ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.Τα εγκλήματα γενικά και ειδικά οι προδοσίες τελούνται με ενέργειες, αλλά και με... «παραλείψεις» .

            Με βασιλική  μεγαλοπρέπεια και.... ξεναγήσεις συντελέστηκε στη Μαδρίτη η επίσημη νεκρανάσταση του ΝΑΤΟ, παρά το ότι η αιτία  ίδρυσής του, η Σοβιετική Ενωση, ο κομμουνισμός (...) έχει εξαφανισθεί ! Αρα αυτό που πανηγυρίστηκε ήταν άλλο, η επάνοδος και η «επιβεβαίωση» των ΗΠΑ, ως «κυρίαρχου» της Δύσης αλλά και ταυτόχρονα ο «θρίαμβος» της αμφισβήτησής της από την Τουρκία ! «Εβαλε πόδι» στην Φινλανδία, με κατοίκους τουρκοτουρανικής, ασιατικής καταγωγής (υπάρχει εκεί και πόλη με όνομα Τούρκου) και στην πάντοτε ουδέτερη, μέχρι τώρα, Σουηδία, με σημαντική παραγωγή όπλων. Το πρόσχημα είναι η καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» των Κούρδων πολεμιστών. Θυμίζουμε ότι η Ευρώπη της Ιεράς Συμμαχίας, πριν από 200 χρόνια, χαρακτήριζε «τρομοκράτες» τους αγωνιστές της Ελληνικής Εθνεγερσίας !  

            Η Ελλάδα, διά του πρωθυπουργού της, δήλωσε ικανοποιημένη(!) από τη Σύνοδο της Μαδρίτης και δεν έθεσε το πρόβλημα της τουρκικής επιθετικότητας, ούτε τα «μέτρα» και το «εμπάργκο όπλων». Και υπογράμμισε ότι ο Ερντογάν δεν έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών μας ούτε και αμφισβήτηση κυριαρχίας τους.

            Μα κύριε Πρωθυπουργέ  και ομόφρονές σας δεν εχρειάζετο, πλέον, να θέσει τέτοια θέματα. Είχατε προλάβει να του αναγνωρίσετε το δικαίωμα σήματος, ονόματος και πνευματικής(!) ιδιοκτησίας στο Αιγαίο, το Ελληνικό Αρχιπέλαγος, με όλα τα νησιά του!!! Οποιος διαβάσει ολόκληρο το κείμενο του τουρκικού αιτήματος που ενέκρινε η Ε.Ε. στον αρμόδιο Οργανισμό της με εκπροσώπους όλων των κρατών-μελών της θα φρίξει ! Περιέχει ακόμη και δικαίωμα ερευνών και διασωσης παντού!

            Τώρα που δημοσιοποιήθηκε το δώρο προς τον Ερντογάν για να άρει το veto του, της Ε.Ε. με την πλήρη σύμπραξη των ελληνικών Αρχών (οι ΗΠΑ δεν το ενέκριναν για καθαρά τυπικούς λόγους και περιμένουν τις αντιδράσεις για να αποφασίσουν την τελική στάση τους) και ξέσπασε σάλος για το έγκλημα, πως αντιδρά η υπεύθυνη Κυβέρνηση ;

            Αρχικά με εντολή στα φιλοκυβερνητικά και φιλοεοκικά ΜΜΕ (επίκαιρο, πλέον, το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο») να υποβαθμίσουν, μαζί με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, το θέμα. Φυσικά χωρίς επιτυχία. Οι δικαιολογίες π.χ. του δίδυμου των ρεπορτάζ στο «Παραπολιτικό» ραδιόφωνο ότι λόγω της αυγουστιάτικής χαύνωσης ο αρμόδιος Ελληνας δεν πρόσεξε το περιεχόμενο του τουρκικού αιτήματος και το ενέκρινε αυτόματα, και βέβαια δεν έχουν καμμία ευθύνη οι Βρυξέλλες, και του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν υπάρχει θέμα  μια που ένα ιδιωτικό γραφείο, άρα ανεύθυνο και ανεπίσημο, ενέκρινε το αίτημα, μόνο πικρούς γέλωτας προκαλούν.

            Τώρα λένε πως «δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν φταίει κανείς παρά μόνο ο Χατζηπετρής», αλλά πάντως παραγγέλλουν ΕΔΕ για να ανακαλύψουν τους ένοχους, ενώ «όλοι έχουν μπροστά τους καθρέπτες»... Οσο για την κοινοβουλευτική Αντιπολίτευση όλοι, πλην του ΚΚΕ με την σοβαρή και απερίφραστη τώρα θέση του, τηρούν στάση απλώς αντιπολιτευτική, ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πρότινος πρότεινε «συμφωνία τύπου Πρεσπών» για το Αιγαίο και τώρα παριστάνει το «καθαρώς πατριωτικό κόμμα» έτσι που μόνο θλίψη να δημιουργούν και αποστροφή.

