ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

18/5/2017

Με ευγένεια και στυλ στην καρμανιόλα

Κείμενο σε pdf

Πριν λίγα χρόνια γράφτηκε στους τοίχους το φοβερό (για την εποχή), «Σημίτη, προδότη, καταδότη» και αντηχούσε παντού το ανατριχιαστικό, «Αλήτες, Μπάτσοι, Δημοσιογράφοι».

            Τώρα μας ζητούν οι υπηρέτες της καταστροφής με ευπρέπεια και όχι χαρακτηρισμούς, με αριστοκρατικό στυλ να βαδίζουμε ευτάκτως (μήπως και τραγουδώντας;) προς την καρμανιόλα των μνημονίων. Αξιος ο μισθός τους !

Θα συμμορφωθούμε αναγκαστικά. Η πλούσια ελληνική γλώσσα εξάντλησε, πλέον, όλους τους «χαρακτηρισμούς» και όλα τα «κοσμητικά» της επίθετα. Αλλωστε οι «κρατούντες»,  πασαλειμμένοι πατόκορφα με το χαβιαροβούτυρο του δέλεαρ της δοτής εξουσίας αισθάνονται ως να κυλούν και να μην τους αγγίζουν οι απρεπείς λέξεις.

Ανησυχούνε, όμως. Δεν πέτυχαν το χάος με το πέτσινο (κατά τον Αλέξη μας) κύπελλο στο Βόλο. Δεν «έπιασαν» οι εξαγγελίες για την Παιδεία και Υγεία. Αμφίβολη η «επιτυχία» του «θύματος» και θύτη στη Βουλή, ώστε όποιος διαμαρτύρεται απρεπώς να κατηγορείται ως … Χρυσαυγίτης, αλλά ελπιδοφόρο γι’ αυτούς το μπιροκούτι στο γήπεδο της Λεωφόρου (με πόση επιμονή η Τσιπραίικη TV αναζητούσε τη σταγόνα αίματος στο κεφάλι του άτυχου(;) προπονητή, ώστε να εξασφαλιστεί πολύμηνη ενασχόληση με τις απαιτούμενες ποινές και τα παρεπόμενα).

Τώρα, πλέον, ο Αλέξης, περιχαρής ήδη για τα «δύο ήρεμα χρόνια» που του έταξε ο πρέσβης των ΗΠΑ («αν προσέχει», όμως…) και την απειλή μομφής στον επικίνδυνο γι’αυτόν, πρόεδρο Τραμπ, επιστρέφει από την Κίνα με συμφωνίες-τσουνάμι επενδύσεων (όπως του επέτρεψαν οι Αμερικανοί…) και πολλές χαιρετούρες με Μεγάλους εκεί («ύψιστη τιμή για την Ελλάδα») και επισκέπτεται, έτσι, τη Βουλή για ένα ασήμαντο 4ο Μνημόνιο 941 σελίδων, ελπίζοντας να περάσει απαρατήρητο από αυτούς που πυροβολεί. Αμ δε…


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)