ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους, συναδέλφους και φίλους για τον αδόκητο θάνατο του αγαπημένου μας Μανώλη Μηλιαράκη, συνεπούς πιστού της Ορθοδοξίας, ακάματου εργάτη του Κοινωνικού Χριστιανισμού της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και επί δεκαετίες προέδρου της Χριστιανικής Δημοκρατίας.

Όλοι μαζί με δάκρυα στα μάτια θα τον συνοδεύσουμε στην τελευταία του «πεζοπορία», στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, το Σάββατο στις 10:00 το πρωί για να του ψάλλουμε το αντίο ad deum.

Θα είναι ισόβια για όλους το αξεπέραστο παράδειγμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για την Ε.Ε.

Λεοντόπουλος Νίκος

Σήφης Στενός.

 

Ηταν ατύχημα που συνέβη ο θάνατος του Κων/νου Γλύξμπουργκ, τέως και έκπτωτου βασιλέως της Ελλάδας, σε προεκλογική περίοδο...

Ηταν ορθή, κατ’αρχήν, η απόφαση του Πρωθυπουργού να ταφεί ο εκλιπών ως ιδιώτης, όπως έπραξε και ο πρώην Πρωθυπουργός, δεξιός, Γ. Ράλλης για την κηδεία της έκπτωτης βασιλομήτορος Φρειδερίκης το Φεβρουάριο του 1981, σεβόμενος την, ορθή, πεποίθηση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων για την καταστροφική για την Ελλάδα «πολιτεία» της ξενικής (...) βασιλείας στη χώρα μας ...

Ομως η «ιδιωτική» ταφή αφέθηκε να εξελιχθεί (μήπως ως ευκαιρία τουριστικής παγκόσμιας προβολής;) σε ημιεπίσημη τελετή, με το «λαϊκό» προσκύνημα και παρουσία του, εν πολλοίς φιλοθεάμονος, κοινού, το πλήθος εν ενεργεία και έκπτωτων βασιλικών οίκων, την «πολυτελή» θρησκευτική ηγεσία, και την περιόδευση της σορού και της πομπής της ακολουθίας της ανά την πόλην.

Πώς θα μπορούσε επομένως να μην ακολουθήσει ο ορυμαγδός της, προεκλογικής, εκμετάλλευσης του ατυχούς γεγονότος; Η ιστορία έχει ήδη καταγράψει το Ιουλιανό (του 1965) πραξικόπημα του εκλιπόντος, την επακολουθήσασα αποστασία, το αποτέλεσμά τους, το χουντικό πραξικόπημα των συνταγματαρχών, που όρκισε και «νομιμοποίησε» ο εκλιπών, τεθλιμμένος που πρόλαβαν αυτοί το έτοιμο δικό του  πραξικόπημα (μια μικρή «δικτατοριούλα», που έλεγε και η Ε. Βλάχου!) με στρατηγούς, ώστε να μη γίνουν οι εκλογές το Μάιο του ’67...

Τελείωσε, οριστικά, η Βασιλεία στην Ελλάδα το 1974, και μάταια αρνούνται οι απόγονοι του εκλιπόντος να μη δηλώσουν επώνυμο (Γλύξμπουργκ;) για να αποκτήσουν ελληνικό διαβατήριο, ταυτότητα και ιθαγένεια, όπως ορίζει το Σύνταγμα, που δεν απονέμει, ούτε αναγνωρίζει τίτλους ευγενείας.

Και ελπίζουμε η ατάκα του πρωτότοκου υιού «δεν είναι αυτό το τέλος, Πατέρα» να εννοούσε ότι το πραγματικό τέλος υπήρξε ενωρίτερα, ήδη από το ελευθερο Δημοψήφισμα του ’74.

Και ας περιοριστούμε εμείς, πολίτες και πολιτικοί, στα δικά μας πραγματικά προβλήματα και την αντιμετώπισή τους, με όσο μπορούμε πιο δημοκρατικούς και «υγιείς» τρόπους...

