ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Εύγε, κ. Σολτς, αν ...

Επισκέφθηκε την Ελλάδα ο καγκελλάριος της Γερμανίας εν μέσω των εορτασμών της αντίστασης στις φασιστικές - ναζιστικές θηριωδίες. Και συνεντευξιαζόμενος σε ελληνική εφημερίδα («Τα Νέα») είπε ότι δεν συμφωνεί με την εξομοίωση του Πούτιν με τον Ερντογάν όπως υποστηρίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Φανταζόμαστε ότι αυτό ήταν ένα ...άνοιγμα προς τον Πούτιν, μια που ο Ερντογάν χαρακτηρίστηκε από Γερμανό επίσημο ως «αρουραίος των υπονόμων»! Ετσι ; Μπράβο, λοιπόν, αν...

Πάντως, η απάντηση της Ελληνικής ηγεσίας στις «διπλωματικά!» σκαιές δηλώσεις του «επισκέπτη» δεν ήταν ανάλογη με ό,τι συμβολίζει για τους Ελληνες η «28η Οκτωβρίου», δυστυχώς ...

 

 

 

 

                                            Για την Ε.Ε. του Α.Σ.Κ.Ε.                  

                                                                     Λεοντόπουλος Νίκος                       

                                  Στενός Σήφης  

 Τα εγκλήματα γενικά και ειδικά οι προδοσίες τελούνται με ενέργειες, αλλά και με... «παραλείψεις» .

            Με βασιλική  μεγαλοπρέπεια και.... ξεναγήσεις συντελέστηκε στη Μαδρίτη η επίσημη νεκρανάσταση του ΝΑΤΟ, παρά το ότι η αιτία  ίδρυσής του, η Σοβιετική Ενωση, ο κομμουνισμός (...) έχει εξαφανισθεί ! Αρα αυτό που πανηγυρίστηκε ήταν άλλο, η επάνοδος και η «επιβεβαίωση» των ΗΠΑ, ως «κυρίαρχου» της Δύσης αλλά και ταυτόχρονα ο «θρίαμβος» της αμφισβήτησής της από την Τουρκία ! «Εβαλε πόδι» στην Φινλανδία, με κατοίκους τουρκοτουρανικής, ασιατικής καταγωγής (υπάρχει εκεί και πόλη με όνομα Τούρκου) και στην πάντοτε ουδέτερη, μέχρι τώρα, Σουηδία, με σημαντική παραγωγή όπλων. Το πρόσχημα είναι η καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» των Κούρδων πολεμιστών. Θυμίζουμε ότι η Ευρώπη της Ιεράς Συμμαχίας, πριν από 200 χρόνια, χαρακτήριζε «τρομοκράτες» τους αγωνιστές της Ελληνικής Εθνεγερσίας !  

            Η Ελλάδα, διά του πρωθυπουργού της, δήλωσε ικανοποιημένη(!) από τη Σύνοδο της Μαδρίτης και δεν έθεσε το πρόβλημα της τουρκικής επιθετικότητας, ούτε τα «μέτρα» και το «εμπάργκο όπλων». Και υπογράμμισε ότι ο Ερντογάν δεν έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών μας ούτε και αμφισβήτηση κυριαρχίας τους.

            Μα κύριε Πρωθυπουργέ  και ομόφρονές σας δεν εχρειάζετο, πλέον, να θέσει τέτοια θέματα. Είχατε προλάβει να του αναγνωρίσετε το δικαίωμα σήματος, ονόματος και πνευματικής(!) ιδιοκτησίας στο Αιγαίο, το Ελληνικό Αρχιπέλαγος, με όλα τα νησιά του!!! Οποιος διαβάσει ολόκληρο το κείμενο του τουρκικού αιτήματος που ενέκρινε η Ε.Ε. στον αρμόδιο Οργανισμό της με εκπροσώπους όλων των κρατών-μελών της θα φρίξει ! Περιέχει ακόμη και δικαίωμα ερευνών και διασωσης παντού!

