ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Τι συμβαίνει με τις χειρουργικές επεμβάσεις ;

 

Κατά τη διάρκεια της έξαρσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του covid-19 ακούγονταν συνεχείς ανησυχίες των ιατρών των Δημόσιων Νοσοκομείων που ασφυκτιούσαν, ότι υπάρχουν κίνδυνοι με την ματαίωση (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) των εγχειρήσεων και επομένως για την υγεία των ασθενών. Και φαινόταν απόλυτα δικαιολογημένοι οι φόβοι τους.

 

Ξαφνικά, όμως, την ίδια μέρα (στα μέσα Μαρτίου) συμπτωματικά ακούστηκαν διαμαρτυρίες από 2 γιατρούς και ένα Δ/ντή Νοσοκομείου, ασχέτων μεταξύ των, διότι η ματαίωση των εγχειρήσεων μείωνε επικίνδυνα τις αποδοχές τους και τα Νοσοκομεία είχαν μεγάλες απώλειες εσόδων. Μάλιστα ο Δ/ντής είπε ότι πρέπει να ισχύσει νέος τρόπος καθορισμού της κρατικής επιχορήγησης!

 

Δηλαδή ο μισθός των χειρουργών (πέραν του σχεδόν καθολικού «φακελακιού»!) καθορίζεται «με το κεφάλι», και μάλιστα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, και για τα Νοσοκομεία το ίδιο ;

 

Κύριε, ελέησον!, αν γίνεται έτσι. Διότι μπορεί κανείς να κάνει πολλές και διάφορες σκέψεις... Και το περίεργο είναι ότι δεν ξαναακούστηκε κάτι τέτοιο, ούτε, έστω, ένα σχόλιο.

 

Τι συμβαίνει;  Γιατί άλλου είδους ανησυχίες μπορεί να δημιουργηθούν...

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)