ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

22/4/2021

Η επέτειος του ΟΧΙ στην Κύπρο της 24ης Απριλίου 2004

 

Κείμενο σε pdf

Χαιρετίζουμε την εκδήλωση που διοργανώνει το σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια», που εκφράζει τους αγώνες  του Ελληνισμού όπου γης για την πραγματική ελευθερία της Κύπρου μας, στους οποίους συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, με τη θαρραλέα στάση του απέναντι στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, αλλά και στους  ενδοτικούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο, άφησε  παρακαταθήκες που δύσκολα θα ξεπεραστούν.

 

Ο ενδοτισμός που επέδειξαν και επιδεικνύουν έκτοτε οι ένθεν κακείθεν ηγεσίες όχι μόνο δεν οδήγησε σε «λύση» του Κυπριακού αλλά σε μεγαλύτερες απαιτήσεις της Τουρκίας, στρατηγικός στόχος της οποίας είναι η κατάληψη και ο έλεγχος  όλης της Κύπρου με δική μας υπογραφή. Θα παρακαθήσει πάλι η Ελλάδα με την παράνομη «Βόρεια Κύπρο» στην «άτυπη» του ΟΗΕ ; Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα συμφέροντα των ξένων όσο ο ενδοτισμός των ηγεσιών μας.

 

 Η παρακαταθήκη του Τάσσου δείχνει ότι  το Κυπριακό πρέπει να παύσει να είναι πρόβλημα διαφοράς δύο κοινοτήτων και να τεθεί στην πραγματική του βάση, ως πρόβλημα εισβολής, κατοχής, εποικισμού και μαζικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Η λύση είναι μια ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς ξένους στρατούς, εγγυήτριες δυνάμεις, και βάσεις, που θα κατοχυρώνει όλες τις θεμελιώδεις ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης, που προβλέπεται από τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

 

  

 

Για την Ε.Ε. του ΑΣΚΕ:

Νίκος Λεοντόπουλος

 

Σήφης Στενός

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)