ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

23/5/2021

Οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την εθνεγερσία του 1821

Κείμενο σε pdf

 

Δεν είχε προλάβει καλά-κάλα να εγκατασταθεί η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019 και ανακοίνωσε στις 7 Αυγούστου του 2019(!) τη σύσταση «επιτροπής για τους εορτασμούς της 200ης επετείου», την οποία είχε, φαίνεται, έτοιμη ακόμη και προεκλογικά. Η ανακοίνωση για την πρόεδρο της «επιτροπής» και τα ονόματα των μελών της προκάλεσε σάλο. Κυριαρχούσαν τα πρώην και νυν μέλη του γνωστού για το... ρόλο του ΕΛΙΑΜΕΠ(!) και τα ελάχιστα μη ανθελληνικά και αντιθρησκευτικά ήσαν διακοσμητικά, ανενεργά ή αμέσως παραιτούμενα.

 

Ευτυχώς (!) η επέλαση του κορονοϊού και ο εκτραχηλισμός του Ερντογάν απέτρεψαν την ευόδωση των σχεδίων τους (μέχρι και να ακούσουμε ότι ήταν άχρηστη και άδικη για την Τουρκία η Επανάσταση!) και πολλοί Ελληνικοί φορείς, ιδρύματα, σχολεία, σύλλογοι, Δήμοι κ.λπ. ετοιμάστηκαν για πραγματικές εκδηλώσεις τιμής, ερμηνείας και επακόλουθων  της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης.

 

Ανάμεσα σ’αυτές και η πρωτοβουλία της «Χριστιανικής Δημοκρατίας» που διοργανώνει (πέρα από τα συνεχή σχετικά δημοσιεύματα, ιδιαίτερα για την προσφορά της Ελληνικής Ορθοδοξίας στα προεπαναστατικάκα και επαναστατικά χρόνια στην εφημερίδα «Χριστιανική») 2 διαδικτυακά συνέδρια, με τίτλο «ΜΝΗΜΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 1821-1829»

 

Το πρώτο «Προετοιμασία του Ελληνικού Εθνους για την Απελευθέρωση 1453-1821» στις 18:30 την 24η, 25η, 26η Μαΐου, και την 1η Ιουνίου στις 18:30 (στην τελευταία ένας εισηγητής είναι και στέλεχος του ΑΣΚΕ).

 

Το δεύτερο «πραγματοποίηση της Επανάστασης» θα γίνει τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2021.

 

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)