ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Για το Δημοψήφισμα Μια ανατριχιαστική δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ.

Ο κ. Δένδιας, κατά δήλωσή του, εκφράζοντας τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη (sic! και όχι δηλ. τη Ν.Δ. στο σύνολό της...), σε συνέντευξή του στις 11:30π.μ την 28/1/2019, ανάμεσα στις άλλες μάρες-κουκουνάρες που εκστόμισε, σχετικά με την (κατάπτυστη) «συμφωνία» των Πρεσπών, δήλωσε, σε ερώτηση για Δημοψήφισμα:

«Δεν επιτρέπεται να αποφασίζει ο λαός για τέτοια σοβαρά θέματα. Αρμόδιοι γι’αυτά είναι οι βουλευτές. Αν θέλει εκείνος να αποφασίζει, ας εκλεγεί... βουλευτής»!!!

Μα, κ. Δένδια μας (!), ο λαός εκλέγει τους βουλευτές (και τα κόμματα) ως αντιπροσώπους του, δηλαδή να εκφράζουν τη λαϊκή βούληση και να τηρούν τη λαϊκή εντολή. Δεν τους εκλέγει δίνοντάς τους «λευκή επιταγή» να υπογράφουν ό,τι αυτοί θα θεωρούν ως εθνικό... συμφέρον, γιατί, όπως είναι πλέον παγκοίνως γνωστό, τουλάχιστο για το προτεκτοράτο-Ελλάδα, η πλειονότητα των βουλευτών ταυτίζουν το «εθνικό συμφέρον» με τις επιδιώξεις των, ξένων κυρίως..., πατρώνων τους.             Εντάξει;

Και ο ίδιος ο κ. εκπρόσωπος της μητσοτακικής «Νέας» (παρά τα 45 χρόνια της!) (μη) «Δημοκρατίας» έφερε ως απόδειξη του πόσο κακό (!) είναι κάθε Δημοψήφισμα για τους Λαούς το τι θα γινόταν, αν διεξαγόταν Δημοψήφισμα για την είσοδό μας στην ΕΟΚ (τότε) το 1980 : «ήταν βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ΟΧΙ στην ΕΟΚ»!!

Μα, κ. Δένδια, αυτό είναι απόδειξη του πόσο σημαντικό για τους λαούς είναι να διεξάγονται Δημοψηφίσματα για όλα τα σημαντικά θέματα που τους αφορούν (Γι’αυτό και το Σύνταγμα της Ελλάδας τα καθιερώνει στο άρθρο 44 και ιδιαιτέρως για σοβαρά Εθνικά θέματα). Αν γινόταν τότε Δημοψήφισμα, θα είχαμε γλιτώσει αυτή τη θανάσιμη αγκάλη της ΕΟΚ-Ε.Ε., δε θα είχαμε δεθεί με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992) και με το ΕΥΡΩ, που οδήγησαν στην καταστροφή την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας, θα είχαμε γλιτώσει από Σημίτηδες, Μητσοτάκηδες, Γιωργάκηδες, Τσίπρες και ...Δένδιες.

Και θα είχαμε θεμελιώσει την Εθνική Ανεξαρτησία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)