ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

 

Ο σύζυγος της φίλης της κας Περιστέρας, κος Μουζάλας και λόγω ...αυτών υπουργός μετανάστευσης(!), είπε, καλού-κακού (;) καλά λόγια για τους λιμενικούς, που επιτελούν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά πρόσθεσε στο τέλος : «εκτός από αυτούς που απέτρεπαν τους λαθρομετανάστες να φθάσουν στα νησιά». Αυτοί θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει, όταν επιστρέψουμε.

 

Μα αυτό ήταν το καθήκον τους, να φυλάσσουν τα θαλάσσια σύνορα από τους παράνομους!

 

 

 

 

Λέγαμε ότι ο χαμός με τον κορονοϊό είχε και ένα καλό! Θα γλυτώναμε από τα καμώματα της «Χρυσόμυγας», Προέδρου της αποτρόπαιας επιτροπής  (από το άντρο του ανθελληνισμού, το ΕΛΙΑΜΕΠ)!

 

Αμ δε! Τριγυρίζουν όπου νομίζουν ότι θα γλυτώσουν από το γιουχάισμα και «τραγουδούν» (από το τραγωδία, παρακαλώ) τον ύμνο εορτασμού του ’21 «ας κρατήσουν οι χοροί»!!      Ελεος!

 

Καιρός να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα πνευματικά και καλλιτεχνικά σωματεία, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι επιστήμονες και οι πνευματικοί άνθρωποι, ώστε να ερμηνευθεί το παράδοξο, πώς φτάσαμε στο κατάντημα η Εθνεγερσία να εορτάζεται επισήμως από τους αρνητές της!!

 

 

Η υποβαθμισμένη «Προοδευτική Συμμαχία» στο νέο λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής το νεοπατριώτη Τσίπρα δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πατριωτικό κόμμα της Ελλάδας (και έχουν γίνει έξαλλοι οι 53 plus!) και με όπλο τα 12 μίλια χωρικών υδάτων (έμαθαν, επιτέλους, ότι «υπάρχουν θαλάσσια σύνορα») αντιπολιτεύονται και όλοι χαμογελούν.

 

Δεν πειράζει, ας συνεχίσουν να το λένε. Οι οπαδοί τους, οι νεόκοποι κυρίως, θα το παπαγαλίζουν και, δεν ξέρει κανείς, μπορεί και να το συνηθίσουν και πιθανόν να το «τηρούν»!

 

Δε θα είναι και μικρό το κέρδος για το Ελληνικό Εθνος.

 

(Υ.Γ. Ελπίζουμε να μη μας διαβάζουν οι Συριζαίοι και αλλάξουν... ρότα).

 

 

[...]Είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσει κανείς τους χειρισμούς της κυβέρνησης τους τελευταίους δύο μήνες. Από το «είναι κόκκινη γραμμή η προσβολή της υφαλοκρηπίδας μας» περάσαμε μέσα σε δύο μήνες ότι «η κόκκινη γραμμή μας είναι τα 6ν.μ.».

 

[...]  Η κυβέρνηση, μάλλον, ξεχνάει πώς έπεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το ρόλο της Συμφωνίας των Πρεσπών σε αυτό. Και φαίνεται ότι αδυνατεί να καταλάβει ότι η ελληνική κοινωνία έχει πια κατανοήσει τον υπαρξιακό χαρακτήρα της τουρκικής απειλής.

 

[...] Η στάση της κυβέρνησης, εφ’όσον συνεχιστεί, θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της.

 

(Ολόκληρο το ενδιαφέρον κείμενο  στην ιστοσελίδα μας στα επίκαιρα κείμενα του 2020).

 

;

 

 

 

 

Δημοσιογραφικές έρευνες αποκάλυψαν ότι οι βασικοί αρνητές στην επιβολή μέτρων κατά της απροκάλυπτης, πλέον, εώς και παραφρόνως παρανομούσης Τουρκίας είναι η Γερμανία, Ισπανία καιΙταλία λόγω των κολοσσιαίων οικονομικών σχέσεών τους με την Τουρκία, η οποία ουσιαστικά τις έχει εξαγοράσει με δάνεια που αυτές της παρέχουν !!