            Το θέμα πάντως είναι παμμέγιστης σημασίας και η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών  θα απαιτεί όλο και πιο έντονα να επιστραφεί όσο πιο γρήγορα το κλεμμένο τραγί (Αιγαίο) στο νόμιμο ιδιοκτήτη του και οι συλληφθέντες (Ε.Ε., Κυβέρνηση και Τουρκία) να τιμωρηθούν δεόντως.

Θα χρειαστεί, δυστυχώς, να επανερχόμαστε διαρκώς και επιμόνως.          

 

Μετά τον ανεκδιήγητο Κ. Σημίτη, τον όμοιό του ΓΑΠ και τον ιλαρό στη γλώσσα Τσακαλώτο, προστέθηκε και ο «αρχηγός» Α. Τσίπρας. Ομιλών στην πρόσφατη συνεδρία της Βουλής για την Υγεία, εξεφώνησε το «ο μη γένετο»! Το άκουγε, αλλά δεν το «έπιασε». Πού να ξέρει την ευκτική!  Φαντασθείτε, «ο μη γένοιτο»… να ξαναγίνει… πρωθυπουργός!

 

 

 

 

Ελεος, πια! Η 9η Φεβρουαρίου έχει οριστεί Παγκόσμια ημέρα της Ελληνικής γλώσσας και στην Ελλάδα η γλώσσα της κατακρεουργείται καθημερινά. Και, μάλιστα, χωρίς καμιά αντίδραση από το επίσημο κράτος, τους επίσημους θεσμούς (όχι, φυσικά, την... Τρόικα!), την Ακαδημία, τα σχολεία, την ίδια την κοινωνία.

 

Ομως το πρώτο συνδετικό, οργανικό, σημείο όποιας κοινότητας ή, ευρύτερα, κοινωνίας είναι η γλώσσα της, η δυνατότητα δηλαδή για όσο πληρέστερη επικοινωνία των μελών της. Και, αν «αποδεχόμαστε», και μάλιστα αδιαμαρτύρητα, να την μιλάμε και να την γράφουμε στρεβλά και ελλειμματικά, τότε αποδεχόμαστε την ουσιαστική εξαφάνιση της ελληνικότητάς μας, ώστε να καταντήσουμε έρμαια ανέρειστα της όποιας παγκοσμιοποίησης των απρόσωπων ρομπότ.

 

 

 Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα που απηύθυνε δημοσιογράφος μετά την ανακοίνωση της ανταλλαγής των ελληνικών Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ΒΜΡ-1 με τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder, ο αρμόδιος Γερμανός αξιωματούχος εξήγησε ότι δεν ήταν σκόπιμο να σταλούν απευθείας στην Ουκρανία τα γερμανικά τεθωρακισμένα, επειδή οι Ουκρανοί στρατιωτικοί είχαν εκπαιδευτεί σε οπλικά συστήματα σοβιετικής κατασκευής και η εκπαίδευσή τους σε όπλα Δυτικής τεχνολογίας θα απαιτούσε αρκετό χρόνο. Η εξήγηση είναι, κατ’αρχην, πειστική. Αλλά αν η αποτελεσματική χρήση των γερμανικών τεθωρακισμένων προϋποθέτει ένα χρονικό διάστημα ειδικής εκπαίδευσης, το ίδιο ισχύει ασφαλώς και για τους Έλληνες στρατιωτικούς. Επομένως, η διαβεβαίωση του Κ. Μητσοτάκη ότι πρώτα θα έρθουν τα γερμανικά ΤΟΜΑ και μετά θα παραχωρηθούν τα σοβιετικά στην Ουκρανία για να μην αποδυναμωθεί η εθνική άμυνα δεν είναι καθόλου καθησυχαστική. Για ένα χρονικό διάστημα οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν θα έχουν τη γνώση και εμπειρία για το νέο τεθωρακισμένο όχημα που είχαν αποκτήσει από το προηγούμενο και κατά συνέπεια γι’ αυτό το χρονικό διάστημα μειώνεται η αποτρεπτική ισχύς της χώρας (εκτός αν είναι βέβαιη η κυβέρνηση ότι ο Ερντογάν δεν θα επιχειρήσει καμία επιθετική ενέργεια μέχρι να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των στρατιωτικών μας στο νέο οπλικό σύστημα).

