ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

3/6/2020

Η ΕΛΛΑΔΑ στην κρισιμότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής της πορείας

 

Κείμενο σε pdf

Θα θέλαμε να είχαμε εκφραστεί για τις 25 Μαρτίου, για την «καλή Ανάσταση» και το «Χριστός Ανέστη» και για τη σημασία της Πρωτομαγιάς, όμως οι κοινωνικοί, θρησκευτικοί και εθνικοί εορτασμοί προϋποθέτουν πάνδημη συμμετοχή, κάτι που, κατ’αρχήν, ορθώς αποκλείστηκε.

 

Πράγματι, η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως στον Εβρο και τα νησιά μας στο Ανατολικό Αιγαίο, αντέδρασε καίρια και αποφασιστικά και στην επίθεση αυτού του «περίεργου» (ιδιαίτερα στη «χρήση και την εκμετάλλευσή του») κορονοϊού. Απέδειξε μάλιστα ο Πρωθυπουργός, αντίθετα απ’ό,τι ίσχυσε στο προηγούμενο εξάμηνο, ότι γνωρίζει να επιλέγει τα κατάλληλα πρόσωπα για τις αντίστοιχες θέσεις, ιδιαίτερα στην περίπτωση του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόρδα, ευχόμενοι το ίδιο να συμβεί στην επιτροπή «σοφών» για την οικονομία, αν και οι οιωνοί δείχνουν μάλλον το αντίθετο, δυστυχώς.

 

Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα, «έχω προβεί σε νέες σκέψεις και αναθεωρήσεις» και, λογικά, θα αναμένουμε διορθώσεις σε πρόσωπα και δραστηριότητες, έστω, όπως π.χ. στην επιτροπή του 1821, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στην Υπουργό Παιδείας.

 

Είναι αναμενόμενο, φυσικά, και εν πολλοίς αναγκαίο να εκδηλώνεται κριτική και αντιπολίτευση για τα πραττόμενα ή και σχεδιαζόμενα των εκάστοτε κυβερνώντων, φτάνει να μην κυριαρχεί η μικροψυχία, μνησικακία και το αλλοπρόσαλλο αυτών. Και, το κυριότερο, να μην επιφυλλάσσονται, και μάλιστα ρητά, για τις μελλοντικές τυχόν αποτυχίeς και ενδεχόμενα προβλήματα, γιατί τότε θα μπορούσε να υπάρχει η υποψία ότι κάποιοι «υποβοηθούν» στην εμφάνισή τους(!), κάτι που ήδη συμβαίνει στον ανηλεή πόλεμο της παγκοσμιοποίησης κατά των απανταχού εθνικών επιλογών...!

 

Και όλα αυτά εν όψει της οικονομικοκοινωνικής κρίσης που επέρχεται πλησίστια και των ιταμών προκλήσεων και των ήδη συντελούμενων επιθετικών ενεργειών των αλλοφρόνων γειτόνων, για την αντιμετώπιση των οποίων δεν αρκεί πλέον η... ψυχραιμία !

 

 

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)