ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

              Με το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών η Γερμανία έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη, αφού μετά τον αλήστου μνήμης  Σημίτη αποκτά επίσημο έρεισμα στο ΚΙΝΑΛ, και δεδομένου ότι στη ΝΔ έχει το Μητσοτάκη, η επιρροή της στην Ελλάδα διευρύνεται. Ο νέος αρχηγός,  εκλεκτός του Σημίτη (και του Βενιζέλου),  έχει δώσει  γερμανικά σήματα δουλοπρέπειας  στην Ε.Ε προτείνοντας μαλιστα  την πάγια γερμανική  θέση κατάργησης του βέτο  των μικρών χωρών (όπου ακόμη υπάρχει)  κάτι που στρέφεται και κατά της Ελλάδας.  Ελπίζουμε μέσα στο κόμμα του να έχουν απομείνει κάποιοι από το πάλαι ποτέ πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ώστε να αποτρέψουν τους γερμανικούς σχεδιασμούς για πιθανές συγκλίσεις των φιλογερμανών. Η αναβίωση του ΠΑΣΟΚ θυμίζει το ρητό του Μαρξ «Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα».

          Η υποψηφιότητα στο παρά πέντε του αμερικανοτραφούς και εν πολλαίς αμαρτίαις ΓΑΠ  (this wonderful man κατά την Μαντλίν Ολμπράιτ)  δεν εξηγείται μόνο ως  αμερικανικός  δάκτυλος  για  τη συμπόρευση  ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το αντίθετο. Δηλ. την αμερικανική δυσαρέσκεια για το ΣΥΡΙΖΑ λόγω της καταψήφισης της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας, που εξέφρασε ρητά ο Πάιατ. Το ερώτημα είναι γιατι διάλεξαν ένα φθαρμένο πολιτικό, που εξευτελίστηκε στις χθεσινές εκλογες, για να αποδυναμώσουν τον εξ ίσου αμερικανοτραφή Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ;

 

 Αλλά μήπως  επιλέξανε το ΓΑΠ  για να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ ή ως μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ;  Οι Αμερικανοί πάντως δεν είναι αφελείς.

 

 Ελπίζουμε ούτε και ο Ελληνικός Λαός.

 

 

 

 

Κατά Μοίρα φρικτή, και ανεξιχνίαστη, κηδεύουμε στις 16/11/2021 και ώρα 12:45, στο νεκροταφείο του Βύρωνα, την Γεωργία Τσεπέρκα-Κουσιάδη, την Τζώρτζιά μας, απροσδόκητο θύμα επιπλοκών του κορωνοϊού, όπως λένε , καίτοι διπλά εμβολιασμένη, και μη διασωληνωμένη.

 

Η Γεωργία, μητέρα μιας κόρης και ενός υιού, χήρα θύματος της επάρατης ασθένειας, αγαπημένη αδελφή και θεία, προσφιλής σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς, και στους συντρόφους της στο ΑΣΚΕ (μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του), «έφυγε» αφήνοντας όλους μας ενεούς, αποσβωλομένους.

 

Τον αγώνα για τη ζωή και τον βίο, τις κοινωνικές και εθνικές ευαισθησίες, δραστήριες και αποφασιστικές σε πράξεις σου, θα τις συνεχίσουμε όλοι και όχι μόνο ισόβια, όπως και τη μνήμη σου.

 

Αντίο (ad Deum εις Θεόν) Γεωργία, Τζώρτζιά μας.

 

Για την Ε.Ε. του ΑΣΚΕ            

Λεοντόπουλος Νίκος 

     Μητσάκη Ελένη

Στενός Σήφης

 

 

 

          

 

Στις 20 Ιουλίου ο Ερντογάν «εορτάζει» Τουρκιστί (...!) την επέτειο του ειδεχθούς εγκλήματος (εισβολής, κατοχής και εποικισμού) Πολέμου και κατά της Ανθρωπότητας εις βάρος της Δημοκρατίας της Κύπρου και, ευρύτερα, του Ελληνισμού. Και η διεθνής κοινότητα δια της απάθειάς της τον «επιβραβεύει» εκκωφαντικά!!