            Τώρα που δημοσιοποιήθηκε το δώρο προς τον Ερντογάν για να άρει το veto του, της Ε.Ε. με την πλήρη σύμπραξη των ελληνικών Αρχών (οι ΗΠΑ δεν το ενέκριναν για καθαρά τυπικούς λόγους και περιμένουν τις αντιδράσεις για να αποφασίσουν την τελική στάση τους) και ξέσπασε σάλος για το έγκλημα, πως αντιδρά η υπεύθυνη Κυβέρνηση ;

            Αρχικά με εντολή στα φιλοκυβερνητικά και φιλοεοκικά ΜΜΕ (επίκαιρο, πλέον, το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο») να υποβαθμίσουν, μαζί με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, το θέμα. Φυσικά χωρίς επιτυχία. Οι δικαιολογίες π.χ. του δίδυμου των ρεπορτάζ στο «Παραπολιτικό» ραδιόφωνο ότι λόγω της αυγουστιάτικής χαύνωσης ο αρμόδιος Ελληνας δεν πρόσεξε το περιεχόμενο του τουρκικού αιτήματος και το ενέκρινε αυτόματα, και βέβαια δεν έχουν καμμία ευθύνη οι Βρυξέλλες, και του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν υπάρχει θέμα  μια που ένα ιδιωτικό γραφείο, άρα ανεύθυνο και ανεπίσημο, ενέκρινε το αίτημα, μόνο πικρούς γέλωτας προκαλούν.

            Τώρα λένε πως «δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν φταίει κανείς παρά μόνο ο Χατζηπετρής», αλλά πάντως παραγγέλλουν ΕΔΕ για να ανακαλύψουν τους ένοχους, ενώ «όλοι έχουν μπροστά τους καθρέπτες»... Οσο για την κοινοβουλευτική Αντιπολίτευση όλοι, πλην του ΚΚΕ με την σοβαρή και απερίφραστη τώρα θέση του, τηρούν στάση απλώς αντιπολιτευτική, ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πρότινος πρότεινε «συμφωνία τύπου Πρεσπών» για το Αιγαίο και τώρα παριστάνει το «καθαρώς πατριωτικό κόμμα» έτσι που μόνο θλίψη να δημιουργούν και αποστροφή.

            Το θέμα πάντως είναι παμμέγιστης σημασίας και η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών  θα απαιτεί όλο και πιο έντονα να επιστραφεί όσο πιο γρήγορα το κλεμμένο τραγί (Αιγαίο) στο νόμιμο ιδιοκτήτη του και οι συλληφθέντες (Ε.Ε., Κυβέρνηση και Τουρκία) να τιμωρηθούν δεόντως.

Θα χρειαστεί, δυστυχώς, να επανερχόμαστε διαρκώς και επιμόνως.          

 

 

Η  επίσκεψη του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ (15-17 Μαΐου) με κορύφωση την ομιλία του στο Κογκρέσο θεωρήθηκε από ορισμένους, ίσως δικαίως, σημαντικό γεγονός, που «αξιοποιήθηκε» δεόντως και στο έπακρο επικοινωνιακα από την κυβέρνηση και τα his master voice MME και έδωσε στο θορυβημένο Ερντογάν αφορμή για εντονότερες επιθέσεις, ικανοποιώντας και το ενοχλημένο Στέιτ Ντιπάρμτεντ .

 

Βέβαια οι μεγαλοστομίες για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων υπό το πρίσμα του πιο «αξιόπιστου και προβλέψιμου σύμμαχου των ΗΠΑ»  έμελλε ν’αποδειχθούν στην πράξη αμέσως μετά. Το άμεσο τίμημα ήταν ασφαλώς η υπόσχεση για αγορά αμερικανικών αεροσκαφών και συναφών οπλικών συστημάτων.

 

Μετά την επίσκεψη άρχισαν να ξεδιπλώνονται οι μητσοτάκειες δεσμεύσεις. Με τη συνεχή αποστολή οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία εν κρυπτώ και παραβύστω από τον Ελληνικό λάο, που  τα έχει πληρώσει, για να συνταχθεί με την αμερικανική πολιτική για τη διαιώνιση του πολέμου και για να ενισχύσει την αντιρωσική πολιτική, που είναι καταστροφική για  τα εθνικά μας συμφέροντα. Τα συστήματα αυτά αφαιρούνται από την Εθνική Αμυνα, την ώρα που  η Τουρκία εποφθαλμιά τα νησιά μας! Με την προμήθεια ακριβού αμερικάνικου LNG, αντί του φθηνότερου ρωσικού φυσικού αερίου,  με κατασκευή νέας μονάδας αποθήκευσης στην Αλεξανδρούπολή, όπου βρίσκεται η  νέα αμερικανική βάση, για να χρησιμοποιηθεί για  την τροφοδοσία  φιλοαμερικανικών χωρών από την Ουκρανία έως τα Βαλκάνια. Ηδη η κατάσχεση του ρωσικού πλοίου με ιρανικό πετρέλαιο, που απαίτησαν οι αμερικάνοι και παρακράτησαν οι ίδιοι το φορτίο, το πληρώνει η χώρα μας. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Το ιρανικό ΥΠΕΞ μας εξευτελίζει «Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι το να λαμβάνει εντολές από μία τρίτη πλευρά είναι σημαντικότερο για εκείνη...»