 

                                                                                                                                                              Για την Ε.Ε. του Α.Σ.Κ.Ε.               

  

                                              Λεοντόπουλος Νίκος                      

 

                                                                                                                                                    Στενός Σήφης  

 

Εχουμε αναφέρει πολλές φορές την «περίφημη» φράση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στην αρχή της θητείας του, «παραλάβαμε την Δικαιοσύνη διαβρωμένη από εσωτερικά και εξωτερικά κυκλώματα» και τότε θεωρήσαμε ότι αυτό αποτελούσε προοίμιο κάποιων βελτιώσεων, αν την απαιτούμενη κάθαρση την θεωρούσαν αδύνατη...

Πέρασαν χρόνια πολλά και,φυσικά, ουδέν εγένετο και μάλιστα η κατάσταση φαίνεται επιδεινούμενη, τουλάχιστον στις υψηλές βαθμίδες της Δικαιοσύνης, τόσο ώστε πολλοί να αναρωτιούνται μήπως επιχειρείται κάποιο είδος ...αυτοκτονίας. Δύο πρόσφατα παραδείγματα μαρτυρούν ότι δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα:

- Μετά από απόφαση προανακριτικής επιτροπής της βουλής παραπέμφθηκαν στην Τακτική Δικαιοσύνη ο Παπαγγελόπουλος, γνωστός ως Ρασπούτιν, η Τουλουπάκη και αρκετοί άλλοι για «σκευωρία» σε βάρος 10 πρωτοκλασάτων πολιτικών. Και το Δικαστικό Συμβούλιο απεφάσισε να παραπεμφθούν οι ανωτέρω 2, όχι για σκευωρία, αλλά για σοβαρά αδικήματα, που όμως αυτά συνιστούν την σκευωρία(!), στο Ειδικό Δικαστήριο! Ισοπαλία, σχολίασαν πολλοί «κακεντρεχείς», για να μην πουν κάτι χειρότερο...

- Τα σκάνδαλα της Siemens συντάραξαν το Πανελλήνιο και οι πρωταγωνιστές των, Ελληνες και Γερμανοί, καταδικάστηκαν, κάποιοι ερήμην (Χριστοφοράκος, κολλητός της οικογένειας Μητσοτάκη...), πρωτόδικα. Ασκησαν έφεση και αναμενόταν επί περισσότερα των 20 χρόνια(!!) να γίνει εκδίκαση στον ανώτερο βαθμό. Τελικά έγινε μια εκδίκαση παρωδία και «αθωώθηκαν» όλοι λόγω παρέλευσης της 20ετίας!! Και κανένας «δικαστικός» δεν διώκεται ακόμα και για το ότι καθυστέρησαν 20 χρόνια να ...δικάσουν. Ασύλληπτο δικαστικό σκάνδαλο.

Δεν αντιλαμβάνονται, τελικά, τον κίνδυνο ύπαρξης της Ελληνικής Πολιτείας;

Δε θα ασχοληθούμε, τώρα, με την κατακρεούργηση της ελληνικής γλώσσας, επίμονα και... αποτελεσματικά, συνειδητά ή ανεπίγνωστα. Μόνο τρία (ανάμεσα σε χιλιάδες) συμβολικά παραδείγματα: Ο λαλίστατος και ευφυής, δυστυχώς, και μάλιστα φιλόλογος(!), Αδ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι ανήκει στα «υποκείμενα της σκευωρίας», ενώ ήθελε να πει «θύματα», δηλ. αντικείμενα αυτής! Η υπουργός της Παιδείας(!) Κεραμέως επισημαίνει ότι «οι φοιτητικές εστίες διαχειρίζονται από τις πρυτανικές αρχές»(!), ενώ το διαχειρίζομαι είναι μέσο ενεργητικό (μόνο) ρήμα (οι πρυτανικές αρχές διαχειρίζονται τις κ.λπ). Και τρίτο, η επίμονη λαθεμένη χρήση του «κατ’αρχήν» στη θέση του πρώτα-πρώτα, κατ’αρχάς ή αρχικά παρά της προσπάθειας του ακούραστου κ. Μπαμπινιώτη!

