ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΟΙ (όπως πάντα) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

Οι σύμμαχοι και εταίροι μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. συνεχίζουν σταθερά να δείχνουν τις διαθέσεις τους απέναντι στον ελληνισμό, να αποδεικνύουν ότι η εξωτερική πολιτική που ακολουθούμε μας ζημιώνει σοβαρά και ότι πρέπει να χαράξουμε μια άλλη, αδέσμευτη, πολιτική. Θα ήταν αυταπάτη να πιστεύαμε ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα με την επικράτηση των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ ή με αλλαγές κυβερνήσεων στις χώρες της Ε.Ε..

Η φινλανδική πρωτοβουλία για το Κυπριακό

Η προεδρεύουσα της Ε.Ε. Φινλανδία διατύπωσε μια δέσμη προτάσεων με τον ισχυρισμό ότι η υλοποίησή τους θα αποτελούσε ένα βήμα προόδου για το Κυπριακό. Αν και επισήμως δεν παρουσιάστηκε τίποτα, οι φινλανδικές προτάσεις διέρρευσαν στον τύπο και αποτελούν προσπάθεια επαναφοράς του σχεδίου Ανάν μέσω της Ε.Ε., γι’ αυτό ο κυπριακός ελληνισμός τις απέρριψε. Στην ουσία ζητούν να αναγνωριστεί η Κυπριακή Δημοκρατία (με κυριαρχία μόνο στο ελεύθερο τμήμα!) από μία χώρα, τη μοναδική που δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα (την Τουρκία) με αντάλλαγμα τη νομιμοποίηση και την αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος του Αττίλα από όλες τις χώρες του κόσμου!
Η συνάντηση στο Ελσίνκι, που θα προωθούσε τις προτάσεις, δεν έγινε, επειδή η Τουρκία αρνήθηκε να παραβρεθεί. Το καταπιεστικό καθεστώς της ’γκυρας φοβάται (ορθώς) ότι η παραμικρή υποχώρησή του στο Κυπριακό (ή στο Κουρδικό ή αλλού) ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και δρομολογεί τη διάλυσή του. Μόνο οι ελληνόφωνοι πεμπτοφαλαγγίτες μας το παρουσιάζουν ως παντοδύναμο, για να μας πιέζουν να υποχωρούμε σε κάθε παράλογη διεκδίκησή του.

«Έλληνες» δημοσιογράφοι στον Αττίλα

Κάποιοι τέτοιοι πεμπτοφαλαγγίτες, εκσυγχρονιστές, υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν, πήραν μέρος σε δημοσιογραφικό συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε 9-11 Νοέμβρη στην κατεχόμενη Λευκωσία, στην έδρα της επιτροπής Φουλμπράιτ: Αλέξης Ηρακλείδης, καθηγητής Παντείου, Πάσχος Μανδραβέλης, αρθρογράφος της «Καθημερινής», Ηλίας Κανέλλης, αρθρογράφος της «Αυγής», δημοσιογράφοι των κυπριακών εφημερίδων «Πολίτης» και «Αλήθεια» και εκπρόσωποι ΜΚΟ, που (ως γνωστόν) χρηματοδοτήθηκαν από τη UNOPS. Εννοείται ότι τέτοιες εκδηλώσεις προσδίδουν νομιμότητα στο κατοχικό καθεστώς.
Τις ίδιες μέρες, 5-11 Νοέμβρη, το «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών» (!!) διοργάνωσε σεμινάριο για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους στους Δελφούς, με εκπαιδευτές Έλληνες και Τούρκους ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους. Τι άλλο μπορεί να τους απασχόλησε, εκτός από την επαναφορά του σχεδίου Ανάν; Το δυστύχημα είναι ότι παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Ενώσεων Συντακτών Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και εκπρόσωπος της Γραμματείας Τύπου της Κύπρου! Συνέπεια της συμμετοχής μας στην Ε.Ε.!

Ταλάτ, Γιωργάκης και ΑΚΕΛ

Τόσα χρόνια προσπαθούσε ο Ταλάτ να βάλει το κόμμα του στη Σοσιαλιστική Διεθνή και δεν μπορούσε. Έπρεπε να γίνει πρόεδρός της ο Γιωργάκης, για να το πετύχει. Πράγματι το Συμβούλιο της Διεθνούς (Χιλή 5-7/11/06) υπό την προεδρία του Γιωργάκη αποφάσισε να κάνει δόκιμο μέλος το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, προσφέροντας νομιμοποίηση και στο ίδιο το κατοχικό καθεστώς του Αττίλα! Το περιοδικό «Μεταρρύθμιση», που εκδίδεται από εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ (Μπίστης, Σωμερίτης, Μπεγλίτης), στο εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης είχε τις φωτογραφίες 6 «ηγετών της ευρωπαϊκής αριστεράς», ένας από τους οποίους ήταν ο Ταλάτ!!
Εν τω μεταξύ, το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει πάντα «αδελφό» το κόμμα του κατοχικού προέδρου και συνεχίζει (και πυκνώνει) τις κοινές εκδηλώσεις μαζί του! Μετά μας φταίνε οι ξένοι!!