 

Ο Καραμανλής με την πρόσφατη ομιλία του, που υπογράμμισε εμφατικά την παρουσία του, αποδοκίμασε το δόγμα Μητσοτάκη,  δηλ.  του τυφλού φιλοαμερικανισμού, που διαιωνίζει τον πόλεμο και θ’ αποτελέσει, αν δεν τερματισθεί σύντομα, αιτία ενός πιο επικίνδυνου ψυχρού πολέμου μεταξύ Δύσης και ενός κινεζορωσικού μπλοκ. Για τα εθνικά θέματα: «Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη». Aποδοκίμασε επίσης τη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική  αποκλεισμού μεγάλου μέρους της κοινωνίας από την αναδιανομή του πλούτου και τη δημιουργία νέων, πιο ισχυρών, «νταβατζήδων».

 

 Δε γνωρίζουμε ποιες ακόμη δεσμεύσεις έχει αναλάβει ο Μητσοτάκης με την επίσκεψη. Αυτές θα φανούν στη συνέχεια, πιθανόν και μετά τις εκλογές που προβλέπονται σχετικά σύντομα,  αν βέβαια δεν προκύψουν νέες κρίσεις ή αν δεν του το επιτρέψουν οι υπερατλαντικοί «σύμμαχοί» του όσο διαρκεί ο πόλεμος.

 

Οσο μας κυβερνούν οι πρόθυμοι και οι δεδομένοι η Ελλάδα και οι Ελληνες δεν έχουν να ελπίζουν σ’ ένα, σχετικά έστω, ευοίωνο μέλλον.

 

Για την Ε.Ε. του Α.Σ.Κ.Ε.                   

 

 

 

                                                                       Λεοντόπουλος Νίκος                 

        Στενός Σήφης                 

 

 

Με το «δόγμα»  «Η Ελλάδα είναι ο πιο αξιόπιστος και ο πιο προβλέψιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών» (ΗΠΑ 7/1/2020) θα προστρέξει, δυστυχώς, στις  ΗΠΑ ο πρωθυπουργός. Υπό άλλες συνθήκες και υπό πραγματικά Ελληνα πρωθυπουργό μια επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, που εξακολουθεί να είναι μεγάλη δύναμη, με την οποία έχουμε ορισμένα, ακόμη, κοινά, με κύριο τη μεγάλη ομογένεια, θα μπορούσε να είναι θετικό γεγονός για τα ελληνικά συμφέροντα.

 

Παρά τη ...μητσοτάκεια «σωστή πλευρά της ιστορίας», το Στέιτ Ντηπάρτμεντ, μετά τις πρόσφατες πολυάριθμες παραβιάσεις και χαμηλές υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας, υποστηρίζει τη «λάθος πλευρά της ιστορίας», την Τουρκία, λέγοντάς μας «να τα βρούμε»! Και όλα αυτά μετά τη περιβόητη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Και είναι γνωστό πως αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ τους δεδομένους...

 

     Δυστυχώς η προσεχής «επίσκεψη» του ενδοτικού  Μητσοτάκη τίποτα καλό για την Ελλάδα και τα εθνικά μας θέματα δεν προοιωνίζεται. Οι ΗΠΑ θέλουν το Μητσοτάκη ως εντολοδόχο των συμφερόντων τους στην περιοχή μας, δηλ. να κρατήσουν με θυσία των άλλων, κυρίως των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, την Τουρκία στη Δύση, επιδιώκοντας μάλιστα να  την καταστήσουν ενεργειακό κόμβο εις βάρος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Αιγύπτου.