Αυτά είναι, ίσως, συγχωρητέα ολισθήματα της προφορικής επικοινωνίας, ας τους διορθώνουν όμως, αυτόματα, οι συνομιλητές τους, εις επήκοον και θέαν των πάντων. Θα αναγκαστούν να προσέχουν εις το εξής...

Δυστυχώς η εικόνα στον γραπτό λόγο και μάλιστα στη δημόσια, κρατική(!) τηλεόραση,  φαίνεται να ανταγωνίζεται το γενικό αλαλούμ στα social media! Ανορθογραφίες, απουσία στίξης, ασυνταξίες, μη ελληνικά γράμματα κ.λπ.

Αρκεί ένα παράδειγμα: Ανάμεσα στον πακτωλό των σίριαλ(!) ένα πολύ πρόσφατο, το «κάνε ότι κοιμάσαι» (όταν σε κλέβουν ή σε βιάζουν;) το διαφημίζουν ως «κάνε ότι κ#ιμάσαι»!!

Κύριε ελέησον!

Η κατάσταση, όντως, στην προφορική και γραπτή επικοινωνία έχει φθάσει σε τραγική μορφή και η ασυνείδητη και συνειδητή(...!) επίθεση στην ελληνική γλώσσα βρίσκεται, ήδη, στο ζενίθ της. Και αυτά ενώ βρισκόμαστε εν μέσω της επιθετικής (και πολεμικής) παγκοσμιοποίησης, για την οποία ένας από τους αφανείς πρωτεργάτες της, ο αμερικανός Ρότσιλδ μας προειδοποιεί: «αν δεν την αποδεχτείτε, θα σας την επιβάλουμε»!! Με όπλο το «δικαιωματισμό» ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει, άρα και να μιλά και να γράφει, όπως του κατέβει! (συνέχεια στο επόμενο φύλλο της «Ε» για το τι σημαίνουν αυτά, πού οδηγούν και γιατί ευνοούνται και καθοδηγούνται).

Στις αρχές του Απριλίου διαβάσαμε ότι σύλλογος φοιτητών Πανεπιστημίου κατέθεσε στην κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελία καταγγελία για καθηγητή που απαιτούσε σύναψη «σχέσεων»(!) με φοιτητή (sic) και για την άρνησή του τον «έκοψε» στο δικό του «μάθημα»!

Δεν ακολούθησαν σχολιασμοί ούτε άρχισαν σχετικές δημοσιογραφικές έρευνες για την ταυτότητα του κρυπτογραφικού Χ.Χ., παρά την ολοσέλιδη περιγραφή με πολλά περιστατικά από τον δημοσιογράφο Φαήλο Κρανιδιώτη.

Τι συμβαίνει και καλύπτουν όλοι αυτόν τον μεγαλοαστέρα;

«Ο Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος σοσιαλιστής που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια» μας πληροφόρησε ο γνωστός Μπάμπης (Παπαδημητρίου) από τον ΣΚΑΙ με αφορμή τις επιδοτήσεις στο ρεύμα με τις  οποίες  σημειωτέον θησαυρίζουν οι πάροχοι, που εισπράττουν το ζεστό δημόσιο χρήμα των φορολογουμένων. Ο έτερος  αστέρας της ΝΔ.  ο Κυρανάκης, μας πληροφόρησε ότι δε μειώνουν τον ΦΠΑ στα μακαρόνια,  επειδή οι πλούσιοι τρώνε περισσότερο. Δηλ.από  αστακοφάγοι  και  χαβιαροφάγοι εξελίχθηκαν σε ...μακαρονοφάγους!! 