 

Και, φυσικά, ήταν αναμενόμενο να φρικιούν, όταν ακούνε προτάσεις για πάγωμα, πέραν των άλλων, των παραδόσεων όπλων παντός είδους, που αυτές παράγουν, ξηράς, θαλάσσης και αέρος, αξίας πάνω από 100 (μόνο;) δισεκατομμυρίων ευρώ!!

Μήπως είναι η ώρα η τόσο καλή (!) δημοσιογραφική έρευνα να μας αποκαλύψει ανάλογες οικονομικές σχέσεις με την παριστάνουσα τη φρενοβλαβή γείτονα με εγχώριες εταιρίες, οικογένειες και πολιτικά (!) πρόσωπα που συνιστούν στους Ελληνες υποταγή στην Τουρκία.

 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την ενοχή των κατηγορουμένων της «Χρυσής Αυγής» και την κήρυξή της ως εγκληματικής οργάνωσης ο Βαρουφάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, αλλά εκστόμισε τα κάτωθι: «καταδικάστησαν οι κατηγορουμένοι, μένει τώρα να ξεριζώσουμε τις ιδέες τους. Δυστυχώς(!) δεν καταδικάστηκαν όμως οι ιδέες»!!

 

Αγνοεί ο μετρ των ιδεών ότι δε διώκονται οι ιδέες, αλλά μόνον οι πράξεις στις οποίες τυχόν εκείνες οδηγούν ;

 

Τέτοιες δηλώσεις δε θα τολμούσαν να εκστομίσουν ούτε ο Χίτλερ ή ο Στάλιν, ανεξάρτητα από τις πρακτικές τους. Και, δυστυχώς, ουδείς δεν εσχολίασε το (επιεικώς) ατόπημα αυτό, ίσως φοβούμενοι το Soros…

 

 

Είναι κατανοητή η συχνότητα και διάρκεια των διαφημίσεων στα ιδιωτικά ΜΜΕ (ακατανόητη και απαράδεκτη, όμως, στα κρατικά). Ομως να αναγκάζονται (υποθέτουμε ότι οι ίδιοι θα καταλαβαίνουν το κατάντημα) οι δημοσιογράφοι να σερβίρουν αντί ειδήσεων διαφημίσεις δείχνει το κατάντημα της «λειτουργίας» τους.

 

Ετσι και εμείς δε συμπαριστάμεθα στην αμηχανία και τη «θλίψη»(!) τους βλέποντας ότι το ολομέτωπο ντελίριο της προπαγάνδισης του Ερντογάν και λοιπών, των γελοίων «παραστάσεών» τους, του στόλου και των απειλών, για να πτοήσουν τους Ελλήνες, ώστε να πάνε στο σφαγείο της Χάγης ως άλλοθι για την έτοιμη προδοσία, πηγαίνει χαμένο.

 

Ακόμη και η διαλυμένη και εξαγόρασμένη από τον Ερντογάν Ε.Ε. εξαγριώθηκε, ελπίζουμε όχι πρόσκαιρα, από της αθλιότητες του αγαπημένου τους...

 

 

Η Φράου Μέρκελ δηλώνει ότι ευελπιστεί για την εκτόνωση της έντασης(!) στην Ανατολική Μεσόγειο (και Αιγαίο;) και ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με Αθήνα και Αγκυρα, συνεχίζοντας τη διαμεσολάβησή της. Και η Αθήνα (Μητσοτάκης) σιωπά αιδημόνως(), αποδεχόμενη την επιδιαιτησία της Γερμανίας στην Ελληνοτουρκική κρίση, δηλ. στην ολόπλευρη Τουρκική επίθεση κατά της Ελλάδας.

 

Συμβαίνει ως εάν σε αγώνα μεταξύ αμυνόμενου Παναθηναϊκού και επιτιθέμενου Ολυμπιακού να διαιτήτευε ο μακαρίτης Σάββας  Θεοδωρίδης !!

 

Ισως ο γυναικείος πληθυσμός, μη οικείος με το ποδόσφαιρο να μη κατανοεί το μέγεθος του παραπάνω παραλογισμού. Ας ερωτηθούν οι άρρενες!