 

Ομως θα αποδεχθεί ο Μητσοτάκης να εφαρμόσει μόνος του τα αμερικανικά κελεύσματα, δεδομένης και της εσωκομματικής αντίθεσης (Σαμαράς, Καραμανλής, κ.λπ.) ή θα περιμένει «συνεταίρο» μετά τις εκλογές;

 

Οι Ελληνες μόνο αν απαλλαγούν από τους δεδομένους και τις εξαρτήσεις τους από τους ξένους καθώς και από τους λεόντειους οργανισμούς τους (Ε.Ε., ΝΑΤΟ),   μπορούν να ελπίζουν σ’ ένα ευοίωνο μέλλον.

 

 

 

Για την Ε.Ε. του Α.Σ.Κ.Ε.                

 

 

 

                                      Λεοντόπουλος Νίκος                       

         Στενός Σήφης                               

 

Η υπερπροβολή του Ζελένσκι,  στα πλαίσια της προώθησης της μονόπλευρης ουκρανικής προπαγάνδας,  που υπεραμύνεται των ναζί του Αζόφ, με μονολόγους σε ξένα  κοινοβούλια και φόρα καλά κρατεί. Ετσι με αμερικανική  πίεση (πες με  Πάιατ) ο Μητσοτάκης σε συμφωνία με Τσίπρα  και Ανδρουλάκη κάλεσε το Ζελένσκι, που σημειωτέον δηλώνει φίλος της Τουρκίας, να μιλήσει στη Βουλή. Η ομιλία του, χωρίς φυσικά να πει λέξη για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που είναι αντίστοιχη της ρωσικής, διανθίστηκε με προβολή βίντεο με ομογενείς(;)  μαχητές (;)της Μαριούπολης του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, που δήλωσαν ότι πολεμούν τους... «ναζί» Ρώσους (!!).  Προς δόξαν των προθύμων «προοδευτικών» και μη. που διαμαρτύρονται για το θεαθήναι εκ των υστέρων. Αυτός που πήρε σαφή θέση εναντίον , προς τιμήν του, ήταν ο Α. Σαμαράς.

 

(Μωραίνει Κύριος....)

 

 

 

Για την Ε.Ε. του Α.Σ.Κ.Ε.               

 

  

 

                                                Λεοντόπουλος Νίκος                      

                                                                                                                                                                                                                                                                              Στενός Σήφης              

 

Ο άκρως περίεργος για τους μη γνωρίζοντες πόλεμος συνεχίζεται στην Ουκρανία. Ο επιτιθέμενος εισβολέας θέτει όρους για να σταματήσει, ενώ ήδη έχει κατακτήσει πολύ περισσότερα από τους όρους για... ειρήνευση(!) και «βραδυπορεί» παρατηρώντας τις εξελίξεις... Ο αμυνόμενος ζητά τη βοήθεια της Δύσης (των ΗΠΑ, κυρίως, μια που η Ε.Ε. είναι ανύπαρκτη), η οποία είχε δώσει το πράσινο φως για την εισβολή (μικρή, κατά τον κ. Μπάιντεν...) και δήλωνε ότι δεν θα εμπλακεί!! Ζητά, τουλάχιστον, αεροπλάνα, αλλά δεν υπάρχει... αεροδρόμιο εκκίνησης ! Εν τω μεταξύ, όμως, η Ουκρανία καταστρέφεται (οι «εργολάβοι» ετοιμάζονται), άμαχοι σκοτώνονται και όσοι πολίτες θέλουν και μπορούν τρέπονται σε φυγή, όχι όμως προς Ανατολάς..! και θριαμβεύει, παραληρηματική, η θηριώδης προπαγάνδα με παιδαριώδη fake news, που, πάντως, έχει επιτύχει να εμφανίσει τον Πούτιν τέρας και τον Ζελένσκι ήρωα!

 

Τι ακριβώς γίνεται; Θα φανεί, ίσως, στο τέλος (αν φανεί ποτέ...) με τους κερδισμένους και τους χαμένους, κάτι που δεν θα καθοριστεί, πάντως, από τις «κυρώσεις» (αναλυτικότερα στην προσεχή «Ε» του ΑΣΚΕ).

 

Τα πολεμικά τεκταινόμενα στην Ουκρανία, πέραν όλων των θυμάτων και των καταστροφών, έχουν, ήδη, πολλές παράπλευρες απώλειες και ειδικά για την Ελλάδα ήδη επώδυνες.

