Εκτύπωση αυτής της σελίδας
16/11/2016

Η επίσκεψη του κ. ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Κείμενο σε pdf

Ηλθεν, είδεν (χωρίς να ακούσει...) και... απήλθεν υπό τα διφορούμενα (ελπίζουμε) χειροκροτήματα στο απογειούμενο τερατώδες Air-Bus του ο ανάλαφρος (και περιέργως συμπαθής) κ. Μπάρακ Ομπάμα. Ευχόμαστε μόνο και να μην «ενίκησε», όπως φοβόμαστε, για τη Βόρεια Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο και την Κύπρο, στην οποία συμπαρίσταται για... μεταβατική κατάσταση!

Απήλθεν αφήνοντάς μας (ως εγγύηση…) τον Alexis Τσίπρα (με τη γλοιώδη ελληνοαμερικανική τρίτης γενιάς προφορά, προφανώς για την περίσταση...), τον κ. Μητσοτάκη (που του παρέσχε τις διαβεβαιώσεις του...) και, φευ(!), το νεοδιορισθέντα από τον ίδιο πρεσβευτή κ. Πάιατ, τέως πρεσβευτή στην Ουκρανία, με τα γνωστά αποτελέσματα, ως προειδοποίηση(;).

Βέβαια, μετά την πετσοκομμένη από την Πρεσβεία (μία είναι η πρεσβεία!) και, σχεδόν, αθέατη επίσκεψή του στην Ακρόπολη και το Μουσείο της εξεφώνησε μίαν «ωραία» και άνετη ομιλία υπέρ της Δημοκρατίας, της Αρχαίας Ελλάδας (οι σύμβουλοί του, τρόφιμοι ίσως των ιδρυμάτων του ουγγροεβραιοαμερικανού Σόρος και Σια, αγνοούν το Μέσο και Νεώτερο Ελληνισμό, πλην Αντετοκούμπο...), της Παγκοσμιοποίησης (!) και της 8χρονης Προεδρίας του.

Ευτυχώς για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, σ’αυτήν την ομιλία δεν παρέστη ο Πρόεδρος κ. Παυλόπουλος, όχι ίσως γιατί οι καίριες επισημάνσεις του «αγνοήθηκαν» από τον κ. Ομπάμα, αλλά, και πάλι ίσως, γιατί προέβλεψε ότι όσα τυχόν ωραία θα ακούγονταν δεν θα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, στην πράξη.

Κορυφαία επιβεβαίωση: Την ίδια ώρα που εξορκιζόταν η λιτότητα για τη χώρα μας, το αμερικανικό ΔΝΤ ζητούσε τα αδιανόητα σε βάρος των Ελλήνων!!!

Και όλα αυτά την παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου και της πορείας στην Πρεσβεία !!