ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Παραμύθι με όνομα

’ρθρο του Ν. Καργόπουλου στην εφημερίδα "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ"

Ευρωπαϊκή ένωση: μύθος. Απλώς μερική σύμπτωση αδηφάγων οικονομικών συμφερόντων: Η ενοχή Γερμανία, με ψευδώνυμο, για να ξανατολμήσει την κυριαρχία στην Ευρώπη. Η Γαλλία, πολιτική ηγεσία στην αρχή, θεώρησε ότι η Γερμανία θα χρειάζεται εσαεί το ψευδώνυμο. Οι ΗΠΑ, έχοντας τον έλεγχο σε ευρωπαϊκές χώρες (και με το σχέδιο Μάρσάλ), σε άλλες περισσότερο (Ιταλία, Ελλάδα, Ολλανδία) και σε άλλες λιγότερο, μέσω ΕΟΚ διεμβολίζουν ευκολότερα τις υπόλοιπες. Το εβραϊκό κεφάλαιο, που κερδίζει περισσότερα κινούμενο διακρατικά.
Ευρωπαϊκό έθνος: ιδεολόγημα, που στηρίζεται πράγματι σε κάποια κοινά στοιχεία που έχουν (πλην Ελλήνων). Ιδεολόγημα χρήσιμο, για να καλύψει τον πραγματικό στόχο, την άγρια εκμετάλλευση των ασθενέστερων χωρών και όλων των λαών. Που, όμως, εγκαταλείπεται σιγά-σιγά, καθώς τα συμφέροντα άρχισαν να αποκλίνουν. Από τα κέρδη αυτής της εκμετάλλευσης (τουλάχιστον στην Ελλάδα) χρηματοδοτούνται πολιτικοί, ΜΜΕ και πανεπιστημιακοί και διαλαλούν: μονόδρομος. Γιατί; Έτσι, χωρίς επιχειρήματα. Αρκεί να ακούγεται χιλιάδες φορές (Γκαίμπελς).
Διασφαλίζουμε τη δημοκρατία, λένε, όταν για κανένα ζήτημα δεν αποφασίζει (ούτε ερωτάται) ο ελληνικός λαός, ούτε γνωρίζει ποιος αποφασίζει και τι αποφασίζει για την τύχη του.
Διασφαλίζουμε τα σύνορα μας, λένε, όταν επανειλημμένα η ίδια η ΕΟΚ και έργω (Ίμια) και λόγω αρνείται να το κάνει: "Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να αναμιχθούμε", είπε για το Αιγαίο ο "προεδρεύων".
Θα ανέβει το βιοτικό μας επίπεδο, λένε, όταν συνεχώς φτωχαίνουμε, όταν εξαθλιώνονται αγρότες, απολύονται εργάτες, απειλούνται υπάλληλoι, εξαφανίζεται η ελληνική βιομηχανία και βιοτεχνία, όταν μπαίνει στο στόχαστρο η κοινωνική πρόνοια, όταν οδηγούμαστε σε οικονομική κρίση.
Υπερασπίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, λένε αυτοί που βομβαρδίζουν αδιακρίτως με ουράνιο Σέρβους, Αλβανούς, Ιρακινούς (και άλλους αύριο, αν συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε), άνδρες, γυναίκες, παιδιά, σχολεία, νοσοκομεία ταυτιζόμαστε με τους υπερατλαντικούς γκάνγκστερ.
Το παραμύθι, σε νέα διασκευή, προβλέπει πως η ΕΟΚ στο μέλλον θα γίνει καλύτερη, ίσως σοσιαλιστική!
Αποτελεσματικό το παραμύθι. Κοιμίζει. Αλλά μέχρι πότε; ’λλοι λαοί, που ερωτώνται, διαχωρίζουν τη θέση τους, παρ' ότι το σύνολο των πολιτικών τους κομμάτων (σχεδόν) είναι υπέρ της ΕΟΚ, παρά την εξωφρενική πλύση εγκεφάλου. Οι Νορβηγοί και οι Ελβετοί με 2 δημοψηφίσματα απέρριψαν την ένταξη στην ΕΟΚ. Το 49% των Δανών είπαν ΟΧ/ στο Μάαστριχτ και το 53% ΟΧΙ στο ευρώ. Το 48% των Γάλλων και το 48% των Σουηδών είπαν ΟΧΙ στο Μάαστριχτ. Το 40% των Ιρλανδών είπαν ΟΧΙ στο Αμστερνταμ. Οι σημερινές (δικές τους) δημοσκοπήσεις είναι ακόμη δυσμενέστερες γι'αυτούς.
Εμείς πότε θα αντιδράσουμε; Τελευταίοι; Εμείς, που με στοιχεία της ίδιας της ΕΟΚ υφιστάμεθα βαρύτερα απ' όλους τις οικονομικές, πολιτιστικές και κοινωνικές συνέπειες της ένταξης; Εμείς, που δεν έχουμε πολιτιστική ή φυλετική συγγένεια με τα γερμανικά φύλα, που κυριάρχησαν στη Δυτική Ευρώπη, ούτε ιστορική, με τους μισθοφόρους, τον παπισμό, την αποικιοκρατία και το μιλιταρισμό;
Ας μην περιμένουμε τίποτα από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Ήταν πάντοτε εξαρτημένες. Κι αυτό δεν αφορά μόνο στο συντηρητικό χώρο, αλλά και σε μεγάλη μερίδα της αριστεράς. Ας τολμήσουμε τα πρώτα ΟΧΙ, απέναντι στα ατελείωτα δικά τους ΝΑΙ. Όσοι "αρχαϊκοί" επιμένουμε να διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας, την εντιμότητά μας, το θάρρος μας, την αγάπη μας για την πατρίδα μας, την απέχθεια για την κοινωνική αδικία, την πίστη μας στη δημοκρατία, ας συναντηθούμε στο αίτημα: άμεση αποχώρηση από την ΕΟΚ. Προς το συμφέρον του συνόλου (σχεδόν) των κατοίκων αυτής της χώρας. Προς το συμφέρον του συνόλου των πολιτών αυτής της χώρας.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)