 

Γιατί η Ελλάδα διά του τωρινού πρωθυπουργού επιτίθεται κατά της Ρωσίας του Πούτιν με τόσο σκαιό τρόπο (όπως και ο τέως πρωθυπουργός με την ακατανόητη απέλαση Ρώσων διπλωματών), επιτείνοντας την ενεργειακή της κρίση, την ακρίβεια και το επισιτιστικό πρόβλημα (που είχε προβλεφθεί προ πολλού από ΗΠΑ και  Κίνα!); Η δικαιολογία ότι έτσι θα «υποχρεώσει» τον μεγάλο «σύμμαχο» και τους εταίρους της Ε.Ε. να αντιδράσουν και να μας βοηθήσουν στην ήδη εκδηλούμενη έμπρακτα τουρκική επιθετικότητα, μόνο από ένα «πρόθυμο ηλίθιο» μπορεί να προβάλλεται. Αντέδρασαν και βοήθησαν στην εισβολή, κατοχή και εποικισμό της Κύπρου, στις συνεχείς έμπρακτες προκλήσεις στο Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και στις αναμενόμενες στη Θράκη;

 

Και το χειρότερο. Για να προλάβει και να αποτρέψει την τουρκική απειλή είχε συνάψει συμμαχίες με Ισραήλ, Αίγυπτο και Η.Α.Ε. Ομως τώρα αυτοί (ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους ακολουθήσει και ο κ. Μακρόν...) σπεύδουν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία, αφού η Ελλάδα δείχνει να μην έχει πρόβλημα με την Τουρκία, μια που η ίδια συνδιαλέγεται συνεχώς με αυτήν για όσα ανήκουστα και απαράδεκτα απαιτεί.

 

Αυτό επιβεβαιώνει ο κ. Μητσοτάκης, όταν εντελώς απρόοπτα και άκαιρα μεταβαίνει, για να «γευματίσει» και να συζητήσει στο παλάτι του Ερντογάν, όπως πρότειναν τις προηγούμενες ημέρες ο Α. Τσίπρας, ο Βενιζέλος(!) και η Ν. Μπακογιάννη. Και, πάντως, δεν βρίσκεται σε δύσκολη θέση ο Ερντογάν. Το αντίθετο μάλιστα.

 

Και το ακόμη χειρότερο αυτών. Δεν προετοιμαζόμαστε μόνοι μας, ώστε να μην φτάσουμε ποτέ στη δεινή θέση της... Ουκρανίας.

 

Ενώ μπορούμε, και πολλά μάλιστα...

 

 

 

Για την Ε.Ε. του Α.Σ.Κ.Ε.               

 

  

 

                                                Λεοντόπουλος Νίκος                      

         Στενός Σήφης                          

Τα συμβαίνοντα του τελευταίου 15ήμερου και οι κυοφορούμενες ανησυχητικές εξελίξεις αμέσως μετά το αίτημα άμεσων εκλογών από τον (αυτοανακηρυχθέντα ασόβαρο) ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επιμένουσα πανδημία του κορωνοϊού και τις δεκάδες χιλιάδες θανάτων, αποδίδουν την πλήρη, σχεδόν, εικόνα του εσωτερικού πολιτικοοικονομικού συστήματος, που εμπλέκεται με (και καθορίζεται από) τις κατ’ όνομα «φίλιες», κυρίως, ξένες δυνάμεις… Και η επακόλουθη «πρόταση μομφής», με νέα αφορμή τον χιονιά στην Αθήνα, επέτεινε εμφαντικά την ανωτέρω εικόνα.

 

Η πανδημία έδειχνε, ήδη, να μετριάζεται, όμως η, απροσδόκητη ίσως, σφοδρή χιονοθύελλα έδειξε την κρατική αδυναμία και ανικανότητα αντιμετώπισης τέτοιων κρίσεων. Και υπογράμμισε τις λογικά παράλογες, ηθελημένες όμως(…), επιλογές προσώπων, του Μητσοτάκη, με κορυφαίες αυτές του γερμανόπληκτου Σχοινά, της «προοδευτικιάς» Σακελλαροπούλου, του μακροπερίπατου και ιαπωνικοκήπειου, Δημάρχου και, επίκαιρου τώρα, του ένθερμου Ανανιστή Κυπρίου Στυλιανίδη, που όφειλε να παραιτηθεί αμέσως ή να τον παραιτήσουν! Αυτές, άλλωστε, θα αποδειχτούν, πιθανότατα, καταστροφικές, και για τον ίδιο, κατά τις διαδικασίες «επίλυσης» του Κυπριακού, στις «διερευνητικές» μετά τις επικείμενες εκλογές με «απλή» αναλογική και στις ήδη κυοφορούμενες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό...!