 

          Αυτοί «κοιτάζουν τις δουλειές τους», συνεχώς καυχόμενοι για τις «αρχές δικαίου» τους, δηλαδή τις διακηρύξεις αρχών, τις οποίες ποτέ δεν τηρούν, δεν τις εφαρμόζουν. Αυτοί έτσι λειτουργούν διαχρονικά και το μέγα ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς, ολόκληρη η πολιτική τάξη του προσκήνιου, πιστοί υπηρέτες των πατρώνων τους, με καθαρά ιδιοτελή κέρδη.

 

          Ποια είναι όμως η απάντησή τους στις προκλήσεις της Τουρκίας του Ερντογάν; Ο καθ’υλην αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ. (Δένδιας!) δηλώνει στην συνέντευξή του στην κ. Τρέμη ότι, «Παρά τις διαφορές μας ο κύριος Ερντογάν είναι φιλόξενος και εγκάρδιος» (!!) και ο «αντίπαλος» του (Τσίπρας) υπόσχεται ότι, όταν επανέλθει στην εξουσία προσεχώς, «θα λύσει το πρόβλημα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων(!) με άμεση συμφωνία ανάλογη αυτής των Πρεσπών» (!!!)

 

          Θα είναι έγκαιρη η αποδέσμευση, ο απεγκλωβισμός του Ελληνικού λαού από  τα δοτά κομματικά σχήματα και τους «πρόθυμους» ηγέτες τους, ώστε να ανθήσει η ελπίδα της απλής, έστω, επιβίωσης του Ελληνισμού ;

 

 Για την Ε.Ε. του ΑΣΚΕ:

 

                                                                                  Νίκος Λεοντόπουλος

 

Σήφης Στενός

 

 

 

            Η επίσκεψη Τσαβούσογλου, που σημειωτέον η Τουρκία την προσδιόρισε και την ανακοίνωσε(!), προοιωνίζει απειλητικές, επιθετικές ενέργειες κατά της χώρας μας, που θα απαντήσει (μακάρι να διαψευστούμε) με απολογητικό, ραγιάδικο τρόπο.

 

          Πρώτη πρόκληση. Αντί της προαναγγελθείσας επίσκεψης στα Χανιά (του Μητσοτάκη) ανήγγειλε ο Τσαβούσογλου επίσκεψη «ιδιωτική» (!) στη Θράκη, όπου είχαν οργανώσει, ως... προετοιμασία, θορυβώδη παρέλαση των λεγόμενων «τουρκογενών», με επικεφαλής τους ψευδομουφτήδες, τους παράνομους (αλλά... ακαταδιώκτους), με τη συμμετοχή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ !!

 

          Υπενθυμίζουμε «ότι, όπως κατέδειξαν Πανεπιστήμια της Πόλης (και η ονομασία Ιστανμπούλ είναι συμπροφορά της φράσης «εις την Πόλη») μόνο το 7% των κατοίκων της Τουρκίας, που δυναστεύουν τους λαούς-έθνη της Μικράς Ασίας, είναι τουρκογενείς, κάτι που, φυσικά, ισχύει και στους λεγόμενους «τουρκογενείς» της Θράκης...

 

          Οσο για τις, τυχόν, αιτιάσεις για «κακομεταχείριση» των Μουσουλμάνων της μειονότητας, διερωτόμαστε «γιατί ουδείς Ελληνόφωνος επίσημος ποτέ δεν διαμηνύει στους «Τούρκους» και δεν πληροφορεί τους πάντες, ιδίως τους «φίλους» και τους «συμμάχους», «πώς η Ελληνική (επισήμως) Μειονότητα απο 150χιλ έμειναν περίπου 1500(!), ενώ η αντίστοιχη Μουσουλμανική από 100χιλ έχει ήδη υπεραυξηθεί»; Εχουν ακούσει κάτι για το πογκρόμ του ’55, τα «σεπτεμβριανά» κατά της Ελληνικής Μειονότητας εκεί ;

