ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

 

Η χώρα μας, εκτός της πανδημίας, πλήττεται πλέον κι από άλλες, πολλαπλές κρίσεις. Την ενεργειακή, που προϋπήρχε του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά επιτάθηκε με τις ευρωνατοϊκές κυρώσεις, που τις υιοθέτησε πλήρως η Κυβέρνηση. Την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και τον υψηλό πληθωρισμό του «σκληρού» ευρώ, που φτωχοποιεί ραγδαία την κοινωνία μας, ενώ η επισιτιστική κρίση είναι προ των πυλών. Κι όλα αυτά  συμβαίνουν, αφού η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΟΚ-Ε.Ε. με τη συνδρομή των εθελόδουλων ηγεσιών, έχει καταντήσει τη χώρα μας ένα παραγωγικό ερειπιώνα.

 

Στα εθνικά θέματα η ανάμιξη Μητσοτάκη με τη συνάντηση με τον Ερντογάν και τον παραμερισμό Δένδια προκαλεί βάσιμες υποψίες για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Η γενική εσωτερική κατάσταση αυτήν την τρέχουσα περίοδο μόνο απαισιοδοξία αποπνέει. Το μέλλον δεν προοιωνίζεται αισιόδοξο.  Ο Ελληνικός Λαός αντιλαμβάνεται ότι τα χειρότερα έρχονται.

 

     Η πανδημία τώρα με την Ο, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και δεκάδες αδικαιολόγητους θανάτους, παρά την αύξηση των εμβολιασμών, που, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν αποτρέπουν τις μολύνσεις, επειδή τα εμβόλια έχουν βασιστεί στον αρχικό ιό της Κίνας και όχι στις τωρινές μεταλλάξεις του. Ετσι επαναληπτικά εμβόλια, χωρίς να περιλαμβάνουν τις μεταλλάξεις, θα είναι ελάχιστα αποτελεσματικά και θα αυξήσουν τα υπερκέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών.

 

Η πανδημία έχει μεταφερθεί πλέον στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας, κάτι που βολεύει την Κυβέρνηση, που, αντί να ενισχύσει τα νοσοκομεία με υγειονομικό προσωπικό και μέσα, βρήκε την ευκαιρία να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ με επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία εκτός των επί πληρωμή απογευματινών ιατρείων. Πάντως καλώς πράττει η  Κυβέρνηση και δεν επαναφέρει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που με τη στάση τους δείχνουν ξεκάθαρα ότι  θέση τους είναι οριστικά εκτός ΕΣΥ.

 

Η υπόθεση με το θάνατο των κοριτσιών κατά πρώτο και ο πόλεμος έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ. Η απαράδεκτη υπερεκμετάλλευση της υπόθεσης της Πάτρας με τηλεδίκες από ζήτουλες της δημοσιότητας και «δημοσιογράφους»-χειραγωγούς μόνο θλίψη προκαλούν. Τα ΜΜΕ αποδεικνύουν για άλλη μια ότι το βαρέλι τους δεν έχει πάτο.

 

 Ο πόλεμος τώρα έχει περάσει στη δεύτερη θέση στις ειδήσεις, αν και η μονόπλευρη υποστήριξη της ουκρανικής προπαγάνδας, που μυρίζει αμερικανικό δάχτυλο, συσκοτίζει την αλήθεια. Αλλωστε οι δυτικές «δημοκρατίες», που έχουν απαγορεύσει τα ρωσικά ειδησεογραφικά μέσα, όπως εδώ, απαγορεύουν κάθε αντικειμενική πληροφόρηση με απειλές και αποκλεισμούς. Πρόσφατο παράδειγμα, ραδιοφωνικός παραγωγός  στο Α Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ που παρουσίασε στην εκπομπή του θέμα με το τάγμα του Αζόφ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

 

Η εχθρική στάση που ακολουθεί ο Μητσοτάκής κατά της Ρωσίας με την υιοθέτηση των κυρώσεων της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, την απέλαση Ρώσων διπλωματών συμμορφούμενος πλήρως με τις εντολές των  ΗΠΑ, μόνο δεινά θα προκαλέσει στη χώρα μας. Ο Πάιατ μάλιστα, που ήταν πρέσβης στην Ουκρανία και μαζί με την Β. Νούλαντ συνετέλεσαν στην εκδίωξη  του τότε εκλεγμένου Προέδρου, τώρα διαρρέει στο φιλομητσοτακικό «Βήμα» τη δυσαρέσκεια του  για το Δένδια «που δεν τον άκουσε για την εισβολή και ότι τον έπεισε ο Λαβρόφ». Από κοντά υπέρμαχος και κολαούζος η κύρια Αικατερίνη...

