ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Το κέντρο της παγκόσμιας κρίσης μετατοπίζεται κοντά στην Ελλάδα ...

Το κέντρο της παγκόσμιας κρίσης μετατοπίζεται κοντά στην Ελλάδα ...

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες η παγκόσμια κρίση πολλαπλών επιπτώσεων είχε ως πηγή της τον πόλεμο στην Ουκρανία και είχε ήδη περιέλθει σε τέλμα με μικρές και όλο και πιο σπάνιες αναταράξεις.  Σιγά-σιγά, μάλιστα, εθεωρείτο πως έβαινε σε κάποιου είδους τέλος, με τις αρνητικές συνέπειες πάντως να εξακολουθούν να είναι καταστρεπτικές... Και ο γκουρού των Αμερικανών Freedman είπε: «O πόλεμος τελείωσε. Μένει να βρεθεί αυτός που θα το πει»! Θα ακολουθούσε ο απολογισμός, γενικά αρνητικός για τους  λαούς (και καταστροφικός για τους Ουκρανούς), θετικός για τις ΗΠΑ και την Ρωσία (παρά τις απώλειές της) και αποκαλυπτικός για την εμφανή πλέον αδυναμία της Ε.Ε... να λειτουργήσει ως τέτοια.

Ομως, η αναμενόμενη επιστροφή σε, έστω και περιορισμένη, κανονικότητα διεκόπη αιφνίδια με την  «τρομοκρατική» εισβολή της «ακραίας» Hamas των Παλαιστινίων στο πάνοπλο Ισραήλ που αιφνιδιασμένο (;) ετοιμάζεται, μέρες τώρα(...) για άμεση (!) εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας των Παλαιστινίων, για να εξαλείψει οριστικά (!) τη Hamas ως θύμα που δικαιούται να αντεπιτεθεί αμυνόμενο!

Αιφνιδιάστηκαν πράγματι όλοι ;

Eίναι μάλλον βέβαιο ότι το ήξεραν στο Ισραήλ (τους είχαν προειδοποιήσει πολλοί!), τους άφησαν να εκτεθούν με αγριότητες και έτσι να επιτύχουν την «τελική» λύση (κάτι παλιότερο μας θυμίζει), αλλά μάλλον το σχέδιο κινδυνεύει να γίνει μπούμερανγκ! Αν είναι έτσι, μάλλον ήσαν έτοιμοι οι ΗΠΑ να «προασπίσουν» το Ισραήλ, οι Ευρωπαίοι έσπευσαν να συνταυτιστούν  (πάλι!) με τις ΗΠΑ, στέλνουν τους προέδρους τους (!!!) να «συνετίσουν» τον Νετανιάχου και μόνο ο Γκουτιέρες του ΟΗΕ ορθώνεται αντιμέτωπος κατηγορώντας το Ισραήλ!! Εννοείται, βέβαια, ότι μπορεί αυτό να γίνεται σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, ώστε αποκτώντας κύρος (και ο περιφρονημένος ΟΗΕ) να μπορέσει ευκολότερα να παρέμβει ειρηνευτικά. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ...

Από την άλλη πλευρά η τροφοδότης της Hamas Τουρκία, αφού απέτυχε να προβληθεί ως μεσολαβητής, αγρίεψε ξαφνικά, αποκαλεί τη Hamas ελευθερωτή των Παλαιστινίων (ενώ το αντίθετο κάνει με τον Οτσαλάν και το ΠΚΚ!),  η Χεζμπολάχ (Ιράν) από τον βορρά, η Συρία και το ISIS από την Ανατολή ετοιμάζονται να εισβάλουν στο Ισραήλ και, αν χρειαστεί, ανοιχτά και οι Ιρανοί. Μόνο η Ρωσία και η Κίνα ουσιαστικά αναμένουν. Και η Αίγυπτος...

Τα πράγματα παραμένουν θολά, κίνδυνος γενικότερης (μεγαλύτερος από ό,τι με την Ουκρανία) ανάφλεξης ορθώνεται και καλείται το Ισραήλ να ζυγίσει τα πράγματα και να αποφασίσει...

Αν κάνει όμως πίσω, αισθάνεται για πρώτη φορά φόβο για αφανισμό και το πιθανότερο είναι να περιοριστεί, όπως έγινε, λίγο πριν αυτό το χρόνο που γράφονται τα παρόντα, σε σύντομες, ολιγόωρες καταδρομές στη Γάζα. 

