ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Μήπως να αρχίσουμε να προβάλλουμε απαιτήσεις από τον γείτονα, ενόψει... «συμβιβασμού»;

Πιστεύαμε μέχρι τώρα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προχωρούσε εύκολα σε βιαστικές συζητήσεις «συμβιβασμού» με την αυθάδη και ιταμή γείτονα εν μέσω κρίσεων και ύβρεων (και παραλογισμών) του Ερντογάν.

Τώρα όμως που ουσιαστικά δεν υπολογίζει σε σοβαρή αντιπολίτευση (ακόμη και εσωτερική...) και με «υπεύθυνο» εξωτερικής πολιτικής τον «κηπουρό» του απερίγραπτο Γεραπετρίτη μάλλον θα επιχειρήσει, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, «συνομιλίες» αδιανόητων παραχωρήσεων, κρίνουμε σκόπιμο  να του υπενθυμίσουμε ότι:

Μόνο η Τουρκία εγείρει, παραλογικά, απαιτήσεις σε βάρος μας, ενώ εμείς δεν ζητούμε τίποτα από αυτήν, παρόλο που θα είχαμε πάρα πολλά να ζητήσουμε εμείς, αν είχαμε, φυσικά, πραγματικά Ελληνες πολιτικούς αντιπροσώπους. Καιρός, πλέον, να εμφανίσουμε τέτοιους!

Να ζητήσουμε, λοιπόν, τα αυτονόητα: Καμία συζήτηση, αν προηγουμένως δεν αναγνωρίσει η... γείτων το Διεθνές Δίκαιο και αυτό της Θάλασσας, τα οποία χρησιμοποιεί ήδη όπου τη συμφέρει κατά παράβασή τους! Για ό,τι αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία καμία συζήτηση, αν πρώτα δεν «αναγνωρίσει» την ύπαρξή της. Για τα σχετικά με τις δυο μειονότητες, την Ελληνική και την μουσουλμανική, ό,τι αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάνης ισχύει υπό τον απαράβατο όρο της αμοιβαιότητας!

Οσα π.χ. Ελληνικά σχολεία στην Πόλη, Ιμβρο, Τένεδο, τόσα και στην Ελληνική Θράκη, Και όσος πληθυσμός, τόσος και για τις δύο και ούτω καθεξής. Αν εξαφάνισαν, λοιπόν, την Ελληνική, να εξαφανιστεί και η μουσουλμανική! Και εν τω μεταξύ, να ιδρυθούν σχολεία Ελληνικά στον Πόντο και στα Δυτικά παράλια, την Ιωνία κλπ κλπ.

Και αυτά, παρακαλούμε, να τα υπενθυμίζουμε και στους «μεγάλους μας συμμάχους» που τόσο «ενδιαφέρονται» για την ειρήνη στην περιοχή μας. Και ακόμα, αυτά να ισχύσουν και για τον άλλο γείτονα, στη Βόρεια Ηπειρο και για την Κύπρο! Εντάξει κύριε Γεραπετρίτη, δηλαδή Κυριάκο;


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)