 

          Υποτίθεται ότι οι «διερευνητικές» γίνονται για «διερεύνηση» Συζήτησης για καθορισμό υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και αυτό της θαλάσσης. Γιατί, όμως, κάθε ανακίνησης άλλου θέματος δε συνεπάγεται αυτόματη διακοπή, ή έστω αναβολή κάθε περαιτέρω «διερεύνησης»;

 

 

Επί τέλους γιορτάζουμε τα 40χρονα της ένταξής μας στην ΕΟΚ, που...μεταμορφώθηκε μετά σε Ε.Ε με την ΟΝΕ της και το ευρώ της.

              Γιορτάζουμε το γιατί δε μας ρώτησαν ούτε μας ενημέρωσαν για την ένταξη, ούτε μας ρωτάνε για τις αποφάσεις, μυστικές και φανερές,  της ΕΟΚ-Ε.Ε, που αλλάζουν προς το χειρότερο τα πράγματα για την Ελλάδα και τους Ελληνες, επειδή, πιθανόν, να μη τους αρέσει η απάντηση. Αλλωστε δε χρειάζονται δημοψηφίσματα, επειδή είναι...οχλοκρατικές εκδηλώσεις, όπως μας...συμβούλευε ο Ακης. Ηξεραν ότι όπου έγιναν δημοψηφίσματα υπερτερούσε το ΟΧΙ, όπως οι Δανοί για το Μααστριχ, οι Ιρλανδοί για τη συνθηκή της Νίκαιας, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί για το αλήστου μνήμης «ευρωσύνταγμα». Ενώ εμείς έχουμε «αναθέσει» στη Βουλή αυτό το...βαρύ έργο, που λέει πάντα ΝΑΙ.  Και, όταν μας ρώτησαν το 2015, το ΟΧΙ ήταν συντριπτικό.         

 

            Γιορτάζουμε το γιατί η ΕΟΚ-Ε.Ε. δεν προασπίζει την Ελλάδα,  όπως μας έλεγε τότε  ο αείμνηστος. Στο Αιγαίο και  στην Ανατολική Μεσόγειο, ό,τι και αν έχει κάνει η Τουρκία, ουσιαστικά επιβραβεύεται και μόνο τώρα τελευταία φραστικά μόνο απειλείται. Η συμφωνία των Πρεσπών, ήταν γερμανικής έμπνευσης με την επιδοκιμασία Ε.Ε. και ΗΠΑ.  Στην Κύπρο υποστήριζε το αλήστου μνήμης σχέδιο Ανάν, με τον Φερχόιγκεν πρωταγωνιστή,  και αφήνει την Τουρκία να κάνει ανενόχλητη γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και απειλεί στο Αιγαίο και νότια της Κρήτης.

 

            Γιορτάζουμε το γιατί η ένταξη απέκλεισε κάθε δυνατότητα αυτοδύναμης ανάπτυξης της Ελλάδας και  έθεσε την ελληνική οικονομία σε τροχιά αποσύνθεσης διάλυσης , διαρκούς δανεισμού και φτωχοποίησης. Το ευρώ επιτάχυνε αυτή την πορεία.

 

Το είχε πει καθαρά ο τότε πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων.

 

«Η Ευρώπη είναι σήμερα πολύτιμη, επειδή πειθαναγκάζει σε ιδιωτικοποιήσεις και φιλελευθεροποίηση, που καμιά εθνική κυβέρνηση δε θα ήταν σε θέση ούτε καν να ονειρευτεί. Διότι οι κυβερνήσεις, ακόμη και δεξιότερες από αυτήν του κ. Κολ, διατηρούν ευαισθησίες, έστω και για ψηφοθηρικούς λόγους … Κύρια ευεργετική συνέπεια του ευρώ είναι ότι εγκαθιστά επ’ άπειρον λιτότητα εισοδημάτων των εργαζομένων στην Ευρώπη … Καμιά εθνική κυβέρνηση δε θα μπορούσε να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα.» πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων Χανς-Όλαφ Χένκελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde στις 31/5/1999»

 

 

 

Δεν ήθελε λοιπόν καμιά σοφία για να προβλεφθεί ότι : 

 

 "Η κατάργηση του εθνικού νομίσματος και η καθιέρωση του ΕΥΡΩ αφαιρεί και τυπικά το δικαίωμα στη χώρα μας να έχει εθνική οικονομία προς όφελος του ελληνικού λαού. Θα αποφασίζει  η ΕΚΤ  και το διευθυντήριο της κοινότητας. 

