Εκτύπωση αυτής της σελίδας
21/11/1999

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ

Η επιστράτευση των κουκουλοφόρων , που έδρασαν στην οδό Πανεπιστημίου , δηλ. εκτός του χώρου της διαδήλωσης , υπό την προστασία της αστυνομίας και με τις εντολές των καθοδηγητών τους και  η στήριξη της κυβέρνησης από τα κυριότερα ΜΜΕ , που προέβαλαν μόνο τις γενικολογίες της Αυτού Γελοιότητος και τα φλεγόμενα καταστήματα δεν κατάφεραν να μειώσουν το μεγάλο γεγονός ότι η διαδήλωση (έστω και πολυκεντρική , δυστυχώς) θύμισε μέρες Πολυτεχνείου ‘73 εξέφρασε τη συντριπτική πλειοψηφία ( 80 % , τουλάχιστον του ελληνικού λαού) έστειλε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι τη θέληση αυτού του λαού ουδείς μπορεί να αγνοεί.
    Η ελληνική αριστερά οφείλει να ξεπεράσει τις σημερινές της στρεβλώσεις , να αναγεννηθεί , για να ανταποκριθεί στο σπουδαιότερο , ίσως , ρόλο της ιστορίας της. 
     Η αναβολή , ή και ματαίωση , της επίσκεψης-θριάμβου που ήθελε ο Κλίντον αποτελεί την πρώτη νίκη του 80 % περίπου του ελληνικού λαού με το παλλαϊκό έπος του Πολυτεχνείου.>
        Νίκη ηθική (και η ηθική είναι βαθύτατα πολιτικό αίτημα !) κατά της βαρβαρότητας των αμερικανικών επεμβάσεων κάθε είδους , με πολύ σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες , και νίκη πολιτική άμεση , που θα αναγκάσει την αμερικανική πολιτική να περιορίζει την επιθετικότητά της μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις και την ελληνική κυβέρνηση να επιβραδύνει , τουλάχιστο , τον κατήφορο της ενδοτικότητας , ενδυναμώνοντας και τις αντίθετες φωνές.

         Καλούμε , και εμείς , όλους να πυκνώσουν τις τάξεις κάθε κινητοποίησης , από το Σάββατο 13 Νοέμβρη μέχρι και το επόμενο , υπέρ των δικαίων Ελλάδας και Κύπρου και ολόκληρης της Ανθρωπότητας.