ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

            Ο όρος Αριστερά έλκει την καταγωγή του από τη Γαλλική Επανάσταση (1789–1799) και τη θέση των παρατάξεων στην Εθνική Συνέλευση των τάξεων. Στην αριστερά πλευρά του προέδρου κάθονταν όσοι εναντιώνονταν στη μοναρχία και υποστήριζαν την επανάσταση, ενώ στη δεξιά πλευρά κάθονταν όσοι  υποστηριζαν το καθεστώς της μοναρχίας.

            Σήμερα, δυστυχώς, ο όρος αυτός εχει κακοποιηθεί  τόσο πολύ, ώστε ακόμη και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ να θεωρούνται Αριστερά(!). Το ίδιο συμβαίνει με Σοσιαλδημοκρατικά και Σοσιαλιστικά κόμματα. Θυμίζουμε ενδεικτικά τους Εργατικούς του  Μπλερ συμπαραστάτες του Μπους στο Ιράκ, το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς του Νταλέμα στην Ιταλία, μετεξέλιξη του ΚΚΙ, που στήριξε τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στην Σερβία.

Αυτού του είδους «Αριστερά» κόμματα βρίθουν στην Ε.Ε.  Υπηρέτησαν και υπηρετούν την παγκοσμιοποίηση, τη Νέα Τάξη και τις «αγορές» με την αποδόμηση της εθνικής κυριαρχίας, την αλλοίωση των γηγενών πληθυσμών, την προβολή προτύπων κοινωνικής ουδετεροποίησης και τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής.

            Αριστερα στην Ελλάδα δεν είναι όσοι υπηρετούν όλα τα παραπάνω καθώς και το σύστημα εξάρτησης έμμεσα ή άμεσα. Δηλ. τη συμμετοχή σε  λεόντειους οργανισμούς (Ε.Ε., ΝΑΤΟ) με τα παρεπόμενά τους (ευρώ, λιτότητα, φτώχεια, κοινωνικές ανισότητες κλ.π.),  την «συμμόρφωση» στα κελεύσματα  «συμμάχων», «επενδυτών» και «αγορών», καθώς και την αποδόμηση των εννοιών της πατρίδας και του έθνους, ως δήθεν ρατσιστικών και εθνικιστικών. Δεν είναι Αριστερά όσοι ενστερνίζονται την νεοταξική  πολιτική ορθότητα, το νεοπαβλοφισμό της παγκοσμιοποίησης.  «Αριστερά» του κοσμοπολιτισμού!

            Αριστερά στα καθ’ ημάς θα πρέπει να σημαίνει ρήξη με όλο αυτό το σύστημα εξάρτησης, ενίσχυση της έννοιας της δημοκρατίας με θεσμούς συμμετοχικούς δηλ. άμεσης δημοκρατίας που να ελέγχουν κυβέρνηση και κρατικές λειτουργίες, ως λυδία λίθος κοινωνικής συμμετοχής στην πολιτική, στην παραγωγική ανάπτυξη και στην ανασυγκρότηση της χώρας, ώστε ο πλούτος να μοιράζεται δίκαια. Και φυσικά Αριστερά  σημαίνει επαναδόμηση των εννοιών της πατρίδας και του έθνους.             Η  Αριστερα που δεν είναι πρωτίστως πατριωτική είναι ψευδεπίγραφη.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)