 

 

 

 

 

Η μη άρση της ασυλίας Πολάκη το τελευταίο διάστημα από τη Βουλή πέρασε μάλλον στα ψιλά. Κυρίως, δεν απασχόλησε καθόλου ο πιθανός λόγος που η κυβερνητική παράταξη επέλεξε τελικά να μην αρθεί η ασυλία του Πολάκη. Είναι ενδιαφέρον, από τη στιγμή που η άρση της ασυλίας του πολύ στενού συνεργάτη του Τσίπρα θα δημιουργούσε πρόβλημα στον ίδιο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, είναι σημαντικό να αναρωτηθεί κανείς γιατί η κυβέρνηση έκανε αυτή την επιλογή. Έτσι, μπορούμε να οδηγηθούμε και σε εκτιμήσεις  για τις  ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις.

 

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η μη άρση της ασυλίας υπήρξε αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Και το μεγάλο ερώτημα, εφόσον αυτό αληθεύει, είναι ποιο θα ήταν το αντιστάθμισμα για αυτό. Ένα πιθανό αντιστάθμισμα θα μπορούσε να αναζητηθεί σε θέματα που θα μπορούσαν να υπάρξουν συγκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε η κυβέρνηση να περάσει την πολιτική της εύκολα και χωρίς συγκρούσεις. Δυσκολευόμαστε να βρούμε άλλο κορυφαίο θέμα τόσο στενής σύγκλισης μεταξύ των δύο πλευρών εκτός από τα εθνικά θέματα, ιδιαίτερα των ελληνοτουρκικών, που έχουν πάρει επικίνδυνη τροπή τους τελευταίους μήνες. Και οι δύο πλευρές έχουν αποδείξει ότι υπηρετούν την «πολιτική» του κατευνασμού της Τουρκίας και της ενδοτικότητας. Την «πολιτική των παραχωρήσεων έναντι ειρήνης». Με δεδομένα ότι η τουρκική επιθετικότητα έχει ανέλθει σε άλλα επίπεδα το τελευταίο διάστημα και ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να καταρρίπτει η ίδια όλες τις κόκκινες γραμμές της τη μία πίσω από την άλλη, τα σημάδια που δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία για παραχώρηση όχι μόνο κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία (βλ. 12νμ, αφοπλισμός νησιών, γκρίζες ζώνες) πληθαίνουν. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο ελληνικός λαός και μικρό μέρος του δημοσιογραφικού και ακαδημαικού κόσμου αντιδρούν. Πώς θα μπορούσε η κυβέρνηση να περάσει αυτή την πολιτική χωρίς να υποστεί το πλήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ από τη Συμφωνία των Πρεσπών; Ισως μόνο αν είχε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό.

 

Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, τότε οδηγούμαστε σε πολύ επικίνδυνες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και μάλιστα πολύ σύντομα. Ελπίζουμε κάτι τέτοιο να μη συμβαίνει. Η πολιτεία και των δύο πλευρών πάντως δε μας αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

 

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει τουλάχιστον πάνδημη αντίδραση από τους Έλληνες.

 

 

 

 

 

Στην εγκαταλειμμένη και καταπτοημένη Κύπρο, που πιέζεται αφόρητα απ’όλους να «λύσει» το Κυπριακό, οριστικά (χα!), δηλαδή να «δέσει» εαυτήν στην Τουρκία, περιέργως κάτι γίνεται.

 

Οι διάφοροι Μπίστηδες (Ελλαδίτες) και Δρουσιώτηδες (Κύπριοι) επιτίθενται ως λυσσασμένοι λύκοι στον Αναστασιάδη (!!), γιατί... εμποδίζει τη λύση.

 

Εθεσε veto στην Ε.Ε. για υιοθέτηση «μέτρων» κατά της Λευκορωσίας (άσχετη χώρα με την Ε.Ε.), αν δεν προηγηθούν τα μέτρα κατά του Ερντογάν! Και δηλώνει ότι είναι πρόθυμος για συνομιλίες στη βάση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και των αποφάσεων του ΟΗΕ, (ενώ το νεόκοπο «παιδαρέλι» του Ερντογάν θέλει «στη βάση των πραγματικοτήτων»!!). Την τελευταία αυτήν «βάση» δέχεται ο Μητσοτάκης(!), δύσκολο όμως ακόμη να το ομολογήσει... Και ούτε λόγος, φυσικά, για προϋπόθεση (sine qua non) την υπογραφή από την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου για τη θάλασσα και την ανακήρυξη των 12 μιλίων παντού (μια που είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας, όπως και ο ίδιος λέγει).         Λίγο φιλότιμο, τουλάχιστον!

 

 

 

ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 46


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)