Οι συνέπειες θα γίνουν σύντομα ορατές. Συρρίκνωση της εναπομείνασας ελληνικής παραγωγής, αύξηση  τιμών,  ελλειμμάτων,  δημόσιου χρέους, δανεισμού,  φορολογίας και  ανεργίας καθώς και  μείωση  πραγματικών μισθών και  κοινωνικών δαπανών.

Η διαφαινόμενη πλέον, λόγω ΟΝΕ, δυσκολία πληρωμής των υποχρεώσεων του δημοσίου μας φέρνει πιο κόντα  στην τύχη της Αργεντινής."

(Ανακοίνωση του ΑΣΚΕ 28/12/2001)

 

 

 

            Γιορτάζουμε για τα τέσσερα μνημόνια με τα οποία οι «εταίροι» μας έκαναν τη «χάρη» να μας δανείζουν, εμάς τους «τεμπέληδες»,  με το αζημίωτο. Δηλ. με τη διαρκή λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας με τη συνδρομή των εγχώριων σφουγγοκωλάριών τους.

 

            Γιορτάζουμε για το δυσθεώρητο χρέος μνημονίων και πανδημίας, που ούτε σε 5 γενιές δε θα αποπληρωθεί. Οσο για τον «πακτωλό»  Πισσαρίδη του περιβόητου Ταμείου Ανάκαμψης, συντομα θα φανεί, όταν και εάν έρθουν, ότι θα καταλήξουν σε επιτήδειους και όχι για την ανάπτυξη της ελληνικής παραγωγής, που είναι απαγορευμένη από την Ε.Ε.

 

            Δε θα γιορτάσει ο εσμός των εορταζόντων, όταν οι Ελληνες συνειδητοποιήσουν και αποφασίσουν ότι τα συμφέροντα της χώρας και του Ελληνικού λαού είναι έξω από τη μέγγενη της Ε.Ε και του ευρώ της ως   πρώτο όρο για επιβίωση  και πρόοδο. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν είχε προλάβει καλά-κάλα να εγκατασταθεί η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019 και ανακοίνωσε στις 7 Αυγούστου του 2019(!) τη σύσταση «επιτροπής για τους εορτασμούς της 200ης επετείου», την οποία είχε, φαίνεται, έτοιμη ακόμη και προεκλογικά. Η ανακοίνωση για την πρόεδρο της «επιτροπής» και τα ονόματα των μελών της προκάλεσε σάλο. Κυριαρχούσαν τα πρώην και νυν μέλη του γνωστού για το... ρόλο του ΕΛΙΑΜΕΠ(!) και τα ελάχιστα μη ανθελληνικά και αντιθρησκευτικά ήσαν διακοσμητικά, ανενεργά ή αμέσως παραιτούμενα.

 

Ευτυχώς (!) η επέλαση του κορονοϊού και ο εκτραχηλισμός του Ερντογάν απέτρεψαν την ευόδωση των σχεδίων τους (μέχρι και να ακούσουμε ότι ήταν άχρηστη και άδικη για την Τουρκία η Επανάσταση!) και πολλοί Ελληνικοί φορείς, ιδρύματα, σχολεία, σύλλογοι, Δήμοι κ.λπ. ετοιμάστηκαν για πραγματικές εκδηλώσεις τιμής, ερμηνείας και επακόλουθων  της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης.

