ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Το τριήμερο 14-16 Μάη περιόδευσε στη Στερεά Ελλάδα (Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Αιτωλοακαρνανία) κλιμάκιο της Ε.Ε. του ΑΣΚΕ από τους Ν. Καργόπουλο, Σ. Στενό και Ε. Μητσάκη, στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα του κόμματος.
Στις ομιλίες τους, μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι : «Η ΕΟΚ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει "Ευρώπη των λαών" ή "Ευρώπη των πολιτών" κι όσοι καλλιεργούν τέτοιες αυταπάτες, παριστάνοντας την αντιπολίτευση, απλώς παίζουν έναν από τους μοιρασμένους ρόλους που η ΕΟΚ έχει αναθέσει. Η στάση τους είναι η ίδια με τη στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που εκφράζει τη δήθεν "διαφωνία" της με τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, τους οποίους και η ίδια έχει υπογράψει.
Η ΕΟΚ, όσο υπάρχει, θα είναι πάντα η μισή Ευρώπη που παραδίδει τον Οτζαλάν στους δημίους του, που σφαγιάζει αμάχους, που προετοιμάζει την κοινωνία των 2/3 (και σε λίγο του 1/5). Αν η Ελλάδα θέλει να επιβιώσει, πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΟΚ, και μάλιστα το συντομότερο»

  Κλιμάκιο του Α.Σ.Κ.Ε. με επικεφαλής τα μέλη της Ε.Ε. Καργόπουλο Νίκο και Στενό Σήφη περίοδευσαν επί τετραήμερο τους νομούς Μακεδονίας και Θράκης.
Στις ομιλίες τους τόνισαν το γεγονός ότι η επαίσχυντη στάση της ΕΟΚ στο έγκλημα της παράδοσης του Οτσαλάν στους χασάπηδες της ¶γκυρας και το συνεχιζόμενο νεοαποικιακό ανοσιούργημα κατά της ανθρωπότητας στη Γιουγκοσλαβία απεκάλυψαν στους Έλληνες πολίτες το αληθινό πρόσωπο του «Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» να τους διευκολύνουν στο να πάρουν γρηγορότερα την απόφαση για την έξοδό μας από το κλάμπ των εγκληματιών. 

To AΣΚΕ ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου.

ΚΑΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ευαγγέλου
ΣΤΕΝΟΣ ΙΩΣΗΦ του Κωνσταντίνου
ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ελευθερίου
ΚΕΦΑΛΑΣ ΗΛΙΑΣ του Ευαγγέλου
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΠΑΝΤΗ ΛΟΡΕΤΑ του Βασιλείου
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Ελευθερίου
ΠΟΥΡΓΕΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου
ΑΛΕΙΦΘΗΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του Γεωργίου
ΜΙΣΤΕΛΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗΣ του Μελετίου
ΚΑΤΣΑΒΟΧΡΗΣΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Χρήστου
ΚΟΝΤΟΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του Θωμά
ΞΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ του Μελετίου
ΜΙΜΙΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτου
ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑ ΑΝΝΑ του Κωνσταντίνου
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Σπυρίδωνος
ΦΑΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ του Γαβριήλ
ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΑ του Νικολάου
ΤΣΕΛΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου
ΑΣΗΜΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ του Δημητρίου
ΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ελευθερίου
ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Κωνσταντίνου
ΜΕΝΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του Νικολάου
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ του Αριστείδου
ΝΤΑΝΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αποστόλου
ΚΟΠΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ του Δημητρίου

Το ΑΣΚΕ, βαθιά συγκινημένο από την προσφορά σε μας ενός ολόκληρου πεντάλεπτου (!) στην κρατική τηλεόραση από τον κ. Σημίτη και τους αρμόδιους του Υπουργείου Προπαγάνδας, τους το δωρίζει, επίσης ολόκληρο, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να δικαιολογήσουν το πώς γίνεται η «πολιτισμένη» Ευρώπη τους να αποδεικνύεται χειρότερη των άγριων θηρίων και πώς μπορεί να μας «ωφελεί», ενώ όπως όλοι πλέον βλέπουν, μας καταστρέφει ολόπλευρα. 

