ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

  Ψηφίζεται από μοιραίους και ολέθριους ο πρώτος, μετα την απελευθέρωσή της χώρας απο τη γερμανική κατοχή, νεοκατοχικός προϋπολογισμός. Εναρμονισμένος πλήρως με τα διαρκή νεοφιλελεύθερα μνημόνια των επικυρίαρχων, που στηρίζονται μόνο στη συνεχή απομύζηση των ασθενέστερων προς όφελος των τοκογλύφων.
  Ομως όπως και ο περσινός θα αναθεωρείται διαρκώς, επειδή οι εισπράξεις από φόρους ή άλλες πηγές θα βαίνουν μειούμενες λόγω της πρωτοφανούς φτώχειας-ύφεσης της νέας κατοχής. Αυτό θα είναι το πρόσχημα των επικυρίαρχων τοκογλύφων για τη διαρκή επιβολή νέων εξωφρενικών «μέτρων» που θα προκαλούν αυξανόμενα αισθήματα οργής και αγανάκτησης.
  Και είναι αμφίβολο αν όλα τα στηρίγματα αυτού του καθεστώτος της υποτέλειας μπορούν για πολυ χρόνο να τα αντέξουν.
   Οι επισκέψεις του Στρος Καν, που θύμισε με τη συμπεριφορά του τη χούντα, και του Ολι Ρεν για να στήριξουν την κατοχική κυβέρνηση και να πιέσουν την αξιωματική αντιπολίτευση για συναίνεση, δείχνουν ανάγλυφα την ανησυχία τους. Δηλ. ότι, παρά τα συνεχή δεινά και τη διαρκή αφαίμαξη και φτώχεια που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, το μνημόνιο οδηγεί ολοταχώς στη χρεωκοπία. Η «επιμήκυνση», που ωφελεί τους δανειστές-τοκογλύφους, η κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, η επιβολή μισθών και συντάξεων πείνας για να πληρώνονται απρόσκοπτα οι τοκογλύφοι και για να στηρίζεται το γερμανικό ευρώ έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
   Τους τρομοκρατεί η στάση πληρωμών του χρέους της χώρας στους ξένους τοκογλύφους, τους τρομοκρατεί το παράδειγμα της Αργεντινής. Και σπεύδουν , προκειμένου να στηρίξουν το ευρώ και την Ε.Ε., να μας προετοιμάζουν σταδιακά για τα χειρότερα, που είναι νέοι επαχθέστεροι δανεισμοί από τους ίδιους τοκογλύφους για να ξεπουλήσουν πλήρως την Ελλάδα και να βιώνει ο ελληνικός λαός συνθήκες πλέον πραγματικής κατοχής.
Ωσπου ν’αναπτυχθεί ένα νέο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα.
  Αν και απομένει ο Β΄ γύρος για να ολοκληρωθούν οι εντυπώσεις, στις εκλογές της 7ης/11/10 εκφράστηκε η αποδοκιμασία μιας σαφούς πλειοψηφίας του ελληνικού λαού προς την πολιτική του μνημονίου. Η ανάδειξη του μνημονίου σε κεντρικό ζήτημα των αυτοδιοικητικών εκλογών έγινε με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης (κυρίως της αξιωματικής) και το μήνυμα δόθηκε κυρίως στις περιφερειακές εκλογές.
Μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων, όμως, ενώ αντιτίθενται στο μνημόνιο, ψήφισαν τα κόμματα του μνημονίου, υποκύπτοντας στις γνωστές μεθόδους υφαρπαγής της ψήφου, αυταπατώμενοι ότι θα βρουν ατομικές λύσεις στα εντεινόμενα από την κρίση προβλήματά τους. Έτσι η έκταση της αποδοκιμασίας δεν ήταν τόσο μεγάλη, ώστε να ανακόψει το καταστροφικό έργο των κατοχικών, βοηθούντων και των ΜΜΕ, τα οποία παρουσίασαν την αποδοκιμασία μικρότερη απ’ όσο πράγματι ήταν.
   Προηγουμένως τα ΜΜΕ και τα ξένα κέντρα έπαιξαν σοβαρό ρόλο και στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της δημιούργησαν μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα οικονομικής τρομοκρατίας με τη διακαναλική και τη μπλόφα περί πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που θα είχαν δήθεν ως αποτέλεσμα την αδυναμία του κράτους να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, τη δέσμευση των καταθέσεων κ.λπ. Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν γνωστό εκ των προτέρων από τις κρυφές δημοσκοπήσεις, εκλογές βουλευτικές ήταν βέβαιο ότι δε θα γίνουν, γιατί δεν τις ήθελαν οι ξένοι προστάτες και δανειστές ούτε τα κόμματα που τους εξυπηρετούν, αφού η εκλογική τους δύναμη θα μειωνόταν. Η μπλόφα είχε ως συνέπεια τον περιορισμό της ήττας του ΠΑΣΟΚ και την εκτίναξη του spread από τις 650 στις 900 μονάδες, και τα δύο προς μεγάλη ικανοποίηση των ξένων, που αύξησαν και πάλι τα κέρδη τους !
   Η μεγάλη αποχή είναι πολυσήμαντη, δεν μπορεί να προσμετρηθεί ούτε θετικά ούτε αρνητικά προς την κυβέρνηση και το μνημόνιο και, πάντως, είναι ένα αρνητικό φαινόμενο της πολιτικής μας ζωής, επειδή απαξιώνει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς (έστω όσο και όπως λειτουργούν) και νομιμοποιεί τη μεταβίβαση της πολιτικής εξουσίας σε κέντρα που δεν εκλέγονται από το λαό ούτε λογοδοτούν σε αυτόν.
   Με τα δεδομένα αυτά, οι ξένοι προστάτες και η κατοχική τους κυβέρνηση με τους πολιτικούς της συμμάχους (που περιμένουν τη στιγμή που θα περιληφθούν στο κυβερνητικό σχήμα) θεωρούν ότι έχουν το ελεύθερο να προχωρήσουν σε περαιτέρω άγρια αφαίμαξη των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων, σε επαχθείς παραχωρήσεις στο Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θράκη και το σκοπιανό, σε παράδοση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ξένους και στο ιδιωτικό κεφάλαιο κ.λπ. Οι κίνδυνοι μεγαλώνουν, γι’ αυτό η επαγρύπνηση και η κινητοποίηση εναντίον των παραπάνω σχεδίων πρέπει να ενισχυθεί.
   Αφού χρησιμοποιήθηκε η «τρομοκρατία» καταλλήλως για να επιβληθεί η κυβέρνηση του μνημονίου, μετά από πολύμηνη αποχή επιστρατεύεται και πάλι 5 ημέρες πριν από τις εκλογές για να τη διασώσει. Με την ομόθυμη, όπως πάντα, συμπαράσταση των παπαγάλων εντοπίων και ξένων ΜΜΕ. Νομίζουμε, όμως, ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλέον τους ρόλους.