 

Ανάμεσα σ’αυτές και η πρωτοβουλία της «Χριστιανικής Δημοκρατίας» που διοργανώνει (πέρα από τα συνεχή σχετικά δημοσιεύματα, ιδιαίτερα για την προσφορά της Ελληνικής Ορθοδοξίας στα προεπαναστατικάκα και επαναστατικά χρόνια στην εφημερίδα «Χριστιανική») 2 διαδικτυακά συνέδρια, με τίτλο «ΜΝΗΜΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 1821-1829»

 

Το πρώτο «Προετοιμασία του Ελληνικού Εθνους για την Απελευθέρωση 1453-1821» στις 18:30 την 24η, 25η, 26η Μαΐου, και την 1η Ιουνίου στις 18:30 (στην τελευταία ένας εισηγητής είναι και στέλεχος του ΑΣΚΕ).

 

Το δεύτερο «πραγματοποίηση της Επανάστασης» θα γίνει τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2021.

 

 

 

Χαιρετίζουμε την εκδήλωση που διοργανώνει το σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια», που εκφράζει τους αγώνες  του Ελληνισμού όπου γης για την πραγματική ελευθερία της Κύπρου μας, στους οποίους συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, με τη θαρραλέα στάση του απέναντι στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, αλλά και στους  ενδοτικούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο, άφησε  παρακαταθήκες που δύσκολα θα ξεπεραστούν.

 

Ο ενδοτισμός που επέδειξαν και επιδεικνύουν έκτοτε οι ένθεν κακείθεν ηγεσίες όχι μόνο δεν οδήγησε σε «λύση» του Κυπριακού αλλά σε μεγαλύτερες απαιτήσεις της Τουρκίας, στρατηγικός στόχος της οποίας είναι η κατάληψη και ο έλεγχος  όλης της Κύπρου με δική μας υπογραφή. Θα παρακαθήσει πάλι η Ελλάδα με την παράνομη «Βόρεια Κύπρο» στην «άτυπη» του ΟΗΕ ; Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα συμφέροντα των ξένων όσο ο ενδοτισμός των ηγεσιών μας.

 

 Η παρακαταθήκη του Τάσσου δείχνει ότι  το Κυπριακό πρέπει να παύσει να είναι πρόβλημα διαφοράς δύο κοινοτήτων και να τεθεί στην πραγματική του βάση, ως πρόβλημα εισβολής, κατοχής, εποικισμού και μαζικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Η λύση είναι μια ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς ξένους στρατούς, εγγυήτριες δυνάμεις, και βάσεις, που θα κατοχυρώνει όλες τις θεμελιώδεις ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης, που προβλέπεται από τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

 

  

 

Για την Ε.Ε. του ΑΣΚΕ:

Νίκος Λεοντόπουλος

 

Σήφης Στενός

 

 

Επιασαν τόπο, φαίνεται, οι δημόσιες τοποθετήσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών Σαμαρά και, κυρίως, Καραμανλή, που εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειονότητα των οπαδών της Ν.Δ. και τη μεγίστη, για τα εθνικά θέματα, πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

 

Ετσι για πρώτη φορά μετά το veto του Βουκουρεστίου, ακούστηκε ελληνική φωνή στην Αγκυρα και μετέτρεψε την παγίδα του Ερντογάν σε φιάσκο του Τσαβούσογλου και της τουρκικής τακτικής  να παριστάνει τη διαλλακτική. Ο Κυρ. Μητσοτάκης εκών-άκων «συγκατατέθηκε» στη στάση του, με ούριο άνεμο στα πανιά του, Δένδια, παραμένει όμως στη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας ο γνώστος φιλότουρκος Θ. Ντόκος.

 

Ολα άλλαξαν, πλέον, στις εξελίξεις της κοροϊδίας των «διερευνητικών» που επέβαλε ο διαχρονικός εχθρός και ολετήρας της Ελλάδας Γερμανία στην κυβέρνηση των Κυρ. Μητσοτάκη-Σημίτη-ΕΛΙΑΜΕΠ (που ελέγχει μέχρι μέχρι και το Προεδρικό Μέγαρο...) και λοιπών ομοφρόνων. Και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί στην παγίδα της λεγόμενης πενταμερούς (θα παρακαθήσει η Ελλάδα με την παράνομη «Βόρεια Κύπρο»;).

