ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - κλείνουν βιομηχανίες

  • Η ΡΑLCO (ρουχισμός) μεταφέρει τις επιχειρήσεις της στη Βουλγαρία, όπου θα καταβάλλει μισθούς πείνας, και 500 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο. Η κυβέρνηση (Χριστοδουλάκης κλπ.) δηλώνει ότι είναι στο πλευρό τους και θα κάνει ό,τι μπορεί!
  • Κανείς, όμως, δεν ανέφερε ότι η ΡΑLCO χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση για να μετακομίσει σε χώρα του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού»!!
  • Η καπνοβιομηχανία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ αγοράστηκε από τη Filips Μorris, για να την κλείσουν, απολύοντας τους εργαζόμενους, και να αποκτήσουν το μερίδιο της στην αγορά, εισάγοντας τσιγάρα.
  • Η κυβέρνηση και εδώ δηλώνει στο πλευρό των εργαζομένων, ζητώντας ταυτόχρονα την είσοδο ξένων κεφαλαίων. Ελπίζουμε χωρίς να χρηματοδοτεί κιόλας την ξένη εταιρία...
  • Πολλαπλασιάζονται οι «πτωχεύσεις» επιχειρήσεων, ώστε να διώχνουν τους εργαζόμενους χωρίς αποζημιώσεις. Και εδώ η κυβέρνηση δηλώνει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους!
  • Ο ΣΕΒ ζητά μείωση μισθών ( παρότι στην Ελλάδα έχουμε τους μικρότερους της Ε.Ε.) και ασφαλιστικών εισφορών, διαφορετικά απειλεί με ... μεταναστεύσεις. Η κυβέρνηση επιπλήττει το ΣΕΒ, ζητώντας μεγαλύτερη ευαισθησία!
  • Η («σοσιαλιστική») κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών, ακολουθώντας πιστά τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε., επιδιώκει την εξαθλίωση των εργαζομένων (την ίδια στιγμή που δηλώνει ότι τους υποστηρίζει), τη γιγάντωση της ανεργίας και πλήρη ανασφάλεια στο χώρο της εργασίας, ώστε να πέσει το κόστος και να αυξηθεί η ... ανταγωνιστικότητα, δηλ. να αυξήσουν τη λεία από την καταλήστευση της εργασίας και να αυξήσουν τα 25 τρισεκατομμύρια (!!!) που είναι ήδη σε καταθέσεις στην Ελβετία.
  • Η κοινωνία των 2/3, δηλ. του 1/10, πλησιάζει, όπως οραματίζεται η παγκοσμιοποίηση των ΗΠΑ και της Ε.Ε.. Κάποιοι, που νόμιζαν ότι θα είναι βολεμένοι ισοβίως, θα διαψευστούν οικτρά. Και ακόμη περισσότερο όσοι πίστεψαν τις κοροϊδίες για την ένταξη μας στην ΕΟΚ και την ΟΝΕ.
    Πλησιάζει, όμως, και η ώρα των εργαζομένων.


    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)