 

 Η άμυνα αναβαθμίζεται με τεθωρακισμένα που διαθέτουν πυροβόλα μικρότερου βεληνεκούς; Ένα άρμα 40 ετών είναι παρωχημένο, ενώ ένα άρμα 30 ετών είναι σύγχρονο; Αληθεύει ότι υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα στείλει 122 ΒΜΡ-1, όπως αποκάλυψε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων TpyXA στις 5-6-2022 ;

 

Ελπίζουμε όλα τα παραπάνω να μην αποτελούν την αρχή της αποστρατικοποίησης των νησιών μας...

 

 

Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, δεχόμαστε ερωτήσεις αν θα πάρουμε μέρος σ’αυτές. Φυσικά και θα παίρναμε, όμως μετά την κρίση και τα επόμενα γινόταν όλο και πιο δύσκολο να συγκεντρωθεί το μίνιμουμ του αναγκαίου ποσού. Γι’αυτό ζητούμε όσοι νομίζετε ότι  θα’πρεπε να συμμετάσχει σ’αυτές και το ΑΣΚΕ να μας δηλώσετε το ποσό (από το υστέρημα, όπως καταντήσαμε) που θα μπορεί να δοθεί ως οικονομική συνδρομή, μόλις γίνει η προκήρυξη των εκλογών και αναλόγως των υπεσχημένων θα ληφθεί η απόφαση.

 

 

 

 

Ο  ΥΠΕΘΑ δήλωσε στη Βουλή ότι τα τρία επιτελεία του υπουργείου του είναι σαν το ελβετικό τυρί με τις διαρροές πληροφοριών. Eνας ΥΠΕΘΑ δήλωσε στη Βουλή ότι τα τρία επιτελεία του υπουργείου του είναι σαν το ελβετικό τυρί με τις διαρροές πληροφοριών. Ένας ΥΠΕΘΑ που διαπιστώνει κάτι τέτοιο παίρνει κεφάλια. Δεν το ανακοινώνει στη Βουλή. Και μάλιστα, όταν μας λέει ταυτόχρονα στην ίδια συνεδρίαση ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ανακοίνωση θεμάτων εθνικής ασφάλειας! Καλό θα ήταν να κρατήσει ο κύριος υπουργός τις αναφορές για ελβετικά τυριά για την κουζίνα του και όχι για τα επιτελεία του. Αλλωστε αυτοί που «κάρφωσαν» τον πολύ μακρύ κατάλογο των όπλων που θα στείλουμε ήταν οι Ουκρανοί, μέσω tweet στις 5-6-2022 του ειδησεογραφικού τους πρακτορείου ΤPyXA (Greece is going to hand overan incredible amountof weapons and ammunition to Ukraine: Η Ελλάδα πρόκειται να παραδώσει «απίστευτη ποσότητα» όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία). Λίγη σοβαρότητα, ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο, δε θα έβλαπτε, επειδή οι φοβέρες του  κυρίου υπουργού είναι ...μόνο φοβέρες.

 

 

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, πρόβλημα ζωής και θανάτου κυριολεκτικά, μόνο τώρα τελευταία άρχισε να γίνεται συνειδητό και πολλοί, πλέον, το συζητούνε προτείνοντας λύσεις. Δυστυχώς, όμως, οι περισσότεροι δείχνουν να το αντιμετωπίζουν άμεσα ή έμμεσα ως πρόβλημα κατοίκων, πληθυσμού, εργατικών χειρών και έτσι προτείνουν ως εύκολη λύση... να καλέσουμε ξένους και να μεταβληθούμε σε χώρα μεταναστών, όπως η Αμερική, κυρίως η Βόρεια, Καναδάς και Αυστραλία! Το όνειρο της Νέας Τάξης, της Παγκοσμιοποίησης, της μεγάλης απειλής για την ανθρωπότητα, για τους ανθρώπους.

 

 

 

 

Απαιτούν «μέτρα» από την κυβέρνηση!

 

Γεωργικές επιχειρήσεις, εργολάβοι, εστιάτορες και ξενοδόχοι συνεχώς διαμαρτύρονται για έλλειψη εργατικών χειρών και ουσιαστικά ζητούν να βρεθεί τρόπος να πληρώνει το κράτος, δηλ. ο Ελληνικός λαός, για να κερδίζουν εκείνοι.

 

Το μόνο που δεν ζητούν είναι να υλοποιηθεί η πρόταση που είχε κάνει ο κυνικός νεοφιλελεύθερος Π. Δούκας, να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι, αλλά να ικανοποιούν με την απλήρωτη εργασία την ...δημιουργικότητά τους και να μην αισθάνονται ανία ή μελαγχολία λόγω μη απασχόλησης!!

 

Πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Ομως η λύση του είναι απλή. Οταν κάτι σπανίζει, αυξάνεται η τιμή του. Ας αυξήσουν τους μισθούς, ας βελτιώσουν τις συνθήκες δουλειάς και ζωής των εργατών και τότε θα ευρεθούν εύκολα εργαζόμενοι.