Τι ακριβώς συμβαίνει εκεί ;

Αν η κατάσταση είναι έτσι περίπου, όπως γράφουμε παραπάνω, τότε θα υπάρξει, ίσως σταδιακά, κάποια λύση που να εξασφαλίζει την ασφάλεια ύπαρξης του Ισραήλ σε όρια μικρότερα κάπως από τα σημερινά και στους Παλαιστίνιους ανεξάρτητο κράτος με βοήθεια ανασυγκρότησής τους. Αν όχι, τότε τα πράγματα θα εξελιχθούν σε σύγκρουση με αποτέλεσμα εκδίωξη των Εβραίων, για δεύτερη φορά μετά το 70 μΧ από τους Ρωμαίους, ή συνεχή απομάκρυνση (προς τα πού όμως;) των Παλαιστινίων και επέκταση του Ισραήλ (αυτό είναι το όραμα των Εβραίων) σε άγνωστο ποια έκταση. Τότε όμως μία παγκόσμια ανάφλεξη δεν είναι απίθανη, με ό,τι αυτό θα σημάνει ...

Και η Ελλάδα;

Η Ελλάδα είχε αναπτύξει καλές σχέσεις με τα αραβικά κράτη, κάτι που είχε σκαμπανεβάσματα λόγω των τουρκικών τακτικών. Ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια απέκτησε στενές σχέσεις με το Ισραήλ, ενισχυόμενες τελευταία με τη συνεργασία ανάμεσα στο Ελληνικό λόμπι με το, σχεδόν, παντοδύναμο Εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ. Πολλές οι επιφυλάξεις όμως για την στερεότητα των σχέσεων αυτών, που εξαρτάται από τις εναλλαγές στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία (!), η οποία χαρακτηρίζεται από τον απόλυτο καιροσκοπισμό και άρα την απόλυτη αναξιοπιστία.

Ηταν όμως διαχρονικά η Ελλάδα και σταθερά στο πλευρό των Παλαιστινίων, για να αποκτήσουν, επιτέλους, το δικό τους κράτος. Πρέπει πάση δυνάμει να διατηρηθεί η σχέση αυτή, παρά τις έντονες δυσκολίες. Η συστράτευση με ακραίους διαχωρισμούς μεσοπρόθεσμα και, κυρίως, μακροπρόθεσμα δεν μας ευνοεί, όσο μάλιστα η (κακώς ονομαζόμενη) Τουρκία αποτελεί τον διαρκή κίνδυνο για μας. 

Ειδικά τώρα που η Τουρκία έκδηλα αποτελεί κίνδυνο για τη Δύση, πρέπει να αποφύγουμε κάθε σοβαρή σχέση μ’αυτήν και με σταθερότητα να επιμένουμε στις λεγόμενες κόκκινες γραμμές, δηλαδή τα αυτονόητα για κάθε ελεύθερο κράτος. Ομως η δουλοπρεπής πρόσδεση με την Δύση, δυστυχώς, και ιδιαίτερα μάλιστα με τη Γερμανία, που διαχρονικά ήταν εχθρική προς τους Ελληνες, και την Ελλάδα, δυστυχώς, χαρακτηρίζει την σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση.

Εμφανίζονται τώρα κάποιες πρωτοβουλίες για τη «διάδοση του Ελληνισμού», κάτι που είναι θετικό, αν είναι ειλικρινές, οπότε είναι φανερό πως η «διάδοση του Ελληνισμού», θα πρέπει πρώτα να επιδιωχθεί προς το εσωτερικό!

Να μαθαίνουν να μιλάνε καλά ελληνικά τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και όχι αγγλικά ή γερμανικά (που προτείνει ο κ Βελόπουλος).  Να μην μπορεί ο πρέσβης των ΗΠΑ (ελληνικής καταγωγής μάλιστα) να μας πληροφορεί πως δεν έχουμε πάντα δίκιο στις διεκδικήσεις των γειτόνων εις βάρος μας. Να μην οργανώνουμε φιέστες συνεργασίας μ’αυτούς που μας προκαλούν αναίσχυντα ούτε να δεχόμαστε να συμμετέχουμε (αν δεν τα προτείναμε εμείς, μάλιστα) σε συνέδρια π.χ. στα Τίρανα, όταν ο Ράμα μας προκαλεί απερίφραστα. Να μην επιτρέπουμε να δρα ανενόχλητα ο γνωστός ανθέλληνας Soros στη χώρα μας μαζί με τις αναρίθμητες ασύδοτα ανθελληνικές ΜΚΟ και το περίεργο μόρφωμα ΕΛΙΑΜΕΠ και άλλα όσα ανάλογα, «ων ουκ έστιν αριθμός».

Αν συνεχισθεί να έχουμε κυβερνήσεις που   διευκολύνουν όλα τα  παραπάνω και τα σχέδια των ξένων «ισχυρών», σύντομα θα βρεθούμε στη θέση των ξεριζωμένων από τη γη τους και να σκοτωνόμαστε με άλλους επίσης ξεριζωμένους παλαιότερα.

Ετσι, κ. Μητσοτάκη και όσοι όμοιοι;

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)