 

Η ανούσια, ως προς τον επιδιωκόμενο τυπικά σκοπό της πτώσης της Κυβέρνησης, «πρόταση μομφής» ήταν ουσιαστική για την ανάδειξη της αμηχανίας έως ανικανότητας της Αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε την πρόσδεσή του στον αντιδημοκρατικό πολακισμό, που θα οδηγήσει αναπόφευκτα (και  ηθελημένα) σε επιδίωξη πολιτικής και κοινωνικής «ανωμαλίας», κάτι που θεωρεί ευνοϊκή συνθήκη γι’αυτόν(!), με άγνωστες συνέπειες.

 

Ανέδειξε, επίσης, τις αδυναμίες της νεότευκτης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με την αντίφαση να ψηφίζει την πτώση της κυβέρνησης, αλλά όχι και εκλογές(!), την πολιτική «απρέπεια» (επιεικώς) να προτείνει στην Ν.Δ. να συμμαχήσει με τον Βελόπουλο(!) και τον κίνδυνο να αποτύχει η αγωνιώδης επιδίωξη εσωτερικών οικονομικών κύκλων να οδηγήσουν την δημοσκοπική άνοδο, μέσω των μιντιακών μέσων τους, και σε εκλογική, για τους δικούς τους σκοπούς.

 

Και τέλος, εκμεταλλευόμενες τις παραπάνω εξελίξεις «φίλιες» γερμανοευρωπαϊκές δυνάμεις εξαγγέλλουν ανώμαλες πολιτικές εξελίξεις συμμαχικών κυβερνήσεων(!) από δικούς τους «ηγέτες», τον Σχοινά (!) οι πολιτικοί κύκλοι ή τον Στουρνάρα(!!) οι τραπεζικοχρηματιστηριακοί, ώστε αυτοί να απορροφήσουν τα δισεκατομμύρια των ταμείων Ανάκαμψης!

 

Ομως οι ΗΠΑ, ήδη, στέλνουν οικονομικούς κολοσσούς στην Ελλάδα και ο «πόλεμος» ανάμεσα στις ΗΠΑ και Ε.Ε. αναμένεται έντονος, όπως και ανάμεσα στις ομάδες που ελέγχουν εδώ.

 

Ολα τα παραπάνω διεξάγονται, δυστυχώς, ερήμην του Ελληνικού λαού, που παρακολουθεί ανήσυχος και αμήχανος, διερευνώντας πώς επιτέλους, θα εκφραστούν πολιτικά και Ελληνικά. Κάτι που δεν θα αργήσει.

 

 

 

Για την Ε.Ε. του Α.Σ.Κ.Ε.               

 

  

 

                                                Λεοντόπουλος Νίκος                      

 

         Στενός Σήφης                            

 

              Με το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών η Γερμανία έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη, αφού μετά τον αλήστου μνήμης  Σημίτη αποκτά επίσημο έρεισμα στο ΚΙΝΑΛ, και δεδομένου ότι στη ΝΔ έχει το Μητσοτάκη, η επιρροή της στην Ελλάδα διευρύνεται. Ο νέος αρχηγός,  εκλεκτός του Σημίτη (και του Βενιζέλου),  έχει δώσει  γερμανικά σήματα δουλοπρέπειας  στην Ε.Ε προτείνοντας μαλιστα  την πάγια γερμανική  θέση κατάργησης του βέτο  των μικρών χωρών (όπου ακόμη υπάρχει)  κάτι που στρέφεται και κατά της Ελλάδας.  Ελπίζουμε μέσα στο κόμμα του να έχουν απομείνει κάποιοι από το πάλαι ποτέ πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ώστε να αποτρέψουν τους γερμανικούς σχεδιασμούς για πιθανές συγκλίσεις των φιλογερμανών. Η αναβίωση του ΠΑΣΟΚ θυμίζει το ρητό του Μαρξ «Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα».

