ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΤΟ ΣΟΚ από τις πρόσφατες υπέρογκες ποινές

Κρότος πολύς ακούστηκε ανά το πανελλήνιο από τις δύο πρόσφατες αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων σε βάρος του τέως Δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου, της Ν.Δ., και αμέσως μετά του πρώην μεγαλοϋπουργού Α. Τσοχατζόπουλου, του ΠΑΣΟΚ. Ισόβια κάθειρξη στον πρώτο για σοβαρές ατασθαλίες πολλών εκατομμυρίων, που δε βρέθηκε όμως πού κατέληξαν(...), και 8ετής κάθειρξη στον δεύτερο για μη εγγραφή του νεοκλασικού υπό την Ακρόπολη στο «πόθεν έσχες» του.
Εντύπωση προκλήθηκε για το χρόνο (τάϊμινγκ...) έκδοσης των αποφάσεων και το ισοζύγιασμα ανάμεσα στα, μέχρι πρότινος, κυβερνητικά κόμματα και ακολούθησαν πολλά σχόλια, ακόμη και απορίες, για το ύψος των ποινών, πρωτοφανών μέχρι τώρα, παρά το ότι ήσαν νομότυπες.
Η Δικαιοσύνη, μια των τριών συνταγματικών εξουσιών, είναι τυπικά ανεξάρτητη και «τυφλή». Τυπικά όμως μόνο, γιατί όλοι γνωρίζουν, ή έστω υποπτεύονται, ότι η εκτελεστική εξουσία βρίσκει τρόπους να επεμβαίνει, προς όφελός της.
Επιχειρώντας να ερμηνεύσουμε το συγκεκριμένο γεγονός, πρέπει να θυμηθούμε ορισμένα πράγματα. Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά την πρώτη θητεία του δήλωσε : «Παραλαβάμε Δικαιοσύνη διαβρωμένη από εσωτερικά και εξωτερικά κυκλώματα» (!) και πέρασε ως κάτι, δυστυχώς, αυτονόητο! Εννοείται ότι αυτό δεν αφορά στην πλειονότητα των κατώτερων, κυρίως, βαθμίδων της, με αδιαμφισβήτητο παράδειγμα τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, που λίγο έλειψε να εκπαραθυρωθούν από τον πολιτικό «προϊστάμενό» τους, υπουργό, τότε, Δικαιοσύνης... Και υπάρχουν και άλλα παρόμοια...
Θα μπορούσε, λοιπόν, αναπόδεικτα όμως, να θεωρηθούν οι σοκαριστικές ποινές ως απάντηση της Δικαστικής Εξουσίας, λόγω και της αγανάκτησης από την μεγάλη οικονομική αφαίμαξη, στην εκτελεστική, που έχει περιέλθει σε πλήρη κοινωνική απαξίωση, όμως οι καταδικασθέντες ήσαν «καμένα χαρτιά».
Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών θα ήθελαν η Δικαιοσύνη να είναι, κατά το ανθρωπίνως δυνατό, πραγματικά αδέκαστη και «τυφλή» και να προασπίζεται τη συνταγματική τάξη, ιδιαίτερα στους τραγικούς καιρούς που ζούμε, και να αποφεύγει να εμπλέκεται στις πολιτικές μανούβρες για παραπλάνηση και αποπροσανατολισμό των πολλών. Και, άμεσα, να μη συμβάλλει, έστω και άθελα..., στην τρομοκράτηση των μεσαίων και μικρών, και μάλιστα τώρα που ετοιμάζουν, οι βασικοί υπαίτιοι της διάλυσης του κοινωνικού και εθνικού ιστού, το... περιουσιολόγιο για τους ιθαγενείς και την παραχώρηση όλης της δημόσιας και ιδιωτικής ελληνικής περιουσίας στους ξένους πάτρωνές τους.
Η συνέχεια και επίσπευση των χιλιάδων υποθέσεων που θα ακολουθήσουν καθώς και η ανεύρεση και επιστροφή στο κοινωνικό σύνολο των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων των κλοπιμαίων της ελίτ θα δείξει του λόγου το αληθές ή μη...

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)