Οι αποκαλύψεις του Γκρέγκορι Κόπλεϊ

Ισχυρό χτύπημα δέχτηκε το καθεστώς της Τουρκίας με τις αποκαλύψεις της Ένωσης Διεθνών Στρατηγικών Μελετών του Γκρέγκορι Κόπλεϊ ότι Έλληνες αιχμάλωτοι-αγνοούμενοι της κυπριακής τραγωδίας του 1974 (και Κούρδοι αγωνιστές) χρησιμοποιήθηκαν από τον τουρκικό στρατό σε εργαστήρια έξω από την ’γκυρα ως πειραματόζωα για χημικά-βιολογικά όπλα! Όπλα που και άλλες πηγές βεβαιώνουν ότι ήδη κατέχει η Τουρκία και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και εναντίον της Ελλάδας.
Οι πρώτοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον τουρκικό στρατό ήταν οι πεμπτοφαλαγγίτες στον ελληνόφωνο τύπο, όπως η «Πανδώρα» του «Βήματος» και ο Μακ. Δρουσιώτης στον «Πολίτη» και την «Ελευθεροτυπία», που προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός και να πλήξουν την αξιοπιστία του Κόπλεϊ. Αλλά ο Κόπλεϊ τους απάντησε ότι πελάτες του είναι 170 κυβερνήσεις (μεταξύ αυτών και η αμερικανική), ότι διαθέτει εκατοντάδες συλλέκτες πληροφοριών σε όλο τον κόσμο και ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι αληθείς, γιατί «προέκυψαν από ανθρώπινες πηγές στο πεδίο (δηλ. την Τουρκία)», δηλ. τον τουρκικό στρατό, θα προσθέταμε εμείς. Ιδιαίτερα για το Δρουσιώτη απάντησε ότι «γίναμε δέκτες πληροφοριών για κάποιες κατά τα φαινόμενα ενδιαφέρουσες οικονομικές διασυνδέσεις του με πηγές που θέλουν πάρα πολύ να επηρεάσουν το κυπριακό πολιτικό σκηνικό»!!
Αξίζει να προσθέσουμε ότι η «Πανδώρα» χαρακτηρίζει το Κυπριακό ως «εθνικό θέμα» (σε εισαγωγικά) και καταγγέλλει την ελληνοκυπριακή πλευρά ως αδιάλλακτη!

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας

Η φινλανδική πρωτοβουλία δεν είχε σκοπό μόνο να προωθήσει τα σχέδια των Αγγλοαμερικανών στο Κυπριακό, αλλά και να παρακάμψει τα εμπόδια για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., αφού θα εμφανιζόταν η Τουρκία διαλλακτική.
Στην πραγματικότητα ουδείς εταίρος συγκινείται με το Κυπριακό, απλώς κάποιοι το χρησιμοποιούν ως πρόσχημα, για να απομακρύνουν την τουρκική ένταξη, που θα συμβάλει στην περαιτέρω κοινωνική και πολιτική διάλυση της Ε.Ε.. Έστω κι έτσι όμως, η ελληνική πλευρά (αφού κακώς Ελλάδα και Κύπρος είναι μέλη της Ε.Ε., τουλάχιστον) μπορεί να βρίσκει συμμάχους και να μην επιτρέπει να κλείσει κανένα κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ήδη από τα 35 κεφάλαια ήρθαν για συζήτηση 4, έκλεισε μόνο το 1ο, πάγωσαν τα 3. Η Κομισιόν, για να κάμψει τις αντιρρήσεις της Κύπρου (και της Ελλάδας;), ανέβαλε μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου την εισήγησή της για κυρώσεις, στη (βέβαιη) περίπτωση που η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Απ’ ό,τι φαίνεται διαμορφώνονται δύο τάσεις. Η μία (Κύπρος, Ελλάδα κ.λ.π.) επιδιώκει να διαιωνίσει τις διαπραγματεύσεις, ενώ η άλλη (Βρετανία κ.λ.π.) επιδιώκει να κλείσει όλα τα κεφάλαια πλην 3-4, τα οποία θα κρατάει ανοιχτά, (υποτίθεται) για να πιέζεται η Τουρκία, και την κατάλληλη στιγμή να τα ξεμπλοκάρει κι αυτά και να ολοκληρώσει την ένταξη. Πάντως, αρχίζει πλέον να φαίνεται ως πιθανό να αποσύρει η ίδια η Τουρκία την αίτησή της να γίνει πλήρες μέλος, αφού δεν είναι διατεθειμένη να δώσει ούτε τα προσχήματα για «ευρωπαϊκή» συμπεριφορά.