 

 Πιστεύει κανείς ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ελλάδα σε περίπτωση τουρκικής απειλής; Αλλωστε είναι γνωστό τι επιφυλάσσουν οι Αμερικάνοι στους δικούς τους (Μητσοτάκης «η Ελλάδα είναι ο πιο αξιόπιστος και ο πιο προβλέψιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών» ΗΠΑ 7-1-2020). Ηδη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με προεξάρχουσα τη Νούλαντ πιέζει το Κονγκρέσο να εγκρίνει την πώληση στην Τουρκία F-16. Τα S-400 τα ξεχάσανε... Α, να μην ξεχάσουμε ότι η ίδια κυρία ενταφίασε ξανά τον αγωγό φ. α.  EastMed, ο οποίος δεν αφορά τις ΗΠΑ αλλά τις ευρωπαϊκες χώρες,  το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο,  ζητώντας μάλιστα από την Κύπρο την εμπλοκή  της Τουρκίας στα ενεργειακά.

 

Η υπερπροβολή του Ζελένσκι, που υπεραμύνεται των ναζί του Αζόφ, με μονολόγους σε ξένα  κοινοβούλια και φόρα καλά κρατεί. Ετσι με αμερικανική  πίεση (πες με  Πάιατ) ο Μητσοτάκης σε συμφωνία με Τσίπρα  και Ανδρουλάκη κάλεσε το Ζελένσκι, που σημειωτέον δηλώνει φίλος της Τουρκίας, να μιλήσει στη Βουλή. Η ομιλία του, χωρίς φυσικά να πει οτιδήποτε για τουρκική εισβολή στην Κύπρο (ακόμη και στην ομιλία του στην κυπριακή Βουλή) που είναι αντίστοιχη της ρωσικής, διανθίστηκε με προβολή βίντεο με ομογενείς(;) μαχητές της Μαριούπολης του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, που δήλωσαν ότι πολεμούν τους... «ναζί» Ρώσους!! Προς δόξαν των προθύμων «προοδευτικών» Τσίπρα κ.λπ, που διαμαρτύρονται για το θεαθήναι εκ των υστέρων. Αυτός που πήρε σαφή θέση εναντίον , προς τιμήν του, ήταν ο Α. Σαμαράς.

 

 Η εξωφρενική αύξηση τιμών της ενέργειας, ιδιαίτερα του φυσικού αερίου, προϋπήρχε του πολέμου με υπαίτια την Ε.Ε., που στο όνομα του «ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού» και της «πράσινης ενέργειας», τελικά έχει καταλήξει στην εκτεταμένη  χρήση φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 Παρατηρήθηκε, μάλιστα, πριν από τον πόλεμο ένα άτυπο(;)  καρτέλ ΗΠΑ-Ρωσίας στο φυσικό αέριο,μια και η Gazprom πιέζει τους καταναλωτές της, όπως και τη χώρα μας, στα συμβόλαια η τιμή του φ.α να καθορίζεται κατά 100%  από το ολλανδικό κερδοσκοπικό χρηματιστήριο ενέργειας ( TTF)  που περιλαμβάνει και το αμερικανικό φ. α. LNG. Δηλ. ΗΠΑ-Ρωσία κερδοσκοπούσαν μέσω του  ΤΤF εις βάρος των καταναλωτών, ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών χωρών.

 

Ετσι, έχει μετατραπεί στη χώρα μας το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, που παράγεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό με εισαγόμενο φυσικό αέριο (περίπου το 70% των εισαγωγών είναι για παραγωγή ηλεκτρ. ενέργειας), σε κερδοσκοπικό προϊόν. Η τιμή της δεν καθορίζεται από το κόστος παραγωγής αλλά χρηματιστηριακά, και γι’ αυτό ειναι ιλιγγιωδώς αυξημένη και προκαλεί δυσθεώρητες αυξήσεις, σε αγαθά και υπηρεσίες. Δηλ. υψηλό πληθωρισμό. Τώρα με τις κυρώσεις τα πράγματα (είναι και) θα γίνουν ακόμη χειρότερα.  Η Κυβέρνηση έπραξε ό,τι ήταν δυνατό για να χειροτερέψει τα πράγματα. Εκλεισε τα λιγνιτικά εργοστάσια, πούλησε τη ΔΕΗ, άφησε ασύδοτες τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας να κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτα στο εγχώριο Χρηματιστήριο Ενέργειας, χωρίς να τολμά ο Μητσοτάκης να επιβάλει αγορανομικό έλεγχο στη χονδρική τιμή του ρεύματος. Πούλησε τον ΔΕΔΔΗΕ,  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πουλήσει ήδη τον ΑΔΜΗΕ. Οι ενισχύσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φ.α. είναι σταγόνα στον ωκεανό, ενώ η κατάσταση με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό (9% το Μάρτη) βαίνει επιδεινούμενη. Το φάσμα της επισιτιστικής κρίσης πλανάται απειλητικό, αφού από την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ από αυτάρκης σε αγροτικά προϊόντα μετατράπηκε σε ελλειμματική με εισαγωγές ιδιαίτερα κρίσιμων για τη βασική διατροφή αγαθών, που αναμένεται να σπανίσουν και η τιμή τους ν’ αυξηθεί κατακόρυφα. Ενα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι, δυστυχώς απειλούνται με το φάσμα της ανέχειας και της πείνας.

