Εκτύπωση αυτής της σελίδας
15/6/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  Σήμερα ο ελληνικός λαός, ύστερα από μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις 22 ημερών, εξανάγκασε σε παραίτηση τον κατοχικό πρωθυπουργό, που είχε αναλάβει την εξουσία με το ψεύδος, την απάτη και τη στήριξη των εχθρών της Ελλάδας. Η προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία με μια νέα κυβέρνηση δε θα επιτύχει. Ελπίζουμε ότι δε θα προλάβει να ολοκληρώσει το έργο που του ανέθεσαν: τη διάλυση της οικονομίας μας, της κοινωνίας μας και της χώρας μας.
  Το πλήγμα που δέχθηκαν αυτός ο ολέθριος άνθρωπος και η κλίκα του αποτελεί μια επιτυχία του δημοκρατικού κινήματος. Κανείς εφησυχασμός, όμως, δε δικαιολογείται. Οι δυνάμεις της νέας κατοχής, η Ε.Ε. με την ΕΚΤ της και οι ΗΠΑ με το ΔΝΤ τους, ασφαλώς θα προσπαθήσουν με αλλαγές φρουράς να συνεχίσουν την άγρια εκμετάλλευση και τη καταδυνάστευση του ελληνικού λαού, για την εξυπηρέτηση των άνομων συμφερόντων τους.
   Γι’ αυτό η επαγρύπνηση συνεχίζεται και αναζητείται μια άλλη πολιτική, που θα απελευθερώσει την πατρίδα μας από τις δυνάμεις κατοχής και όλους του λεόντειους οργανισμούς, θα επιβάλλει τον κοινωνικό έλεγχο στην παραγωγή και τα προϊόντα της, θα προωθεί την ανάπτυξη της χώρας, θα κατοχυρώνει και θα εμβαθύνει τους δημοκρατικούς θεσμούς, θα προασπίζει την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, θα αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, θα προασπίζει και θα αναπτύσσει τον πολιτισμό μας.