ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΣΚΕ

Από τηνίδρυσή μας έχουμε ξεκαθαρίσει ότι για το ΑΣΚΕ εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός. Ηπροεκλογική περίοδος είναι απλώς ένα χρονικό διάστημα, στο οποίο έχουμε τη δυνατότητανα παρουσιάσουμε ευρύτερα τις θέσεις μας. Ειδικά σ' αυτές τις εκλογές, επειδή ήταν για τοΕυρωκοινοβούλιο, δώσαμε βάρος σε 3 ζητήματα
• Να εξηγήσουμε, ποιος είναι ο χαρακτήρας της ΕΟΚ (δημιούργημα των ελίτ που εξουσιάζουν τη Δυτική Ευρώπη, για την αγριότερη εκμετάλλευση των ασθενέστερων χωρών).
• Ναεξηγήσουμε, ποιες είναι οι συνέπειες της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.
• Να εξηγήσουμε ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΟΚείναι αναγκαία και εφικτή.
Στο ιδεολογικό επίπεδο η παρέμβασήμας είχε θετική απήχηση, γιατί η υπόθεση Οτσαλάν, το έγκλημα κατά τηςΓιουγκοσλαβίας, τα εντεινόμενα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ακόμη καιτο σκάνδαλο της τελευταίας στιγμής με τα τοξικά τρόφιμα διέλυσαν τηνεμπιστοσύνη του λαού προς την ΕΟΚ
Είχαμε τη σωστή ιδέα να ξεκινήσουμεαρκετά νωρίς με τη σύσκεψη της 27ης Φλεβάρη, οπότε και αποφασίσαμε τη συμμετοχήμας στις εκλογές. Ο απολογισμός μας, σε σχέση με όσα προγραμματίσαμε και σεσχέση με τις μικρές οργανωτικές και οικονομικές δυνατότητες του ΑΣΚΕ, ήταν παραπάνωαπό ικανοποιητική.

α) Κλιμάκια - Συγκεντρώσεις

Κλιμάκια του ΑΣΚΕπεριόδευσαν σ' όλη την Ελλάδα, εκτός από τη Δ. Μακεδονία και τα περισσότερανησιά.
Δεν ήταν ικανοποιητική η παρουσία κλιμακίωνστο Λεκανοπέδιο, αλλά ήταν καλύτερη από κάθε άλλη προεκλογική περίοδο. Τακλιμάκια κόλλησαν 3.500 αφίσες και μοίρασαν 60.000 προκηρύξεις.
Πραγματοποιήσαμε μια προεκλογικήσυνεστίαση στα γραφεία μας στις 25 Απρίλη και 17 συγκεντρώσεις σε σπίτια, απότις οποίες οι 6 στην Επαρχία. Πήραν μέρος συνολικά 220 άτομα, που συνέβαλανσημαντικά στην εκλογική μας επιτυχία. Ήταν η σίγουρη εκλογική βάση, από τηνοποία ξεκινήσαμε.

β) ΜΜΕ

Η προβολή μας από τα ΜΜΕυπερέβη τις προσδοκίες μας. Εκδώσαμε 10 δελτία τύπου, που όλα δημοσιεύτηκανστην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και την ΑΘΗΝΑΪΚΗ, οι πολιτικοί συντάκτες των οποίωναντιμετωπίζουν με εκτίμηση και συμπάθεια τον αγώνα του ΑΣΚΕ. Τα ΝΕΑ δημοσίευσαν(για πρώτη φορά) 2 δελτία. Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ δημοσίευσε 11 άρθρα του Ν. Καργόπουλου και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ένα άρθρο του Σ.Στενού. Ο Γ. Καλαμίτσης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ διάβασε και σχολίασε όλη τηνπροεκλογική προκήρυξη του ΑΣΚΕ και ο Γ. Παπαδάκης στην τηλεόραση διάβασε τηνημέρα των εκλογών τη διαμαρτυρία του ΑΣΚΕ για την έλλειψη ψηφοδελτίων.

Ιδιαίτεραφιλική ήταν η αντιμετώπιση μας από τα τοπικά ΜΜΕ. Σε όποιο νομό το ΑΣΚΕ έχειέστω και ένα μέλος ή φίλο μπορεί να βρει πρόσβαση στα ΜΜΕ. Π.χ. στο ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤVτης Καρδίτσας δώσαμε 2 φορές συνέντευξη, όπως και σε 3 τοπικές εφημερίδες.’λλες 2 φορές στο ΚΑΝΑΛΙ 1 της Λαμίας και στο ΠΡΩΙΝΗ TV της Καβάλας. Επίσης στοΡΑΔΙΟ 1 του Βόλου και σε εφημερίδες της Θήβας και του Ηρακλείου.
Αρνηθήκαμε το 5λεπτο πουμας "προσέφερε" η Διακομματική στα κρατικά κανάλια, για το οποίο εκδώσαμε ανακοίνωση (βλ. παρακάτω).Είναι φανερό ότι η σχέση μας με τα ΜΜΕ πρέπει, πλέον, να περάσει σε άλλοεπίπεδο.

γ) Οικονομικά

Χάρη στις έκτακτες συνδρομές μελών και φίλωνκαι την αποταμίευση που είχαμε, καλύψαμε το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων μας(παράβολο, ψηφοδέλτια, υλικό, ταξίδια). Όποιος φίλος θέλει μπορεί να δώσει τησυνδρομή του (αν δεν έδωσε) ή να προμηθευτεί μπλοκάκια, να τα διακινήσει τοκαλοκαίρι, για να εξοφλήσουμε τα χρέη μας και να δημιουργήσουμε μια νέααποταμίευση, για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες, πλέον, υποχρεώσεις μας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΣΧΟΛΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΚΕ »


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)