Κλιμάκιο του ΑΣΚΕ από τους Ν. Καργόπουλο, Η. Κεφαλά, Λ. Βλαχογιάννη, Ε. Μητσάκη και Κ. Φαλούτσο περιόδευσε από 4 έως 6 Ιούνη σε Θήβα, Λαμία, Βόλο και Τρίκαλα.
Δεύτερο κλιμάκιο με επικεφαλής τα μέλη της Ε.Ε. Σ. Στενό και Ν. Λεοντόπουλο περιόδευσε στην Πελοπόννησο.
Στις ομιλίες τους τα στελέχη του Α.Σ.Κ.Ε. τόνισαν ότι οι Έλληνες πολίτες σ' αυτές τις εκλογές έχουν την ευκαιρία να αποδοκιμάσουν όλα τα κόμματα που αποδέχονται την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, τόσο αυτά που υποστηρίζουν τις βασικές της επιλογές, όσο και τους ομοϊδεάτες των κ.κ. Μπλερ, Ζοσπέν, Ντ' Αλέμα και Φίσερ, που παραπλανούν το λαό, ότι μπορεί να υπάρξει μια «άλλη Ευρώπη». Ζήτησαν την ενίσχυση του ΑΣΚΕ, ως πρώτο βήμα για την ανάπτυξη ενός ισχυρού πολιτικού ρεύματος, που θα προτείνει την αποχώρηση από την ΕΟΚ, ως προϋπόθεση για την επιβίωσή μας ως έθνους και για οποιαδήποτε πρόοδο της χώρας μας. 

Tα αποτελέσματα των εκλογών είναι δυσμενή για την Ελλάδα γιατί σε συντριπτικό ποσοστό υπερψηφίστηκαν τα κόμματα, η πολιτική των οποίων επικρίνεται έντονα από τη συντριπτική επίσης (!) πλειοψηφία των Ελλήνων και για τα εσωτερικά και για τα εξωτερικά θέματα.
     Τo Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΣΚΕ) πενταπλασίασε τη μικρή μέχρι τώρα εκλογική του δύναμη, πλησιάζοντας τις 10000 ψήφους με το καθαρό σύνθημα "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ". Καταγγέλουμε ότι σε πολλά εκλογικά τμήματα οι νομαρχίες δεν έβαλαν καθόλου ψηφοδέλτια του ΑΣΚΕ.

Η "απουσία δογματισμού στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας " δεν προκαλεί εντύπωση για την περίπτωση του Γιωργάκη.Αυτός είναι δογματικός και φανατικός, μόνον όταν απειλούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας του και του εδώ ανθυπάτου της, του γκαουλάϊτερ Μπέρνς.
      Αποκαλυπτική, όμως, είναι η ομόθυμη κάλυψή του από τους υπόλοιπουςτου ΠΑΣΟΚ , γιατί
      αφ’ενός δείχνει ότι οι μεταξύ τους αντιθέσεις δεν αφορούν στο ανπρέπει να παραχωρούνται τα δικαιώματα μας , αλλά σε ποιόν πρέπει να παραχωρούνται ,
      αφ’ετέρου προοιωνίζει τα δεινά που προετοιμάζουν για την πατρίδα μας και την προετοιμασία τους για την άμυνά τους

Η επίσκεψη του Κλίντον στη χώρα μας αποτελεί πρόκληση. Γνωρίζει την πάνδημη ελληνική αντίδραση στον κυνισμό των «ειρηνευτικών» βομβαρδισμών , στην ιταμότητα της προώθησης εθνικού ενδοτισμού , στη φρίκη της «Νέας Τάξης» της αμερικάνικης παγκοσμιοποίησης , ακόμη και στην προσωπική ποιότητα του ίδιου. 
      Η πρόκληση αυτή όμως γίνεται πρόσκληση προς όλους τους Ελληνες , και ιδιαίτερα της Αθήνας , να τον υποδεχθούν καταλλήλως … , πυκνώνοντας κάθε ενωτική και μαζική εκδήλωση εναντίωσης , που έτσι δε θα έχει χαρακτήρα κομματικό ή όποιας ιδιοτέλειας.
      Ελπίζουμε ότι και ο εορτασμός του Πολυτεχνείου , εκφράζοντας το πραγματικό του νόημα , θα ενταχθεί στο πλαίσιο αυτών των κινητοποιήσεων.