 

  Ποτέ μέχρι τώρα πρωθυπουργός δεν τόλμησε να απειλήσει με εθνικές εκλογές, αν δεν υπερψηφιστεί στις δημοτικές ! Αυτό δεν είναι εκβιασμός ! Είναι μπλόφα, που, αν πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει ... μεγάλη προσφορά ! Το ευχόμαστε...
  Στην πραγματικότητα η «απειλή» απευθυνόταν στους βουλευτές και μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, στους εργολάβους και αεριτζήδες, με σκοπό να στρατευθούν ολόψυχα στον αγώνα για τα μνημόνια της καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας και του ακρωτηριασμού της χώρας, μήπως και μετριαστεί το μέγεθος της εκλογικής ήττας.
  Όμως έφθασε, ίσως, η ώρα που ο μεγάλος όγκος των οπαδών του ΠΑΣΟΚ θα κάνει την επανάστασή του, όπως πριν από λίγους μήνες οι της ΝΔ που έφραξαν το δρόμο της Ντόρας. Και ελπίζουμε ότι οι διεργασίες που δε θα περιοριστούν στην απλή αλλαγή ηγεσιών, αλλά και στην επιστροφή στις αρχικές, σωτήριες για τη χώρα, θέσεις για τον απεγκλωβισμό της από την ΕΕ και τα μνημόνια της. Αλλιώς η όποια αλλαγή σε τίποτα, τελικά, καλύτερο δε θα οδηγήσει.
Το fast track στη γλώσσα της κ. Διαμαντοπούλου απλοελληνικά λέγεται το νέο φαγοπότι που μαζύ με το άλλο, της «πράσινης ανάπτυξης», επιδιώκει να περάσει η family.

