Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19/10/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Το fast track στη γλώσσα της κ. Διαμαντοπούλου απλοελληνικά λέγεται το νέο φαγοπότι που μαζύ με το άλλο, της «πράσινης ανάπτυξης», επιδιώκει να περάσει η family.

Οι «μεγάλες» επενδύσεις» όπως αυθαίρετα θα τις χαρακτηρίζουν θα είναι πρακτικά αποσυνδεδεμένες από τους ελληνικούς νόμους , το Σύνταγμα και τη Βουλή. Οι ίδιοι θα αποφασίζουν με υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, όπως για απαλλοτριώσεις δασών, παραχώρησεις αιγιαλού, «προσαρμογή» πολεοδομικών όρων κ.λ.π., δηλ. για το βιασμό του περιβάλλοντος στο βωμό του ασύδοτου κέρδους για έργα από τα οποία ο ελληνικός λαος και η οικονομία δε θα έχει ουσιαστικό όφελος. Η δημοκρατία όπως την αντιλαμβάνεται η family, η «δημοκρατία» του μνημονίου, η κατοχή με την οποία οι βουλευτες του μνημονίου υποχρεώνονται να συναινούν.
  Τις αιτήσεις και τη διεκπεραίωση των «επενδύσεων» θα αναλαμβάνει η εταιρεία Invest in Greece που όλοι φαντάζονται ποιοί είναι οι πραγματικοί της μέτοχοι.
  Τα «σχέδια» όμως αυτά κινδυνεύουν από τους τσακωμούς στη μοιρασιά των «συνεταίρων», όπως στον Αστακό, και εγκυμονούν τα σκάνδαλα της εποχής της family.