 

Φυσικά, θα μειωθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών, αλλά ταυτόχρονα θα ανέβει και η ποιότητα της εργασίας, άρα και τα κέρδη!

 

Απλά πράγματα. Αντ’ αυτού προτείνεται η εισαγωγή ξένων, ώστε να πολλαπλασιαστεί «ο εφεδρικός στρατός εργασίας» και να πληρώνουν τον εργαζόμενο με τον μικρότερο δυνατό μισθό. Και τα επίχειρα να τα πληρώνουμε όλοι, όπως γίνεται σήμερα!

 

 

Ο κ. Κούλογλου και ο, γνωστός(...), Αποστολόπουλος (που σημειωτέον παρολίγο να βραβευθεί από την ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου) οργάνωσαν εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να καταγγείλουν(!) την Ελλάδα ότι οι λιμενικοί μας, που προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα από κάθε παράνομο «επισκέπτη» βασανίζουν και πνίγουν (!) τους λαθρομετανάστες. Και επικαλέστηκαν έκθεση του Ελληνα Συνήγορου του Πολίτη με αναφορές σε σχετικές «καταγγελίες» ΜΚΟ και Ερντογάν!

 

Φυσικά, κάτι τέτοια αποτελούν αστειότητες έως και αθλιότητες συνηγόρων της τουρκικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. Διερωτώμαστε όμως αν ο συνήγορος του Πολίτη συνηγόρησε υπέρ των Ελλήνων πολιτών (ειδικά των συκοφαντούμενων φρουρών των Ελληνικών συνόρων) ή υπέρ, ενδεχομένως, των αλλοδαπών λαθρομεταναστών , λαθροδιακινητών και των συνεχών υβριστών Ερντογάν και ΣΙΑ;

 

Και μια απορία. Συντάχθηκε ανάλογη «έκθεση» και όταν οι αδελφοί Τζανακόπουλοι υβρίζαν την Ελλάδα διαδηλώνοντας (ο ένας και συμφωνώντας ο άλλος) κατά της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο(!), ότι «είναι και οι Ελληνες φονιάδες των λαών» και τουφεκίζει τους λαθρομετανάστες στον Εβρο; Και όταν ο άλλος εκκολαπτόμενος Συριζαίος αστέρας Ζαχαριάδης, «απαγόρευε» να εμφανιστεί το σχετικό βίντεο σε εκπομπή του «Action», χωρίς να το επιτύχει;

 

 

- Η αντιπολιτευτική τακτική του Τσίπρα είναι γνωστή : «Δομική», ολική, «σκληρού Ροκ», τυφλή, επί παντός. Για την ώρα δεν έχει αποτέλεσμα, τουλάχιστον δημοσκοπικά, όμως φαίνεται ότι θα συνεχισθεί και πιθανόν εντονότερη. Κι ας κινδυνεύει να γίνει (αν δεν έχει ήδη γίνει) γραφική, όταν μάλιστα επιτίθεται στην κυβέρνηση, ακόμα και όταν ο Μητσοτάκης ακολουθεί τσιπραίικη πολιτική και ιδέες μύχιες...

 

Ομως πρόσφατα μάλλον ξεπέρασε τα όρια. Για πολλές ενέργειες ή παραλείψεις του Μητσοτάκη ο Τσίπρας ενδύεται τον χιτώνα του Πατριωτισμού, προκαλώντας τη μέγιστη φρίκη στους ηγήτορες του παλιού 3% και στους πάσης φύσεως Ελιαμεπίτες! Και, φυσικά, ο Μητσοτάκης του παρέχει πλούσιες αφορμές, πιστός στις οικογενειακές παραδόσεις...

 

«Το εθνικό, το πατριωτικό συμφέρον» είναι συνεχώς στα χείλη του Τσίπρα.

 

- Εννοείται ότι όλοι σχεδόν χαμογελούν με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του, όμως τουλάχιστον «οι προεδρικοί», εκόντες άκοντες, επαναλαμβάνουν συνεχώς τις «πατριωτικές» ατάκες του.

 

Ελλοχεύει όμως μέγας «κίνδυνος»! Πες, πες υπέρ του έθνους  και της πατρίδας μπορεί και να εξοικειωθούν με αυτά και πολλοί, ιδίως οι πολυπληθείς, ακόμη, πασοκογενείς να γίνουν ένθερμοι Ελληνες!

 

Θα φτάσουν άραγε μέχρι και αποκήρυξης του «διπλωματικού αριστουργήματος», του έπους των Πρεσπών; Και τότε τι θα κάνει ο Μητσοτάκης (!!);

 

ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 143


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)