 

Το σημαντικότερο  όμως αποτέλεσμα του πρωτοφανούς διπλωματικού γεγονότος της Αγκυρας, ανεξάρτητα από το πώς είχε, πιθανώς, προσκηνοθετηθεί, ανάγκασε όλα τα ΜΜΕ να ανοίξουν τις «πύλες» τους, τουλάχιστον, έστω και ...ανόρεχτα, στις ελληνικές, επίσημες και ανεπίσημες, φωνές και να σιωπήσουν, έστω και προσωρινά, τα στόματα των, όχι ολίγων  δυστυχώς, υποστηρικτών των τουρκικών φαντασιώσεων και των λοιπών εχθρών της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

 

Δεν είναι λίγο, για αρχή...

 

   

 

 

 

Για την Ε.Ε. του ΑΣΚΕ:

 

                                                                                                Νίκος Λεοντόπουλος

 

Σήφης Στενός

 

 

      

         Βρισκόμαστε άλλη μια φορά μάρτυρες και (από τα παρεπόμενα...) θύματα του επιμελώς καλλιεργούμενου δίπολου εχθρότητας ανάμεσα στα όργανα της τάξης (όχι όμως και υποχρεωτικά της ευταξίας) από τη μια μεριά και της οργανικά ανήσυχης και νεωτερίζουσας (και γι’αυτό εύκολα χειραγωγήσιμης...) νεολαίας από την άλλη, με αυτοτροφοδοτούμενη ένταση και, λόγω του φαύλου κύκλου, (μέχρι και) εκδήλωση μίσους.

 

Ετσι (νομίζουν ότι) παραμένουν αλώβητοι οι πραγματικοί αίτιοι και εκφράζουν την απέχθεια, τάχα, για τις παρεκτροπές των πρώτων και την καλυμμένη ή και προκλητικά ανοικτή συμπαράσταση στις ανομίες έως και κακουργήματα των δεύτερων, με αποτέλεσμα την ατιμωρησία όλων και τη διαιώνιση του αποτρόπαιου αυτού φαινομένου.

 

Και αυτά, δυστυχώς, ενώ οι εσωτερικοί και εξωτερικοί, κυρίως, κίνδυνοι εκδηλώνονται ήδη έμπρακτα!

 

                                                          Ερμη Ελλάδα...

 

 

 

Για την Ε.Ε. του ΑΣΚΕ:

 

 

 

Νίκος Λεοντόπουλος, Σήφης Στενός

 

            Πολύ «περίεργα» και «ακατανόητα», σε πρώτη ματιά, αντιδρά ο κύριος Μητσοτάκης στην εξ’Ανατολών επιχείρηση ακρωτηριασμού της χώρας μας. Και δεν μπορεί να αποτελέσουν δικαιολογία το χάος στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας όπως και του εμβολιασμού, ούτε η «αμηχανία» του μπροστά στις ανοησίες έως γελοιότητες, λόγοις και έργοις, της ενοίκου του Προεδρικού Μεγάρου, ούτε η πλήρης αδιαφορία της Ε.Ε. για τα πλήγματα που δέχονται δύο χώρες-εταίροι της. Είναι, άλλωστε δεδομένη για τους δεδομένους, σε αντίθεση προς τους ανυπότακτους, ακόμη και τους σχετικά ανεξάρτητους... Ούτε, φυσικά, ευθύνεται η απαράδεκτη πρωτοβουλία του κυρίου Μηταράκη να ενισχύσει την ισχνή παρουσία Μουσουλμάνων στον Εβρο, με «Δομή» 16 χιλιόμετρα από τα σύνορα!