Οι «μεγάλες» επενδύσεις» όπως αυθαίρετα θα τις χαρακτηρίζουν θα είναι πρακτικά αποσυνδεδεμένες από τους ελληνικούς νόμους , το Σύνταγμα και τη Βουλή. Οι ίδιοι θα αποφασίζουν με υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, όπως για απαλλοτριώσεις δασών, παραχώρησεις αιγιαλού, «προσαρμογή» πολεοδομικών όρων κ.λ.π., δηλ. για το βιασμό του περιβάλλοντος στο βωμό του ασύδοτου κέρδους για έργα από τα οποία ο ελληνικός λαος και η οικονομία δε θα έχει ουσιαστικό όφελος. Η δημοκρατία όπως την αντιλαμβάνεται η family, η «δημοκρατία» του μνημονίου, η κατοχή με την οποία οι βουλευτες του μνημονίου υποχρεώνονται να συναινούν.
  Τις αιτήσεις και τη διεκπεραίωση των «επενδύσεων» θα αναλαμβάνει η εταιρεία Invest in Greece που όλοι φαντάζονται ποιοί είναι οι πραγματικοί της μέτοχοι.
  Τα «σχέδια» όμως αυτά κινδυνεύουν από τους τσακωμούς στη μοιρασιά των «συνεταίρων», όπως στον Αστακό, και εγκυμονούν τα σκάνδαλα της εποχής της family.

 

   Ο επιτετραμμένος στη χώρα μας του (αλληλοσπαραζόμενου) αμερικανοευρωπαϊκού κεφαλαίου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (!) , εγκωμίασε στην τελευταία σύνοδό της την ανάγκη για παγκόσμια διακυβέρνηση, προφανώς των ΗΠΑ και της ουράς Ε.Ε.
  Αξιος εκτελεστής των εντολών τους, μέσω και των θλιβερών έως εξοργιστικών «υπουργών» και αμερικανοτραφών συμβούλων του, κατέστησε, με βάση σχέδιο που του ετοίμασαν προεκλογικά, τη χώρα μας πρότυπο-πειραματόζωο, για να δοκιμασθούν τα μέτρα (και οι αντοχές...) που θα μετατρέψουν τους πολίτες σε παρίες, εκτός φυσικά από τους δικούς τους μηδίζοντες.
   Συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα και προκλητικά και με εκβιαστικές απειλές μετέτρεψαν τη Βουλή των Ελλήνων σε εργαστήριο εκτρωμάτων, τύπου «Καλλικράτη», Ασφαλιστικού (δηλ. απασφαλιστικού), Εργασιακού (δηλ. δουλοκτητικού) και των επόμενων...Και αυτά εις εκτέλεσιν του κατάπτυστου Μνημονίου μνημείου δουλοφροσύνης, που δε θα τολμούσε ούτε ο Κουίσλινγκ να υπογράψει.
   Βαυκαλίζονται ερμηνεύοντας την εν πολλοίς σιωπή ως αποδοχή των «κατορθώμάτων» τους και όχι ως προοίμιο έκρηξης και παίζουν (εν ου παικτοίς...) με την ιδέα, αμέσως μετά, να ικανοποιήσουν τους εντολείς τους και στις γεωπολιτικές (και πολιτιστικές...) απαιτήσεις τους ακρωτηριάζοντας (και διαμοιράζοντας) τη χώρα και αλλοιώνοντας παντοιοτρόπως τους Ελληνες.
  Δε βλέπουν, όμως, οι δείλαιοι, ότι η Νέμεση πλησιάζει, ότι οι πέτρες ήδη σηκώνονται...Θα ευχόμαστε η ανατροπή, η κάθαρση να γίνει χωρίς βία. Από αυτούς και τους, εκούσια ή ακούσια υποστηρικτές τους εξαρτάται, κυρίως...

 