Με αυτά και αυτά να εικάσουμε ότι όπου να’ναι διαγράφεται ο Κυρ. Μητσοτάκης ως « σοσιαλμανής λαϊκιστής» και ό,τι άλλο κατεβάσει η κούτρα τους;

 

Καθηγητής σε ΕΠΑΛ παραιτήθηκε και δημοσίευσε την επιστολή παραίτησης με την πλήρη περιγραφή των περιστατικών και λόγων που τον οδήγησαν στην παραίτηση. Πρόκειται περί εκπληκτικής περιγραφής γεγονότων, δυστυχώς μη ανήκουστων στους γνώστες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της επαγγελματικής.

Μαθητές του επιτέθηκαν σαν να ήταν το σχολείο τους τσιφλίκι τους και οι ίδιοι μαφία που ελέγχει το σχολείο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα 40 χρόνων ιδεολογικής διάλυσης της παιδείας, ιδιαίτερα της μέσης εκπαίδευσης.

Μιας παιδείας που εμπεδώνει την αντίληψη της αυθαιρεσίας και της ύπαρξης μόνο δικαιωμάτων στα παιδιά. Δηλαδή το ακριβώς αντίστροφο από αυτό που χρειάζεται μια πολιτεία: πολίτες που να νοιάζονται πρώτα για τις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία.

Φυσικά υπάρχει μεγάλη ευθύνη της πολιτείας διαχρονικά για την κατάσταση στα σχολεία, κυρίως τα επαγγελματικής κατεύθυνσης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ελληνες πολίτες ως γονείς, συγγενείς κ.λπ. δεν ευθύνονται για την κατάντια πολλών παιδιών, την οποία μάλιστα σπεύδουν να εκμεταλλευθούν τα γνωστά κόμματα...

Τον τελευταίο καιρό όλα τα δελτία ειδήσεων είναι γεμάτα με περιπτώσεις, μικρών ή μεγάλων, «συμμοριών» νεαρών, μέχρι παιδικών, «ηρώων» που προβαίνουν σε παραβατικές, αντικοινωνικές πράξεις, από απλές καταστροφές, βίαιες επιθέσεις και κλοπές, έως ληστείες και όργια σε πανεπιστημιακές δομές.

Για τις θεωρούμενες πιο σοβαρές περιπτώσεις είναι, ήδη, έντονος ο προβληματισμός και υπάρχει η τάση να αντιμετωπιστούν και κάποιες ενέργειες της Πολιτείας δείχνουν ότι κάτι πάει να γίνει. Το νέο όμως φαινόμενο, που θα έπρεπε να απασχολήσει σοβαρά όλους τους πολίτες, η διαρκώς επιτεινόμενη παιδική παραβατικότητα αντιμετωπίζεται, ακόμη, πολύ χαλαρά, άρα αναποτελεσματικά.

Είναι, βέβαια, φυσικό, σχεδόν, φαινόμενο τα παιδιά να προβαίνουν σε «σκανταλιές», στο σπίτι, στο σχολείο, στις γειτονιές. Δεν έχουν ακόμη κοινωνικοποιηθεί και επομένως θεωρώντας «όλον τον κόσμο δικό τους» και «τους άλλους εμπόδιο» έχουν, ήδη, φτάσει να χρησιμοποιούν μαχαίρια(!) και να δικαιολογούν τις επιθετικές τακτικές ότι «το κάνουν για πλάκα»!

Τα γεγονότα στο Αλεποχώρι νεαρών με την εισβολή σε ακίνητο, τους πυροβολισμούς από τον ιδιοκτήτη και τους τραυματισμούς, δυστυχώς, των παιδιών, είναι χαρακτηριστικά όχι μόνο για αυτό καθεαυτό το επεισόδιο όσο για την πρόσληψή του από τις αρχές και τους περιοικούς.