Η Δυτική Θράκη και οι ΗΠΑ

Η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας έκανε σαφές ότι υποστηρίζει πλήρως την Τουρκία στην προσπάθειά της να επιβάλει συγκυριαρχία στη Δ. Θράκη, ως πρώτο βήμα για μελλοντικά σχέδια. (Ήδη η Τουρκία ασκεί ισχυρή επιρροή στο νομό Ροδόπης.) Ο επιτετραμμένος Τόμας Κάντριμαν σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (4/11/06) δήλωσε για τους μειονοτικούς ότι «τους θεωρούμε εθνικά Τούρκους», ενώ η Συνθήκη της Λοζάνης (1923) σαφώς τους χαρακτηρίζει ως μουσουλμάνους.
Η αλλαγή του χαρακτηρισμού είναι τεράστιας σημασίας, γιατί θα νομιμοποιήσει και θα αποθρασύνει την Τουρκία να λειτουργεί ως «μητέρα-πατρίδα» των μειονοτικών και να προωθήσει στη Δ. Θράκη σχέδια ανάλογα με την Κύπρο. Τα σχέδια αυτά ομολογούνται από τον κ. Κάντριμαν, που έφτασε στο σημείο να πει ότι «η Συνθήκη της Λοζάνης δεν είναι η τελευταία λέξη του Διεθνούς Δικαίου».
Η υπ. Εξ. Ντόρα αντέδρασε ψυχρά, δηλώνοντας ότι υπάρχει διαφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ σε αυτό το θέμα. Παρόμοια και η θέση του υπεύθυνου του ΠΑΣΟΚ Χ. Παπουτσή. Θυμίζουμε, όμως, ότι ως υπ. Εξ. (ποίου;) ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι δεν έχει αντίρρηση να χαρακτηριστεί η μειονότητα «τουρκική». Σε τι άλλωστε είχε αντίρρηση;
Η αμερικανική απάντηση στις ελληνικές αντιδράσεις ήταν ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ(!), που όχι μόνο καλύπτει τον επιτετραμμένο, όχι μόνο τονίζει ότι η αμερικανική ερμηνεία του όρου «μειονότητα» δε βασίζεται στη Συνθήκη της Λοζάνης, αλλά επεκτείνει το θέμα στους «εθνικής καταγωγής Μακεδόνες και Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα».
Είναι γεγονός ότι η ανακίνηση μειονοτικών ζητημάτων από τους Αμερικανούς αυτή τη στιγμή σχετίζεται με τη δυσαρέσκειά τους ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πιέζει όσο πρέπει τον Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο για παραχωρήσεις, όμως αποκαλύπτει και τις στρατηγικές τους επιδιώξεις.

Ελληνοτουρκικός στρατός!

Ενώ η Ελλάδα με δηλώσεις αξιωματούχων της αντιδρά (όσο αντιδρά) στην επιθετικότητα ΗΠΑ-Βρετανίας-Τουρκίας, στην πράξη επιβραβεύουμε την επιθετικότητα αυτή. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χηνοφώτης και ο Τούρκος ομόλογός του Μπουγιούκανιτ, κατά την 4ήμερη επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα 2-5 Νοεμβρίου, αποφάσισαν τη σύσταση 2 κοινών μονάδων (μιας διακλαδικής και μιας χερσαίας) με σκοπό τη συμμετοχή στις «ειρηνευτικές» αποστολές του ΝΑΤΟ!! Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σ. Μακόρμακ χαρακτήρισε την επίσκεψη «καλό και θετικό βήμα». Ο κ. Χηνοφώτης και ο πολιτικός του προϊστάμενος φαίνεται να ξεχνούν ότι ο στρατός με τον οποίο φτιάχνουν κοινές μονάδες εξακολουθεί να είναι στρατός κατοχής της μισής Κύπρου!
Την ίδια ώρα η υπ. Εξ. Ντόρα, ενώ δεν είχε βρει χρόνο να παραστεί στην εκδήλωση της κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα για την ανεξαρτησία της Κύπρου, παρέστη (πρώτη φορά υπ. Εξ. της Ελλάδας) με πλατιά χαμόγελα στην εκδήλωση της τουρκικής πρεσβείας για την εθνική γιορτή της Τουρκίας, δηλ. τη νίκη του Κεμάλ επί των Ελλήνων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)