ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Κορύφωση της εθελοδουλίας

Η εθελοδουλία δεν είναι, πράγματι, μόνο ελληνικό φαινόμενο, όμως στην Ελλάδα άνθιζε διαχρονικά, από την αρχαιότητα (π.χ. Ανταλκίδειος ειρήνη, γραικύλοι κ.λπ) και ακμάζει, συνήθως, μετά από εμφυλίους() πολέμους ή ευρύτερους έως και παγκόσμιους, και οφείλεται συνοπτικά στην γεωγραφική μας θέση() και τον ατομισμό των Ελλήνων, που τον εκμεταλλεύονται όσοι μας επιβουλεύονται και εύκολα αγρεύουν τους «φιλήκοους» των ξένων (όπως τους αποκάλεσε ο μεγάλος Καποδίστριας).

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα και της νεότερης Ελλάδας, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην μπορεί να εκπροσωπείται ποτέ, σχεδόν, από καθαρά εθνικούς, Ελληνες ταγούς, ηγήτορες, κυρίως πολιτικούς

Μια, κυρίαρχη, εκδήλωση εθελοδουλίας πρόσφατη είναι η ένταξή μας στην ΕΟΚ (τότε) το 1980, Ε.Ε, σήμερα, με δικαιολόγηση την προάσπιση της Δημοκρατίας(!), την αντιμετώπιση των Εθνικών κινδύνων(!) και, Ανάπτυξη !! Και μια «απόδειξη» ότι δεν διακυβεύεται η Εθνική ανεξαρτησία, μας έλεγαν, είναι ότι όποια απόφαση της ΕΟΚ τελεί υπό την αίρεση του βέτο (veto=απαγορεύω), όταν βλάπτονται τα συμφέροντα μιας χώρας.

Ομως, όπως ήταν αναμενόμενο(!), οι «μεγάλες» χώρες (Γαλλία και, κυρίως, Γερμανία) κατόρθωναν, σιγά, σιγά να περιορίζουν το δικαίωμα του veto, εκτός εάν επλήττοντο εθνικά συμφέροντα μιας χώρας, κάτι που ισχύει τυπικά μέχρι τώρα, αλλά που σπάνια προβάλλεται από κάποια «μικρή», μιας που η εθελοδουλία καλλιεργείται(!) προσεκτικά από τους «μεγάλους» μέσα στις «μικρές» και πολύ αποτελεσματικά, ιδιαίτερα, στην Ελλάδα.

Ετσι, τώρα, οι «μεγάλοι» έκριναν πως δεν χρειάζεται, πλέον, αυτό το veto, γιατί (λένε) δυσκολεύεται η γρήγορη αντιμετώπιση προβλημάτων και μια που επιδιώκεται η εμβάθυνση της ενότητας και ολοκλήρωσης(!) της «Ευρωπαϊκής Ενωσης» (Ε.Ε.), για την οποία όλοι οι εθελόδουλοι στην Ελλάδα «τα δίνουν όλα» στους πάτρωνές τους.

Στο «πνεύμα» αυτό εισήχθη, στα τέλη του 2023, στο ευρωκοινοβούλιο (ευτυχώς, για το θέμα αυτό, τουλάχιστο) με την ανύπαρκτη ισχύ, επίσημα, πλέον, νομοσχέδιο κατάργησης του veto!! Και το αποτέλεσμα ήταν 291 των ευρωβουλευτών να ψηφίσουν Ναι και 274 Οχι!!

Εννοείται ότι «η απόφαση» δεν «λέει» τίποτα. Αρκεί ένα μόνο κράτος, μέλος της Ε.Ε., να προβάλει το veto του, εκτός πια αν η ίδια η Ε.Ε. παραβεί τους «νόμους» του και αναγνωρισθεί ένα αυταρχικό (όπως στην πράξη είναι) κατασκεύασμα, ως απλό παράρτημα της Παγκοσμιοποίησης της Δύσης(!), δηλ. ένα παραδιεθνές «παρακράτος» του ανεξέλεγκτου Νταβός.

Από τα παραπάνω καλό είναι να δημοσιοποιηθούν, και να τα θυμόμαστε για τα περαιτέρω…

Ψήφισαν ΝΑΙ, κατάργηση του veto, από τη Ν.Δ. Μεϊμαράκης Βαγγέλης, Ασημακοπούλου Αννα Μισέλ, Κεφαλογιάννης Μανώλης, Σπυράκη Μαρία και Κυμπουρόπουλος Στυλιανός, από ΣΥΡΙΖΑ Αρβανίτης Κώστας, Παπαδημούλης Δημήτριος, Γεωργούλης Αλέξης και η Καϊλή Εύα του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κύρτσος Ανεξάρτητος. Από τους υπόλοιπους είπαν ΟΧΙ  οι Ελίζα Βόζενμπεργκ (Ν.Δ.) και Μανόλης Φράγκος (Ελληνική Λύση-Βελόπουλος), Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνου και Κώστας Παπαδάκης (ΚΚΕ) και Νίκος Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ!).

Αλλωστε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο σημαιοφόρος της κατάργησης του βέτο!!

Ας θυμόμαστε τους πρώτους 10(!) (Αξιος ο μισθός τους!!!) πάντοτε ως «εθνικούς» μειοδότες.

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)