Συνελήφθη, βεβαίως, ο δράστης των πυροβολισμών (είχε άδεια οπλοφορίας, για κάποιους λόγους προφανώς...) και των τραυματισμών, κανένας όμως δεν σχολίασε την εισβολή των «συμμοριτών» ούτε το φοβερό «το κάναμε για πλάκα»!!

«Για πλάκα», λοιπόν σε λίγο θα διαλύουν τα σχολεία, «για πλάκα» θα διατάζουν και θα δέρνουν τους καθηγητές, «για πλάκα» θα παίζουν τους κλέφτες και τους αστυνόμους με τους αστυνομικούς... Και μη χειρότερα!

Δεν χρειάζεται, προς το παρόν σχολιασμός ή αναζήτηση των αιτίων του φαινομένου. Αρκεί να πούμε ότι το πρώτο μέτρο που πρέπει να παρθεί είναι να επισημανθούν οι ευθύνες των γονέων και τα, επομένως, παρεπόμενα... Φυσικά θα επανέλθουμε.

 

Το ΠΑΣΟΚ γιόρτασε την επέπειο της 3ης του Σεπτέμβρη με διήμερο φεστιβάλ (έτσι το ονόμασαν..!!) στο Ζάππειο. Είναι ενδεικτική η θεματολογία του φεστιβάλ για τις προτεραιότητες του κόμματος (και) υπό τη νέα του ηγεσία του: ενδοοικογενειακή βία, έμφυλη ισότητα, ψηφιακή κοινωνία και περιβάλλον και ζωοφιλία!!!

Αυτά είναι τα προβλήματα που βλέπει το ΠΑΣΟΚ στη χώρα. Δεν υπάρχει ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, Τουρκία, ουκρανική κρίση, μεταναστευτικό, παιδεία, υγεία. Τίποτα από όλα αυτά δε θεωρήθηκαν θέματα αξιόλογα προς συζήτηση, εκτός από μια στρογγυλή τράπεζα για την «εργασιακή ανασφάλεια».

Και μόνο από αυτό μπορεί κάποιος να βγάλει το ασφαλές συμπέρασμα για το τι θα μας περίμενε, αν ποτέ συμμετείχε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη. Δεν θα υπάρχει τότε απειλή από την Τουρκία (θα προτείνει, ίσως, να το ρισκάρουμε,  όπως ο κ. Μπαλάφας, που τώρα όμως προτείνει τα 12 μίλια στα νησιά!) ούτε φυσικά ακρίβεια ούτε πανδημία, αλλά μόνο ο... καλός μας ο καιρός!

 

Τα δυτικά ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών αφιέρωσαν πολύ χρόνο στην «επιτυχή» ουκρανική αντεπίθεση των τελευταίων δύο μηνών. Η Ουκρανία παρουσιάστηκε ως πολύ οργανωμένη πολεμική μηχανή με τη βοηθεία των δυτικών δυνάμεων που την στηρίζουν και η Ρωσία ως μια παρηκμασμένη και παλαιωμένη πολεμική μηχανή. Στη συνέχεια η Ρωσία αντέδρασε με μαζικές πυραυλικές επιθέσεις και μάλιστα σε βασικές υποδομές που απέφευγε να κάνει μέχρι τώρα, με επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drones) και αντεπίθεση του πεζικού της. Ταυτόχρονα έχει κρατήσει τις βασικές θέσεις σε Ντονμπας και Χερσώνα.

Οι Ουκρανοί αναδιπλώθηκαν και τώρα το μέτωπο φαίνεται σταθεροποιημένο και ο Ζελένσκι αναγκάστηκε να δηλώσει ότι «η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη». Όμως ψάχνει κανείς ενημέρωση για τη ρωσική αντεπίθεση στα δυτικά ΜΜΕ και αδυνατεί να βρει κάτι. Μάλλον οι ανταποκριτές τους έτυχε να είναι σε άδεια εκείνες τις ημέρες...

ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 144


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)