Η επιστράτευση των κουκουλοφόρων , που έδρασαν στην οδό Πανεπιστημίου , δηλ. εκτός του χώρου της διαδήλωσης , υπό την προστασία της αστυνομίας και με τις εντολές των καθοδηγητών τους και  η στήριξη της κυβέρνησης από τα κυριότερα ΜΜΕ , που προέβαλαν μόνο τις γενικολογίες της Αυτού Γελοιότητος και τα φλεγόμενα καταστήματα δεν κατάφεραν να μειώσουν το μεγάλο γεγονός ότι η διαδήλωση (έστω και πολυκεντρική , δυστυχώς) θύμισε μέρες Πολυτεχνείου ‘73 εξέφρασε τη συντριπτική πλειοψηφία ( 80 % , τουλάχιστον του ελληνικού λαού) έστειλε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι τη θέληση αυτού του λαού ουδείς μπορεί να αγνοεί.
    Η ελληνική αριστερά οφείλει να ξεπεράσει τις σημερινές της στρεβλώσεις , να αναγεννηθεί , για να ανταποκριθεί στο σπουδαιότερο , ίσως , ρόλο της ιστορίας της. 
     Η αναβολή , ή και ματαίωση , της επίσκεψης-θριάμβου που ήθελε ο Κλίντον αποτελεί την πρώτη νίκη του 80 % περίπου του ελληνικού λαού με το παλλαϊκό έπος του Πολυτεχνείου.>
        Νίκη ηθική (και η ηθική είναι βαθύτατα πολιτικό αίτημα !) κατά της βαρβαρότητας των αμερικανικών επεμβάσεων κάθε είδους , με πολύ σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες , και νίκη πολιτική άμεση , που θα αναγκάσει την αμερικανική πολιτική να περιορίζει την επιθετικότητά της μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις και την ελληνική κυβέρνηση να επιβραδύνει , τουλάχιστο , τον κατήφορο της ενδοτικότητας , ενδυναμώνοντας και τις αντίθετες φωνές.

         Καλούμε , και εμείς , όλους να πυκνώσουν τις τάξεις κάθε κινητοποίησης , από το Σάββατο 13 Νοέμβρη μέχρι και το επόμενο , υπέρ των δικαίων Ελλάδας και Κύπρου και ολόκληρης της Ανθρωπότητας.

 

Η κυβέρνηση της Ελλάδας ανέλαβε την υποχρέωση να αρχίσει διάλογο εφ’όλης της ύλης και για τις «συνοριακές διαφορές» με την κλίκα που καταδυναστεύει τους λαούς της Μ. Ασίας. Έτσι η Τουρκία θα ανοίξει λίγο την αγορά της στα προϊόντα της Δ. Ευρώπης, αφού εξασφάλισε από το σφαγέα της Γιουγκοσλαβίας Σολάνα άγνωστες πρόσθετες «βελτιώσεις».
    Και οι Έλληνες τύπου Σημίτη, Γιωργάκη, Μητσοτάκη πανηγυρίζουν (!!), λησμονώντας ότι η Τουρκία α) εξακολουθεί να θεωρεί casusbelli  την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, β) αρνείται να συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού, όπως απαιτούσε η σύνοδος του Λουξεμβούργου, γ) εξακολουθεί τις διεκδικήσεις της στα Ιμια και τις άλλες «γκρίζες ζώνες», δ) ακριβώς αυτόν τον εφ’ όλης της ύλης διάλογο επιθυμούσε διακαώς επί 20 χρόνια, χωρίς ποτέ μέχρι τώρα η Ελλάδα να τον έχει αποδεχθεί.

Η εκλογολογία υποδαυλίζεται από τον πρωθυπουργό και κυριαρχεί έτσι ώστε :

·  να μένει απαρατήρητο το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα και οι ουρές τους συμφωνούν σ’όλα όσα καταστρεπτικά θα ακολουθήσουν την ΟΝΕ και,

·  το αμεσα κυριότερο, κανείς δεν προσέχει ότι η κυβέρνηση, μέσω του Γιωργάκη, επιχειρεί το όνειρο δεκαετιών των ΗΠΑ, τη μετατροπή της Ελλάδας σε δορυφόρο, υποτακτικό της Αγκυρας με άμεσες επιπτώσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Τόση εθελοτύφλωση, ώστε ουδείς διαμαρτύρεται για τον εξευτελισμό της χώρας μας, να σύρεται διαρκώς ο υπουργός εξωτερικών κάτω από τα γιγάντια πορτραίτα του Ατατούρκ!

 

 

ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 2


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)