ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

9/5/2022

Η «επίσκεψη» Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

 

Κείμενο σε pdf

Με το «δόγμα»  «Η Ελλάδα είναι ο πιο αξιόπιστος και ο πιο προβλέψιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών» (ΗΠΑ 7/1/2020) θα προστρέξει, δυστυχώς, στις  ΗΠΑ ο πρωθυπουργός. Υπό άλλες συνθήκες και υπό πραγματικά Ελληνα πρωθυπουργό μια επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, που εξακολουθεί να είναι μεγάλη δύναμη, με την οποία έχουμε ορισμένα, ακόμη, κοινά, με κύριο τη μεγάλη ομογένεια, θα μπορούσε να είναι θετικό γεγονός για τα ελληνικά συμφέροντα.

 

Παρά τη ...μητσοτάκεια «σωστή πλευρά της ιστορίας», το Στέιτ Ντηπάρτμεντ, μετά τις πρόσφατες πολυάριθμες παραβιάσεις και χαμηλές υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας, υποστηρίζει τη «λάθος πλευρά της ιστορίας», την Τουρκία, λέγοντάς μας «να τα βρούμε»! Και όλα αυτά μετά τη περιβόητη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Και είναι γνωστό πως αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ τους δεδομένους...

 

     Δυστυχώς η προσεχής «επίσκεψη» του ενδοτικού  Μητσοτάκη τίποτα καλό για την Ελλάδα και τα εθνικά μας θέματα δεν προοιωνίζεται. Οι ΗΠΑ θέλουν το Μητσοτάκη ως εντολοδόχο των συμφερόντων τους στην περιοχή μας, δηλ. να κρατήσουν με θυσία των άλλων, κυρίως των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, την Τουρκία στη Δύση, επιδιώκοντας μάλιστα να  την καταστήσουν ενεργειακό κόμβο εις βάρος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Αιγύπτου.

 

Ομως θα αποδεχθεί ο Μητσοτάκης να εφαρμόσει μόνος του τα αμερικανικά κελεύσματα, δεδομένης και της εσωκομματικής αντίθεσης (Σαμαράς, Καραμανλής, κ.λπ.) ή θα περιμένει «συνεταίρο» μετά τις εκλογές;

 

Οι Ελληνες μόνο αν απαλλαγούν από τους δεδομένους και τις εξαρτήσεις τους από τους ξένους καθώς και από τους λεόντειους οργανισμούς τους (Ε.Ε., ΝΑΤΟ),   μπορούν να ελπίζουν σ’ ένα ευοίωνο μέλλον.

 

 

 

Για την Ε.Ε. του Α.Σ.Κ.Ε.                

 

 

 

                                      Λεοντόπουλος Νίκος                       

         Στενός Σήφης                               


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)