεγχο των Μ.Μ.Ε. και αυτονόμηση του συνδικαλισμού, π.χ. του φοιτητικού, και τοπικής αυτοδιοίκησης από τα κόμματα.
 
  • Η παραγωγή, τα προϊόντα της και το οικονομικό πλεόνασμα
να περάσουν κάτω από κοινωνικό έλεγχο στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης. Έτσι, δε θα αναπτυχθεί και νέα άρχουσα τάξη, όπως συνέβη στον "υπαρκτό σοσιαλισμό".
  • Να αναπτύξουμε την πολιτισμική μας παραγωγή,
βασισμένοι στην παράδοση μας, και να επαναφέρουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Έτσι θα διατηρήσουμε την κοινωνική μας συνοχή και την εθνική μας συνείδηση, συμμετέχοντας ισότιμα στην παγκόσμια πολιτισμική αλληλεπίδραση και στην ανάπτυξη φιλικών δεσμών με όλους τους λαούς.
 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ

Και όσους συμμερίζονται τις απόψεις μας να ενισχύσουν την προσπάθεια μας


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)