 

Τελικά, υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες η Ελλάδα δυστυχώς έχει ηγεσίες, για να το πούμε κομψά, πολύ κατώτερες των περιστάσεων, και ωμά ηγεσίες εθελόδουλες.  

 

Τα εθνικά μας θέματα τα χειρίζεται ο Μητσοτάκης !!

 

Οι απειλές για την ακεραιότητα της χώρας αυξάνονται, επειδή εκτός των εξωτερικών απειλών, έχει σηκώσει κεφάλι μια  5η φάλαγγα με διάφορα γνωστά και μη εξαιρετέα πρόσωπα και προσωπεία.

 

Ηταν φανερή από καιρό η δυσανεξία του Μητσοτάκη αλλά και των Αμερικανών για τον Δένδια, ο οποίος προφανώς αντιδρά στην ενδοτική πολιτική απέναντι στην Τουρκία. Αυτόκλητος υπερασπιστής του Μητσοτάκη εμφανίσθηκε ο Ε. Βενιζέλος, που προσπαθεί να γίνει «χρήσιμος» στους ξένους, υποστηρίζοντας ότι, αν ήταν αυτός στα πραγματα, θα προωθούσε έναν επώδυνο συμβιβασμό με την Τουρκία!!

 

Η συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν έγινε στις 13-3-2022 με τις ευχές του  ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που υποδηλώνει αμερικανικό δάκτυλο, παρά το casus belli και τον κατάλογο των τουρκικών διεκδικήσεων εις βάρος της Ελλάδας, που διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογαν (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ πριν από την επίσκεψη στις 7-3-2022.

 

  «Ο φάκελος Ελλάδα είναι μεγάλος» είπε ο Τσελίκ αναφέροντας το σύνολο των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, από τις έρευνες για το φυσικό αέριο και την υφαλοκρηπίδα μέχρι την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

 

«...γράφτηκε στά «Νέα» καί δέν διαψεύστηκε, ὅτι στήν Κωνσταντινούπολη ὁ Ἐρντογάν ἔθεσε στόν Πρωθυπουργό θέματα ΑΟΖ, Αἰγαίου, συνεκμετάλλευσης καί μειονότητας!... [...]Μέ μία ἄθλια διαρροή στό «Βῆμα τῆς Κυριακῆς» χθές ὁ ἴδιος ὁ πρέσβης τῶν ΗΠΑ κοινοποίησε ἐμπιστευτικές συνομιλίες του μέ τόν ὑπουργό Ἐξωτερικῶν Νῖκο Δένδια προκειμένου νά τόν ἐμφανίσει ὡς …εὔπιστο φιλορῶσσο πού δέν ἀντελήφθη ὅτι ὁ Πούτιν ἑτοιμάζει εἰσβολή καί δέν ἐνημέρωσε τήν κυβέρνησή του. Ἀστειότητες. Νά τόν βγάλουν ἀπό τήν μέση θέλουν, ἐν ὄψει συνυποσχετικοῦ μέ τήν Τουρκία!» Αρθρο του Μανώλη Κοττάκη στην «Εστία» 5/4/2022 με τίτλο «Ἄρρωστα μυαλά, εὐσεβεῖς πόθοι»

 

Ομως θα τολμήσει, με όποια προσχήματα, ο Μητσοτάκης να γράψει το όνομά του στο πάνθεον των προδοτών της πατρίδας  ως «αξιόπιστος και  προβλέψιμος σύμμαχος» ή...

 

Ας ελπίσουμε το ή...

 

 

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)