          Η υποψηφιότητα στο παρά πέντε του αμερικανοτραφούς και εν πολλαίς αμαρτίαις ΓΑΠ  (this wonderful man κατά την Μαντλίν Ολμπράιτ)  δεν εξηγείται μόνο ως  αμερικανικός  δάκτυλος  για  τη συμπόρευση  ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το αντίθετο. Δηλ. την αμερικανική δυσαρέσκεια για το ΣΥΡΙΖΑ λόγω της καταψήφισης της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας, που εξέφρασε ρητά ο Πάιατ. Το ερώτημα είναι γιατι διάλεξαν ένα φθαρμένο πολιτικό, που εξευτελίστηκε στις χθεσινές εκλογες, για να αποδυναμώσουν τον εξ ίσου αμερικανοτραφή Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ;

 

 Αλλά μήπως  επιλέξανε το ΓΑΠ  για να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ ή ως μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ;  Οι Αμερικανοί πάντως δεν είναι αφελείς.

 

 Ελπίζουμε ούτε και ο Ελληνικός Λαός.

 

 

 

 

Κατά Μοίρα φρικτή, και ανεξιχνίαστη, κηδεύουμε στις 16/11/2021 και ώρα 12:45, στο νεκροταφείο του Βύρωνα, την Γεωργία Τσεπέρκα-Κουσιάδη, την Τζώρτζιά μας, απροσδόκητο θύμα επιπλοκών του κορωνοϊού, όπως λένε , καίτοι διπλά εμβολιασμένη, και μη διασωληνωμένη.

 

Η Γεωργία, μητέρα μιας κόρης και ενός υιού, χήρα θύματος της επάρατης ασθένειας, αγαπημένη αδελφή και θεία, προσφιλής σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς, και στους συντρόφους της στο ΑΣΚΕ (μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του), «έφυγε» αφήνοντας όλους μας ενεούς, αποσβωλομένους.

 

Τον αγώνα για τη ζωή και τον βίο, τις κοινωνικές και εθνικές ευαισθησίες, δραστήριες και αποφασιστικές σε πράξεις σου, θα τις συνεχίσουμε όλοι και όχι μόνο ισόβια, όπως και τη μνήμη σου.

 

Αντίο (ad Deum εις Θεόν) Γεωργία, Τζώρτζιά μας.

 

Για την Ε.Ε. του ΑΣΚΕ            

Λεοντόπουλος Νίκος 

     Μητσάκη Ελένη

Στενός Σήφης

 

 

 

          

 

Στις 20 Ιουλίου ο Ερντογάν «εορτάζει» Τουρκιστί (...!) την επέτειο του ειδεχθούς εγκλήματος (εισβολής, κατοχής και εποικισμού) Πολέμου και κατά της Ανθρωπότητας εις βάρος της Δημοκρατίας της Κύπρου και, ευρύτερα, του Ελληνισμού. Και η διεθνής κοινότητα δια της απάθειάς της τον «επιβραβεύει» εκκωφαντικά!!

 

          Αυτοί «κοιτάζουν τις δουλειές τους», συνεχώς καυχόμενοι για τις «αρχές δικαίου» τους, δηλαδή τις διακηρύξεις αρχών, τις οποίες ποτέ δεν τηρούν, δεν τις εφαρμόζουν. Αυτοί έτσι λειτουργούν διαχρονικά και το μέγα ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς, ολόκληρη η πολιτική τάξη του προσκήνιου, πιστοί υπηρέτες των πατρώνων τους, με καθαρά ιδιοτελή κέρδη.

 

          Ποια είναι όμως η απάντησή τους στις προκλήσεις της Τουρκίας του Ερντογάν; Ο καθ’υλην αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ. (Δένδιας!) δηλώνει στην συνέντευξή του στην κ. Τρέμη ότι, «Παρά τις διαφορές μας ο κύριος Ερντογάν είναι φιλόξενος και εγκάρδιος» (!!) και ο «αντίπαλος» του (Τσίπρας) υπόσχεται ότι, όταν επανέλθει στην εξουσία προσεχώς, «θα λύσει το πρόβλημα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων(!) με άμεση συμφωνία ανάλογη αυτής των Πρεσπών» (!!!)

 

          Θα είναι έγκαιρη η αποδέσμευση, ο απεγκλωβισμός του Ελληνικού λαού από  τα δοτά κομματικά σχήματα και τους «πρόθυμους» ηγέτες τους, ώστε να ανθήσει η ελπίδα της απλής, έστω, επιβίωσης του Ελληνισμού ;

 

 Για την Ε.Ε. του ΑΣΚΕ:

 

                                                                                  Νίκος Λεοντόπουλος

 

Σήφης Στενός

 

ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 2


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)