  Αυτοί που επέβαλαν τη νέα, μη νομιμοποιημένη πλέον, κατοχική κυβέρνηση, πανικόβλητοι μπροστά στη μεγαλειώδη σημερινή κινητοποίηση και για να μπορέσουν να προωθήσουν τα σχέδιά τους για την οικονομία μας, την κοινωνία μας και την εθνική μας ακεραιότητα και υπόσταση κατέφυγαν στην άθλια προβοκάτσια, που στοίχισε και ανθρώπινες ζωές
  Η απάντηση του Ελληνικού λαού θα είναι η ενδυνάμωση του αγώνα, ώστε μέσα από τις δημοκρατικές-κοινοβουλευτικές διαδικασίες να ανατραπεί ταχύτατα η κατοχική κυβέρνηση και να ακυρωθεί η νέα κατοχή
Μετά τις "χρεωκοπίες", τους "Τιτανικούς", τα "πιστόλια στο τραπέζι" και τις λοιπές διεθνείς πρωθυπουργικές ιλαροτραγωδίες ,με την πριμοδότηση των μεγαλο ΜΜΕ, η αιτηθείσα , ως κατάληξη, "πολιτική στήριξη" κατά την πρωθυπουργική "απαίτηση" απέδειξε για μια ακόμη φορά με το εξευτελιστικό "σχέδιο σωτηρίας" τι σημαίνει "κοινοτική αλληλεγγύη" για τη χώρα μας.
Η κοινοποίηση της απόφασης των Γαλλογερμανών στον πρωθυπουργό της χώρας , χωρίς καν να ζητηθεί η γνώμη του, δεν εξελήφθη από τον ίδιο ως έσχατος εξευτελισμός, αλλά ως θετικό στοιχείο, αφού εκπλήρωθηκε η διακαής επιδίωξή του, δηλ. η παρουσία του, αμερικανικής επιρροής, ΔΝΤ.
Ενδιαφέρει τους Γαλλογερμανούς και τους βόρειους συμμάχους τους να επιδοτεί μονίμως η χώρα μας και ο ελληνικός λαός με δανεικά, λόγω της συμμετοχής στην Ε.Ε στην Ο.Ν.Ε και στο ευρώ, την ευημερία τους. Με δανεικά από τις τράπεζες τους με τοκογλυφικούς τόκους.
Δεν τους ενδιαφέρει όμως αν έτσι δεν πρόκειται ποτέ να ορθοποδήσουμε και ότι η πορεία μας προς την πραγματική χρεωκοπία είναι προδιαγεγραμμένη. Δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν ούτε ένα ευρώ από τα πλεονασματά τους. Και γι' αυτό τα ΜΜΕ τους παρουσιάζουν την Ελλάδα και τους Ελληνες με τον πιο απαξιωτικό τρόπο.
Οι εσωτερικές τους αντιθέσεις για σκληρό ή υποτιμημένο ευρώ,δεν αφορούν την Ελλάδα, που έχει αποδιαρθρώσει σχεδόν ολοκληρωτικά την παραγωγική της ικανότητα. Ενδιαφέρει μόνο τους τραπεζίτες τους, τους βιομηχάνους τους και τον πρωθυπουργό μας ως εκπρόσωπο της αμερικάνικης πλευράς.
Η εμπλοκή του ΔΝΤ σημαίνει ότι αυτοί δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα, ως συνήθως, χωρίς την άδεια των ΗΠΑ.
Αν η Ελλάδα έχει τέτοιους φίλους....
Αν η Ελλάδα έχει τέτοιο πρωθυπουργό...
Αν η Ελλάδα δεν αποχωρήσει από την Ε.Ε και το ευρώ...
  Το φορολογικό νομοσχέδιο, που διατυμπανίσθηκε από τους ανησυχούντες κυβερνητικούς, με τη συνδρομή των μεγαλοΜ.Μ.Ε., ως εργαλείο δίκαιης αναδιανομής και ως ιδεολογική επανάκαμψη από το νεοφιλελευθερισμό των βάρβαρων έκτακτων μέτρων , εντάσσεται στο ίδιο σχέδιο διάλυσης της χώρας μαζί με το "πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης", την οιονεί υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, το ασφαλιστικό, την ιθαγένεια, τον "Καλλικράτη", και την άκρως ανησυχητική για την ακεραιότητα της χώρας πρωθυπουργική στάση στα εθνικά θέματα.
  Ιδια νοοτροπία με τα έκτακτα μέτρα διέπει τους συντάκτες του φορολογικού . Βασικός στόχος τα πιό αδύνατα κοινωνικά στρώματα, ακόμη και οι απολυμένοι, ώστε να διαλυθεί, όπως ελπίζουν, η κοινωνική συνοχή, που ευνοεί τα πρωθυπουργικά σχέδια κατά της ακεραιότητας της χώρας , ενώ μεγάλο κεφάλαιο, Τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις όχι μόνο μένουν στο απυρόβλητο αλλά ευνοούνται στο όνομα της «ανάπτυξης».   
  Με την εφαρμογή των προβλεπομένων στο νομοσχέδιο δηλ. την αύξηση της φορολογίας και την επιβολή ΦΠΑ σε νέες υπηρεσίες και αγαθά κατ' επιταγή της Ε.Ε. , θα συντελεσθεί άλλη μία θηριώδης αύξηση τιμών, όπως στα καύσιμα, και νέα αφαίμαξη των πιο αδύνατων χωρίς μάλιστα καμμιά ελπίδα ανάκαμψης.
  Ευελπιστούμε ότι όταν συνειδητοποιηθεί πλήρως το πρωθυπουργικό σχέδιο θα δοθεί η απάντηση που αρμόζει σ' αυτούς που βυσσοδομούν κατά της χώρας και του ελληνικού λαού
ΈναρξηΠροηγούμενο1234567ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 7


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)