 

            Πώς του ήρθε, λοιπόν ξαφνικά, να «αδιαφορήσει» για τα προετοιμαζόμενα «μέτρα» κατά του Ερντογάν μετά την 25η Μαρτίου (θα γίνει άραγε παρέλαση εφέτος στην 200η  επέτειο του `21 ;) και την αναμενόμενη Αμερικανική παρέμβαση, έστω και έμμεσα, (που την είχε αρνηθεί και ο πατέρας του το 1991-92 για τα Σκόπια) και να δεχτεί να παίξει ο εχθρός (είχε βέβαια προλάβει να εμβολίσει την Ελληνική ακταιωρό στα Ιμια(!) και να παραληρήσει κατά της Ελλάδας με αυτοπρόσωπη επίνευση του Γερμανού Υπεξ κ. Μάας!!) το ρόλο του «καλού γείτονα» για να αποφύγει τα όποια «μέτρα» ;

             Δέχτηκε ρητή γερμανική εντολή ή ενεργεί και αυτοβούλως, ερήμην μάλιστα του αρμόδιου υπουργού ;

 Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο.

 Εμφανίζεται αιφνίδια ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, τροποποιεί την τουρκική αντιπροσωπεία με το alter-ego, τον κύριο Καλίν και σύρει την εμβρόντητη Ελληνική αντιπροσωπεία (προΐσταται ο γνωστός για τον ενδοτισμό του κ. Αποστολίδης ...) από το καθορισμένο ξενοδοχείο στο παλάτι του ντολμαμπαχτσέ, «όπου υπάρχει υπέροχη θέα του Βοσπόρου», όπως μας λένε τα παραληρούντα για την επιτυχία Ελληνικά ΜΜΕ. Εκεί οι Τούρκοι δηλώνουν, επίσημα πλέον, τους παραλογισμούς τους ως θέματα των «διερευνητικών» και τα διαρρέουν αμέσως σε όλον τον κόσμο!!

 Τι πρότεινε ο κύριος Αποστολίδης θα παραμείνει άγνωστο. Συμφώνησαν όμως να συνεχιστεί το θέατρο αυτό στην Αθήνα πριν από την 25η Μαρτίου, που υποτίθεται ότι θα ανακοινώνονταν τα περιβόητα «μέτρα»!!

  Δικαίως λοιπόν δηλώνει ο κ. Μάας αμέσως μετά :«Δεν υπάρχει λόγος για μέτρα τώρα πλέον»!!!

Ολοταχώς λοιπόν για Χάγη τώρα; Γι’αυτήν έσπευσε να μας πληροφορήσει ο κύριος Γεραπετρίτης, λίγο πριν από το μεσημέρι της 26ης Ιανουαρίου στα «Παραπολιτικά» με τα ακόλουθα: «Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δικάζει με βάση το συνυποσχετικό των δύο μερών, το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τις δικαιοπολιτικές(;) αναφορές και φυσικά με τις αναγκαίες παραχωρήσεις. Ομως ο Πρωθυπουργός θα υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα όπως εκείνος τα αντιλαμβάνεται»!!!    Θαυμάσια...

Είναι φανερό τι προετοιμάζει ο κύριος Πρωθυπουργός και τι μας περιμένει, αν αφεθεί ελεύθερος να απεμπολήσει το Διεθνές Δίκαιο, τα 12 μίλια παντού, την άρση του casus belli και την αποδοχή από τον Ερντογάν του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας, πριν από οποιοδήποτε συνυποσχετικό ή και οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας Ο Ερντογάν πάντως έχει δηλώσει πως αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο, γνωρίζει όμως καλά το Πολιτικό Δίκαιο, δηλαδή την πολεμική απειλή. Και ακόμη «ότι έχω υπογράψει μια συμφωνία δε σημαίνει ότι υποχρεούμαι και να την τηρώ»!

 Δεν πρόκειται να επιτύχει τίποτα από αυτά ο κύριος Μητσοτάκης. Το μόνο που θα έχει εξασφαλίσει είναι να εισέλθει στη χορεία των ανθελλήνων πατέρα Μητσοτάκη, Σημίτη, Γιωργάκη, Τσίπρα, ίσως και ως επικεφαλής. Και πολύ σύντομα, φαίνεται...       

 

 

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)