ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

28/11/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ - ΔΝΤ

   Ούτε τρεις μέρες δεν θα κρατήσει το θαύμα της νέας «επιτυχίας», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δηλ. της «βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους που αποφάσισαν με προσωρινό συμβιβασμό ΗΠΑ και Γερμανία μέσω των εκπροσώπων τους ΔΝΤ-Eurogroup ερήμην της κυβέρνησης, που εκλιπαρεί μόνο για τη δόση.
  Οι όροι που τέθηκαν για την τμηματική εκταμίευσή της δεν είναι μόνο εξευτελιστικοί είναι όροι που επιβάλλονται σε κατεχόμενη χώρα.
  Επαναγορά ομολόγων από τα ήδη λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, νοσοκομείων με τη συνδρομή του γνωστού και μη εξαιρεταίου κ. Προβόπουλου.
  Νέες αυτόματες περικοπές μισθών και συντάξεων, με το νέο μνημόνιο σε περίπτωση αποκλίσεων, που είναι βέβαιες μετά την άγρια λεηλασία των εισοδημάτων και την νέα φοροεπιδρομή που θα δημιουργήσει νέες «τρύπες» στα δημόσια έσοδα και στα ασφαλιστικά ταμεία. Το ίδιο θα ισχύσει και για καθυστέρηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τυχόν πλεονάσματα θα δεσμεύονται υπέρ των δανειστών.
 
   Δανειζόμαστε κι’ άλλα 44 δις για να «κουρέψουμε» έως το 2020 40 δις(!) Αυτό και μόνο δείχνει πόσο «βιώσιμο» είναι το χρέος, όταν μάλιστα οι Ελληνες αδυνατούν πλέον να πληρώνουν τα δεσμά τους. Ελπίζουμε αυτό να φέρει πιο κοντά την απόφαση της απελευθέρωσης από τη νέα κατοχή.

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)