Εκτύπωση αυτής της σελίδας
25/3/2016

Εορτασμός και ασχημίες των σεσημασμένων

Κείμενο σε pdf

Ολόκληρη η χώρα και όλοι οι Ελληνες, εκτός φυσικά των ελληνόφωνων και μη εχθρών του Ελληνισμού, εόρτασαν την εθνεγερσία του 1821, την κατάκτηση της ελευθερίας τους από τον τουρκικό ζυγό και απέδωσαν τον πρέποντα φόρο τιμής σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για χάρη των επόμενων γενεών.

Μοναδικό μελανό σημείο στον πανελλήνιο εορτασμό αποτέλεσε η επαίσχυντη εγκύκλιος του Υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης Τσίπρα, που συνεχίζοντας τις ασχήμιες του προκατόχου του και των ομοίων τους βεβήλωσε την ελληνική ιστορία και τον Ελληνισμό με τις ανοησίες τους, πέραν των άλλων για ανυπαρξία (!) Ελληνικού Εθνους μέχρι το 1821(!!) και με την απουσία αναφοράς εναντίων τίνων πολέμησαν οι ήρωες του ’21 (!!!).

Εκανε όμως το λάθος να απευθυνθεί στη μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία, προκαλώντας έτσι αντίδραση ανάλογη αυτής εναντίον των γραικύλων που έλειχαν τους επερχόμενους Ρωμαίους το 2ο αιώνα π.Χ.: «εθάρρει δε και τα παιδάρια κατά τας οδούς εκ των διδασκαλείων επανάγοντα κατά πρόσωπον αυτούς προδότας αποκαλείν»! (Πολύβιος ο μεγάλος ιστορικός του 2ου αιώνα π.Χ.)