Εκτύπωση αυτής της σελίδας
17/4/2021

Η αλλαγή σκηνικού (και έργου) μετά το τουρκικό Βατερλό της Αγκυρας

 

Κείμενο σε pdf

Επιασαν τόπο, φαίνεται, οι δημόσιες τοποθετήσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών Σαμαρά και, κυρίως, Καραμανλή, που εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειονότητα των οπαδών της Ν.Δ. και τη μεγίστη, για τα εθνικά θέματα, πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

 

Ετσι για πρώτη φορά μετά το veto του Βουκουρεστίου, ακούστηκε ελληνική φωνή στην Αγκυρα και μετέτρεψε την παγίδα του Ερντογάν σε φιάσκο του Τσαβούσογλου και της τουρκικής τακτικής  να παριστάνει τη διαλλακτική. Ο Κυρ. Μητσοτάκης εκών-άκων «συγκατατέθηκε» στη στάση του, με ούριο άνεμο στα πανιά του, Δένδια, παραμένει όμως στη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας ο γνώστος φιλότουρκος Θ. Ντόκος.

 

Ολα άλλαξαν, πλέον, στις εξελίξεις της κοροϊδίας των «διερευνητικών» που επέβαλε ο διαχρονικός εχθρός και ολετήρας της Ελλάδας Γερμανία στην κυβέρνηση των Κυρ. Μητσοτάκη-Σημίτη-ΕΛΙΑΜΕΠ (που ελέγχει μέχρι μέχρι και το Προεδρικό Μέγαρο...) και λοιπών ομοφρόνων. Και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί στην παγίδα της λεγόμενης πενταμερούς (θα παρακαθήσει η Ελλάδα με την παράνομη «Βόρεια Κύπρο»;).

 

Το σημαντικότερο  όμως αποτέλεσμα του πρωτοφανούς διπλωματικού γεγονότος της Αγκυρας, ανεξάρτητα από το πώς είχε, πιθανώς, προσκηνοθετηθεί, ανάγκασε όλα τα ΜΜΕ να ανοίξουν τις «πύλες» τους, τουλάχιστον, έστω και ...ανόρεχτα, στις ελληνικές, επίσημες και ανεπίσημες, φωνές και να σιωπήσουν, έστω και προσωρινά, τα στόματα των, όχι ολίγων  δυστυχώς, υποστηρικτών των τουρκικών φαντασιώσεων και των λοιπών εχθρών της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

 

Δεν είναι λίγο, για αρχή...

 

   

 

 

 

Για την Ε.Ε. του ΑΣΚΕ:

 

                                                                                                Νίκος Λεοντόπουλος

 

Σήφης Στενός